22 Οκτωβρίου 2015

Γεμίζουν τα ψυχιατρεία του Βερολίνου απο τους Ελληνες μετανάστες της κρίσης που δημιούργησαν οι Γερμανοί δυνάστες


berlin!
Στα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγείας της δημοτικής κλινικής Humboldt στη συνοικία Wittenau του Βερολίνου παρακολουθούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα περισσότεροι από 600 Ελληνες ασθενείς.
Τρεις στους τέσσερις είναι άνθρωποι που μετανάστευσαν στη Γερμανία μετά το 2010. Κυνηγημένοι από την άγρια κρίση που μαστίζει την Ελλάδα αναζήτησαν εκεί μια καλύτερη τύχη, όχι όμως πάντοτε επιτυχώς: Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μένουν άνεργοι για καιρό ή υφίστανται άγρια εκμετάλλευση δουλεύοντας αδήλωτοι, με εξευτελιστικές αμοιβές, υπό άθλιες συνθήκες που ενίοτε αγγίζουν τα όρια της σύγχρονης δουλείας. Κάποιοι μέσα από αυτές τις διαδρομές καταλήγουν εξαντλημένοι να αναζητούν τον εαυτό τους στα αντικαταθλιπτικά και στην ψυχανάλυση. Με το θέμα ασχολήθηκε πρόσφατα και η Deutsche Welle.
Οι Ελληνες ασθενείς αποτελούν το 15% όσων επισκέπτονται τα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγείας ΙΙ του Humboldt, τα οποία δέχονται σχεδόν τους μισούς ψυχικά ασθενείς ολόκληρου του Βερολίνου…
Από την επαρχία
Προέρχονται κυρίως από την ελληνική επαρχία, έχουν χαμηλή μόρφωση και είναι ανειδίκευτοι, όμως ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετοί με σημαντικούς τίτλους σπουδών. Οπως εξηγεί μιλώντας στο «Εθνος» η κ. Δέσποινα Παπαδημητράτου, ψυχολόγος στα εξωτερικά ιατρεία ΙΙ, οι Ελληνες ασθενείς εμφανίζουν προβλήματα όμοια με ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους μια εμπόλεμη χώρα.
Oι εγκαταστάσεις των Εξωτερικών Ιατρείων του Humboldt στο Βερολίνο
Oι εγκαταστάσεις των Εξωτερικών Ιατρείων του Humboldt στο Βερολίνο
«Είναι η ίδια εικόνα που παρουσιάζουν πρόσφυγες πολέμου. Πάσχουν από μετατραυματικό σύνδρομο το οποίο εκφράζεται με κατάθλιψη, φοβίες, κρίσεις πανικού και νευρώσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι έχουν υποστεί μια εξαναγκαστική μετανάστευση, το αισθάνονται ως βίαιο ξεριζωμό από την πατρίδα, έρχονται στη Γερμανία με μαύρη καρδιά όχι ως αποτέλεσμα επιλογής. Είναι τόσο σπρωγμένοι από την ανάγκη που πολλοί δεν έχουν καν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τη μετανάστευση. Ερχονται χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα και αντιμετωπίζουν ρατσισμό».
Τα χρόνια της κρίσης τα ψυχικά προβλήματα των Ελλήνων έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα, εξηγεί η κ. Παπαδημητράτου. «Οσοι έχουν την τύχη να βρουν εργασία δεν συναντούν ρόδινες συνθήκες. Τον τελευταίο χρόνο που έγινε ντόρος για την Ελλάδα λόγω των πολιτικών εξελίξεων, οι περισσότεροι έζησαν ρατσιστικά σχόλια. Ασθενής που εργάζεται σε νοσοκομείο μού έχει πει πως όταν χτυπούσε το τηλέφωνό του του έλεγαν: ”Μην το σηκώσεις, είναι ο Τσίπρας να σου ζητήσει λεφτά” ή ”είναι ο Βαρουφάκης” και γελούσαν. Αλλοι που εργάζονται σε επιχειρήσεις τούς λένε το καλοκαίρι: ”Γιατί να πας στην Ελλάδα; Εδώ βγάζεις τα λεφτά σου, θα πας στην Ελλάδα να τα χαλάσεις;”. Φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους, σκύβουν το κεφάλι και καταπίνουν όσα τους κάνουν δυστυχισμένους. Οταν σου συμβαίνει αυτό, από ένα σημείο και μετά αποκτάς παρανοϊκές ιδέες ότι όλοι σε κοιτούν περίεργα…».
Την ίδια αντιμετώπιση συναντούν ενίοτε και σε κρατικούς φορείς. «Σε μια υπηρεσία αντίστοιχη του ΟΑΕΔ, η οποία παρέχει ένα κοινωνικό βοήθημα, όταν οι μετανάστες δεν καταλαβαίνουν κάτι, κάποιοι υπάλληλοι τους λένε ”καλά είσαι έναν χρόνο εδώ και δεν ξέρεις να μιλήσεις;” και άλλα σχόλια. Γενικά έχουν την αντίληψη ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες και ότι έρχονται να εκμεταλλευτούν το γερμανικό κράτος.
Ενάμισι ευρώ για μία ώρα
