01 Ιανουαρίου 2018

Κιμ Γιονγκ Ουν: Το κουμπί για τα πυρηνικά είναι πάντα πάνω στο γραφείο μου -Ολόκληρες οι ΗΠΑ είναι εντός της εμβέλειας μας

01/01/2018
Κιμ Γιονγκ Ουν: Το κουμπί για τα πυρηνικά είναι πάντα πάνω στο γραφείο μου -Ολόκληρες οι ΗΠΑ είναι εντός της εμβέλειας μας
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έκρινε ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν ποτέ να αρχίσουν έναν πόλεμο εναντίον της χώρας του, τώρα που η Πιονγκγιάνγκ απέκτησε τη δυνατότητα να πλήξει όλη την αμερικανική επικράτεια με τα πυρηνικά όπλα της, ενώ πρόσθεσε ότι το «κουμπί» για την εκτόξευση των βορειοκορεάτικων πυρηνικών όπλων βρίσκεται πάντοτε «πάνω στο γραφείο του».

Πρόσθεσε δε ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν ποτέ να αρχίσουν έναν πόλεμο εναντίον της χώρας του, τώρα που η Πιονγκγιάνγκ απέκτησε τη δυνατότητα να πλήξει όλη την αμερικανική επικράτεια με τα πυρηνικά όπλα της.
«Ολόκληρες οι ΗΠΑ είναι εντός της εμβέλειας των πυρηνικών όπλων μας, κι ένα κουμπί βρίσκεται πάντα πάνω στο γραφείο μου. Αυτό είναι η πραγματικότητα, δεν είναι απειλή», τόνισε ο Κιμ κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την έλευση του νέου έτους που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Ο Κιμ πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, παρά μόνο εάν δεχθεί επίθεση: «Αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν μόνο εάν απειληθεί η ασφάλειά μας», σημείωσε.
Επισήμανε ακόμα ότι η Πιονγκγιάνγκ θα δώσει τώρα έμφαση στην μαζική παραγωγή και την επιχειρησιακή ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών κεφαλών.

«Φέτος πρέπει να επικεντρωθούμε στη μαζική παραγωγή πυρηνικών κεφαλών και βαλλιστικών πυραύλων και να επιταχύνουμε την επιχειρησιακή ανάπτυξή τους», είπε.
ωω
Η Βόρεια Κορέα το 2017 προχώρησε σε δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) και διεξήγαγε την έκτη και ισχυρότερη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου τον Σεπτέμβριο, αψηφώντας τις διεθνείς προειδοποιήσεις και κυρώσεις κι επιτείνοντας τους φόβους για νέο πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο.

Μολαταύτα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν σημείωσε πως είναι ανάγκη να αποκλιμακωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, πως η Βόρεια και η Νότια Κορέα πρέπει να εργαστούν για τη βελτίωση των σχέσεών τους και πως ο δρόμος προς την έναρξη διαλόγου είναι ανοικτός.
Ο Κιμ ανέφερε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να στείλει μια αντιπροσωπεία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στην Πιοντσάν της Νότιας Κορέας, εκφράζοντας την ευχή να είναι επιτυχημένοι.

«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα» για να «στείλουμε την αντιπροσωπεία μας» στους χειμερινούς Αγώνες, ανέφερε ο Κιμ.
«Η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Αγώνες θα δώσει μια καλή ευκαιρία να δείξουμε την ενότητα των λαών κι ευχόμαστε οι Αγώνες να είναι μια επιτυχία. Αξιωματούχοι από τις δύο Κορέες ίσως συναντηθούν επειγόντως για να συζητήσουν το ενδεχόμενο», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν εκτίμησε πρόσφατα πως η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στη διοργάνωση θα αποτελούσε εγγύηση για την ασφάλειά τους και εισηγήθηκε η Σεούλ και η Ουάσινγκτον να αναβάλουν τα στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας, που η Πιονγκγιάνγκ καταγγέλλει χαρακτηρίζοντας πρόβες πολέμου, ωσότου ολοκληρωθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

350newsnea.com

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμική δόνηση- Κουνήθηκε η Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

1:22π.μ



Σεισμός 4.1 βαθμών σημειώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή μεταξύ των λιμνών Κερκίνης και Δοϊράνη, σύμφωνα με τον σεισμόλογικό σταθμό του ΑΠΘ.

Η σεισμική δόνηση έγινε αντιληπτή στις γύρω περιοχές μεταξύ αυτών και η Θεσσαλονίκη. 
Ακολούθησαν μετασεισμοί 3.9 και 3.3 βαθμών με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Με πληροφορία απο:epilekta.com

Τύρναβος: παρέα νεαρών σχηματίζει τον αλβανικό αετό (φωτο)


Μπροστά σε γυμνάσιο της πόλης στήθηκαν και φωτογραφήθηκαν νεαροί με την αλβανική σημαία και τον αλβανικό αετό.