Τους στέλνουν σε δουλειές για 1,5 ευρώ την ώρα, ώστε να συμπληρώσουν έναν μισθό αντί να τους στείλουν να μάθουν τη γλώσσα για προσαρμογή, δεν δέχονται τα πιστοποιητικά των γιατρών ότι είναι άρρωστοι, ενώ κάποιοι παίρνουν βαριά αντικαταθλιπτικά και αδυνατούν να ξυπνούν στις έξι το πρωί για δουλειά. Η κατάσταση έχει αλλάξει βέβαια και στη Γερμανία μετά από μία πενταετία κρίσης. Οι πλούσιοι έχουν γίνει πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, καλοπληρωμένες δουλειές δεν υπάρχουν, οι μισθοί μειώθηκαν και οι άνθρωποι αναγκάζονται να το αποδεχτούν.
«Σε κάποια ελληνικά εστιατόρια οι νέοι μετανάστες αναγκάζονται δουλεύουν με ελάχιστα χρήματα, απάνθρωπες συνθήκες, σε κάποιες περιπτώσεις τούς κρατούν τα διαβατήρια…», προσθέτει. «Και μέσα σε αυτήν την κατάσταση, τα προβλήματα στην Ελλάδα εξακολουθούν να τρέχουν. Τα χρέη συνεχίζονται, κινδυνεύουν να τους πάρουν τα σπίτια, πρέπει να πληρώσουν το χαράτσι. Το βάρος είναι πλέον διπλό: στα προβλήματα της Ελλάδας προστίθενται τώρα και τα προβλήματα της Γερμανίας…».
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΟΥΚΕΤΟΥ
Αγωνία για τις δομές ψυχικής στήριξης
Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας τους είναι τα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγείας ΙΙ της κλινικής Humboldt, τα οποία παρέχουν αξιόλογο έργο σε ανθρώπους που πιέζονται ψυχικά από τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
«Επειδή σκοπός αυτών των εξωτερικών ιατρείων είναι να βοηθήσουμε κυρίως μετανάστες, έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση δυσφορίας γύρω μας και γίνονται κινήσεις για τη συγχώνευση των ιατρείων μας με τα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγείας Ι, κάτι που ουσιαστικά συνεπάγεται διακοπή λειτουργίας», λέει η κ. Παπαδημητράτου.
«Εχουμε ζητήσει παράταση ενός έτους μέχρι να διαμορφωθεί ένα νέο κτίριο το οποίο πρόκειται να μας φιλοξενήσει και ελπίζω ότι το αίτημα θα ικανοποιηθεί γιατί υπάρχει κινητοποίηση. Οι ασθενείς που παρακολουθούμε ανησυχούν πάρα πολύ για το τι θα γίνει, ρωτούν “πού θα βρω υποστήριξη, τι θα κάνω, πού θα πάω”. Η αλλαγή προσώπων παίζει σημαντικό ρόλο, κανένας μας δεν ανοίγεται αμέσως για να πει τα προσωπικά του, μας πήρε καιρό για να δουν ότι είμαστε με το μέρος τους και να αρχίσουν να μιλάνε», συμπληρώνει και συνεχίζει:
«Εδώ έχουμε διαφορετικές εθνικότητες που όμως κάθονται τόσο αρμονικά μαζί, περιμένουν τη σειρά τους, τους οργανώνουμε κάποια grill fest στον κήπο μας, έρχονται, παίζουν μουσική, κοινωνικοποιούνται, σκοπός μας είναι να καταλάβουν ότι έχουν κοινά συμφέροντα και κοινά προβλήματα. Εχουμε και μία κουζίνα και δίνουμε την ευκαιρία να πάρουν πρωινό όλοι μαζί. Κάθονται 15-20 άτομα σε ένα τραπέζι και συζητούν και 4-5 ώρες. Είναι τόσο ευγνώμονες που θέλουν οπωσδήποτε να μας βοηθήσουν, να σκουπίσουν τον χώρο ή κάτι άλλο. Είναι άνθρωποι που προσπαθούν να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους. Ορισμένες φορές μάλιστα καλούμε ολόκληρη την οικογένεια για συνεδρία, γιατί και πολλά παιδιά μεταναστών αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα. Επίσημα μας απαγορεύεται να τα βλέπουμε γιατί δεν πληρωνόμαστε γι’ αυτά, όμως κάτι τέτοιο λίγο μας ενδιαφέρει…».
ΣΤΑ  ΙΑΤΡΕΙΑ ΙΙ ΤΟΥ HUMBOLDT
Εξυπηρετούνται 4.000 ασθενείς
Τα εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγείας ΙΙ του Humboldt περιθάλπουν συνολικά 4.000 ασθενείς, όταν όλα τα αντίστοιχα εξωτερικά ιατρεία του Βερολίνου -16 τον αριθμό- παρακολουθούν 10.000 άτομα. Τα Ιατρεία II του Humboldt επισκέπτονται κυρίως ασθενείς ξένων εθνικοτήτων.
Εκτός από τους Ελληνες, υπολογίζονται 400 Τούρκοι, 1.600 Ρώσοι και σε μικρότερα ποσοστά μετανάστες από τη Γιουγκοσλαβία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία και Γερμανοί. Στα ιατρεία εργάζονται 40 άτομα, διαφορετικών εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων οκτώ Ελληνες γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.
Διευθυντής της Ιατρείων Ψυχικής Υγείας ΙΙ είναι ο νευρολόγος ψυχίατρος Werner Friedrich Platz, ένας από τους πιο διακεκριμένους εμπειρογνώμονες ιατροδικαστές της Γερμανίας, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με τη χώρα μας λόγω της ελληνικής καταγωγής της συζύγου του. Μάλιστα, ο ίδιος λειτουργεί ορισμένους μήνες του χρόνου και ιατρείο στην Πάτρα.
Κατερίνα Ροββά

10 + 1 Πράγματα που μπορείς να κάνεις με τη στάχτη

10 + 1 Πράγματα που μπορείς να κάνεις με τη στάχτη

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

10 + 1 Πράγματα που μπορείς να κάνεις με τη στάχτη
Αν κάθε φορά που ανάβατε το τζάκι σας, στο τέλος της ημέρας πετάγατε τη στάχτη γιατί την θεωρούσατε άχρηστη ή ένα επιπλέον σκουπίδι, αναθεωρείστε!

Εμείς σας ενημερώνουμε πως καθόλου άχρηστη δεν είναι και σας λέμε και τους τρόπους που μπορείτε να την αξιοποιήσετε με μεγάλη επιτυχία. Το έκαναν οι παλαιότεροι ας το κάνουμε και εμείς οι νεότεροι.

Σίγουρα κάτι παραπάνω θα ήξεραν!
Tι μπορείτε να κάνετε με τη στάχτη:

Με τη στάχτη μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα, πώς;

Βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ. Η αλισίβα αποτελεί το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει από ρούχα και πατώματα, μέχρι τζάμια, ασημικά, πιάτα, σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα.

Η στάχτη επουλώνει τις πληγές. Διαλύστε λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλύνετε την πληγή χωρίς να ξεπλύνετε. Επίσης απομακρύνει και τα μικρόβια που προκαλούν μολύνσεις.

Αν θέλετε να απομακρύνετε ποντίκια, έντομα και κατσαρίδες, σκορπίστε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης σας ή του σπιτιού σας. Όσο υπάρχει στάχτη δεν θα πλησιάσουν απρόσκλητοι επισκέπτες.

Η στάχτη απωθεί τις ψείρες από το τριχωτό της κεφαλής, τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια ζώα. Αν φτιάξετε ένα μίγμα στάχτης μαζί με ξύδι ώστε να γίνει μια πηχτή λάσπη και την αλείψετε στο τριχωτό.

Αν ρίξετε στάχτη στα ρούχα σας και μετά τα αποθηκεύσετε, δεν θα τα πλησιάσει ποτέ ο σκόρος. Όταν θα θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε πάλι απλά τινάξτε τα. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως.

Αν δεν θέλετε τα φυτά σας να παγώσουν τον χειμώνα, ρίξτε πάνω τους μια στρώση από στάχτη. Θα τα βοηθήσει πολύ.

Αν ο κήπος σας υποφέρει από σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες, αλλά και διάφορα άλλα έντομα, ρίξτε στον κήπο σας στάχτη. Θα τα απωθείσει σίγουρα και δεν θα ξαναπλησιάσουν.
Αν δεν ξέρετε πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια, ρίξτε λίγη στάχτη στη μυρμηγκοφωλιά τους. Δεν μπορούν να μεταφέρουν τη στάχτη όποτε θα αλλάξουν φώλια!

Αν θέλετε να φύγει γρήγορα ένας λεκές από τα ρούχα τη στιγμή που έγινε, βάλτε πάνω του λίγη στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τρίψτε τον με ψίχα ψωμιού.