Παρέα νεαρών Αλβανών φωτογραφήθηκε σε προκλητική στάση μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο της πόλης.
Οι 14 νεαροί σχημάτισαν τον αλβανικό αετό με τις παλάμες του, στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Facebook στη συνέχεια.
Επίσης, οι νεαροί ανυψώνουν στην ίδια φωτογραφία, την αλβανική σημαία.

Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύει το tirnavikanea.gr, προκάλεσαν οργή και αντιδράσεις.

Τύρναβος - αλβανικός αετός - Αλβανοί
Τύρναβος - αλβανικός αετός - Αλβανοί

«Ποδαρικό» για το 2018 σε Λέσβο και Σάμο με 173 πρόσφυγες


Έφθασαν στις ακτές των δύο νησιών από τα τουρκικά παράλια


16:40
01/01/2018
«Ποδαρικό» για το 2018 σε Λέσβο και Σάμο με 173 πρόσφυγες


«Ποδαρικό» σε Λέσβο και Σάμο αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς από 173 πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν στις ακτές των δύο νησιών από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 12.30 αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, όταν στην ακτή της περιοχής του αεροδρομίου νότια της Μυτιλήνης έφθασαν 52 άτομα με μια πλαστική βάρκα. Ακολούθησαν άλλα 83 άτομα στην ίδια περιοχή στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα από σκάφος της Frontex που επιχειρούσε ανατολικά της Σάμου περισυλλέγησαν 38 πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε πλαστική βάρκα.

Στο σύνολο τους οι παραπάνω μεταφέρθηκαν για καταγραφή στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών.

ΠΗΓΗ

Αύξηση ΣΟΚ στο πετρέλαιο κίνησης! Δείτε πόσο θα πάει η τιμή του

Ενώ το 2018 μας βρίσκει με υψηλότερες τις τιμές στα καύσιμα, λόγω της διεθνούς τιμής που ανεβαίνει συνεχώς, η Κυβέρνηση έχει έτοιμο το σχέδιο ισοσκελισμού της τιμής της βενζίνης με το πετρέλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Κυβέρνηση μελετάει αυτή την κίνηση βλέποντας τη ραγδαία αύξηση ζήτησης του πετρελαίου κίνησης και την αντίστοιχη μείωση της βενζίνης.

Από την άλλη -εφόσον προχωρήσει σε αυτό το μέτρο- η Κυβέρνηση θα επικαλεστεί το τι συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε, στις οποίες η τιμές βενζίνης και πετρελαίου είναι στα ίδια επίπεδα.
Βέβαια ο ισοσκελισμός αυτός θα μπορούσε να γίνει με αντίστοιχη μείωση της τιμής της βενζίνης, αλλά έτσι δε θα μπουν χρήματα στα ταμεία, ενώ μπορεί και να χαθούν κάποια. Και λέμε «μπορεί», γιατί αν μείωναν τις τιμές των καυσίμων, είναι δεδομένο οτι θα αυξανόταν η κατανάλωση, όπως γίνεται σε οποιοδήποτε προϊόν με τη μείωση φόρου, δηλαδή της τιμής του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Κυβέρνηση σχεδιάζει αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης από τα 410 ευρώ το χιλιόλιτρο -που είναι σήμερα- στα 700 ευρώ, φέρνοντας την τιμή σχεδόν στα ίδια επίπεδα με της βενζίνης, δηλαδή στο περίπου 1,54€ , από τα 1,30€.

Αναμφίβολα οι κίνδυνοι  μίας τέτοιας απόφασης είναι πολλοί, κυρίως για το περιβάλλον. Είναι δεδομένο πως εφόσον η Κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτό το εισπρακτικό μέτρο η μεγάλη  διαφορά της τιμής που θα δημιουργηθεί του diesel κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης, θα ενταθεί η παράνομη χρήση του θέρμανσης σε μηχανές παραγωγής (π.χ. τρακτέρ), κάτι που ήδη συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό.


 ΠΗΓΗ
Πηγή: newsauto.gr

Δηλωσε Αθεος ...αλλα .εκανε κωλοτούμπα και σε αυτό - η πολυθρόνα της εξουσίας για τον Τσίπρα θέλει θυσίες, "να παριστάνει τον πιστό χριστιανό;"


ΦΩΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Φωτογραφίες :Απο την   καθιερωμένη δοξολογία για τον καινούριο χρόνο έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών  για το 2018.
δοξ
δοξ
δοξ
δοξ
δοξο
δοξ


Φωτογραφίες: Eurokinissi

Το fyllokaiftero1.blogspot.com σας ευχεται καλη χρονιά γεμάτη υγεία, να είναι το 2018 η χρόνιά που αφυπνηστεί ο λαός μας για να σπάσει τα δεσμά της γερμανικής ΕΕ και των εντολοδόχων της στην Ελλάδα





Το fyllokaiftero1.blogspot.com σας ευχεται καλη χρονιά γεμάτη υγεία, να είναι το 2018  η χρόνιά που αφυπνηστεί  ο λαός μας για να  σπάσει τα δεσμά της γερμανικής ΕΕ και των εντολοδόχων της στην Ελλάδα

Η Άγκυρα «χοντραίνει» τα παιχνίδι: Εγκατέστησε βαρέα αντιαεροπορικά συστήματα Hawk στο Χαλέπι!


Η Άγκυρα «χοντραίνει» τα παιχνίδι: Εγκατέστησε βαρέα αντιαεροπορικά συστήματα Hawk στο Χαλέπι!


Άγνωστες είναι ακόμη οι επιπτώσεις από την ανάπτυξη Α/Α συστημάτων μέσου βεληνεκούς από την Τουρκία μέσα στο έδαφος της Συρίας, των βαρύτερων που έχει αναπτύξει μέχρι τώρα στη Συρία.

Πρόκειται για αμερικανικά συστήματα MIM-23 HAWK με εμβέλεια 50 χλμ. και μέγιστο ύψος αναχαίτισης 20 χλμ. Τα συστήματα έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία στο Χαλέπι και όπως σημειώνεται ουδείς γνωρίζει το λόγο για την ανάπτυξη αυτών των συστημάτων στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους σε τουρκικά site φαίνεται η ανάπτυξη μιας τουλάχιστον πυροβολαρχίας Hawk μαζί με το ραντάρ κατεύθυνσης AN/MPQ-64 Sentinel.
Η ακριβής τοποθεσία ανάπτυξης της πυροβολαρχίας φέρεται να είναι η περιοχή Darat Izaa, περιοχή η οποία ελέγχεται από τις δυνάμεις της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

Το σύστημα Hawk XXI ή Hawk-21 που διαθέτει η Τουρκία και ανήκει επιχειρησιακά στην τουρκική Αεροπορία, σε αντίθεση με την Ελλάδα που το διαχειρίζεται ο ΕΣ, αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του Hawk PIP-3 που διαθέτει ο ΕΣ. 

Το σύστημα ουσιαστικά αντικαθιστά τα ραντάρ PAR και CWAR με το MPQ-64. Η νορβηγική Kongsberg προμηθεύει το κέντρο ελέγχου μάχης (FDC) ενώ τα βλήματα του συστήματος είναι τα MIM-23K με ενισχυμένη θραυσματοφόρα κεφαλή και νέο πυροσωλήνα προσέγγισης.
Η τουρκική Αεροπορία διαθέτει 8 πυροβολαρχίες με ισάριθμα ραντάρ και περί τα 180 βλήματα.  
Η ανάπτυξη των Hawk στη Συρία αποτελεί μια ακόμη υπενθύμιση ότι η Τουρκία θεωρεί εαυτόν τοπική «υπερδύναμη» νομίζοντας ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει στην περιοχή.
Παρά το γεγονός ότι ο προφανής στόχος των συστημάτων είναι η συριακή Αεροπορία ουδείς γνωρίζει για ποιο λόγο τώρα αποφάσισε ξαφνικά να φέρει τα βαρέα αυτά συστήματα στη Συρία.







 Διαβαστε περισσοτερα- δείτε και τα βίντεο στο:pronews.gr
Pronews

Πολύ ενδιαφέρουσες "συμπτώσεις" - ποιό ρόλο έχει παίξει ο σύμβουλος του Τσίπρα που συζει με τουρκάλα αξιωματούχο;

Πολύ ενδιαφέρουσες "συμπτώσεις" - ποιό ρόλο έχει παίξει ο  σύμβουλος του Τσίπρα που συζει με τουρκάλα  αξιωματούχο;


Πολύ "ενδιαφέρουσα" η αντίδραση της Κυβέρνησης στην έγκριση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό.

Πολύ ωραία και η σύμπτωση στο timing: Ακριβώς μια ώρα μετά την οργίλη ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτό που θα είχε πάντως πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα είναι να μάθουμε ποιό ρόλο έχει παίξει σε αυτήν την υπόθεση ο διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα Ευάγγελος Καλπαδάκης, ο οποίος είναι γνωστό ότι συζεί με το Νο3 της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Φεϊζά Μπαρουτσού.