Αν θέλετε να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές, χρησιμοποιείστε στάχτη. Πώς; Βάλτε την πάνω σε ό,τι μυρίζει άσχημα. Παράδειγμα σε παλιά τουαλέτα.
Αν το ψυγείο σας το έχουν επισκεφτεί άσχημες μυρωδιές, βάλτε σ’ ένα πιατάκι καρβουνόσκονη και ανανεώνετέ την ώσπου εξαφανιστούν όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές.


flwmagaziune

Εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και ο Τάσος Κορωνάκης


Σχόλιο - ανάλυση  του Μανώλη Μάνου : Είναι μια αποχώρηση με πολλές αιχμές κατα του Τσίπρα και της κυβέρνησης. Η οποία προβλεπεται να μην είναι η τελευταία αλλά η πρώτη απο αυτές που θα ακολουθήσουν .

Οσο είναι νωρίς ακόμη γιατι αργότερα οι αποχωρισαντες τότε- όποτε σε ...κανένα δίμηνο, θα χαρακτηριστούν ως ποντικοί που εγκαταλειπουν το ναυαγισμένο  πλοίο.

Ο Τάσος Κορωνάκης ήταν "η κορώνα ¨"κατα κάποιον τρόπο του Α.Τσίπρα - ενα απο τα σημαντικά στελέχη του αληθινά αριστερού ΣΥΡΙΖΑ πριν την μεταλλαξη του   απο τον Α.Τσίπρα και την παρέα του Μαξίμου, όπως έχουν αποκαλύψει πρόσφατα  άλλα πρώην στελέχη του, π.χ της Αριστερής Πλατφόρμας και όχι μόνο.





Πριν λίγο ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook έκανε γνωστή την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει πως σήμερα συναντήθηκε με τον νέο γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του δήλωσε την παραίτηση του απο την ΚΕ και την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να θυμίσουμε πως ο Τάσος Κορωνάκης είχε εκλεγεί στις 1/03 στις εργασίες της διήμερης Συνόδου γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε σύνολο 199 μελών έλαβε 102 ψήφους(πάνω από το 50%)και 30 λευκά.



Τι δήλωσε ο Τάσος Κορωνάκης

"Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό έχω αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς οι λόγοι που με οδήγησαν στην παραίτηση μου συνεχίζουν να ισχύουν, και η απόσταση μου από την κυβερνητική πολιτική συνεχώς μεγαλώνει, σήμερα συναντήθηκα με τον νέο γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του δήλωσα την παραίτηση μου απο την ΚΕ και την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φεύγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες τους συντρόφους και τις συντρόφισσες για όσα ζήσαμε και είμαι σίγουρος πως με πολλούς και πολλές θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες.

Υ.Γ. Προφανώς η αποχώρηση μου δεν συνδέεται με την συμμετοχή μου σε κάποια άλλη οργάνωση ή κόμμα της αριστεράς, όπως εδώ και καιρό γράφεται, αν και φυσικά θα παραμείνω πολιτικά ενεργός στην ριζοσπαστική αριστερά. Οι απαντήσεις είναι δύσκολες, οι ευθύνες πολλές και ο αναστοχασμός απαραίτητος."









Δείτε εικόνες ντροπής που κάνουν τον γύρο του κόσμου

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ. ΣΤΑΥΡΟΧΕΡΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΕΣ ΣΤΑ ΑΧΑΜΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ. ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΓYΡO ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Comments: 19
Ï ÃÁËËÏÓ ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÖÑÁÍÏÕÁ ÏËÁÍÔ ÊÁÔÁÈÅÔÅÉ ÓÔÅÖÁÍÉ ÓÔÏÍ ÁÃÍÙÓÔÏ ÓÔÁÑÔÉÙÔÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI


Γκάφα στη γκάφα, κατά την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα. Η πρώτη γκάφα ήρθε από την ΕΡΤ…
αφού μόνο φιάσκο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι δεν υπήρχε ήχος την ώρα που ο κ Ολάντ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις από την Αθήνα μας και έτσι, τα όσα είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας μπροστά στους δημοσιογράφους δεν μεταδόθηκαν.
Όπως φαίνεται, μάλιστα, και στην παρακάτω φωτογραφία, πίσω από τον κ. Ολάντ στεκόταν σύξυλο το πρωθυπουργικό ανδρείκελο.
Άλλο ένα σημείο από τα πρώτα λεπτά της επίσκεψης του Ολάντ στην χώρα μας ήταν το γεγονός ότι σε αντίθεση με όπως συνηθίζεται, το άγημα δεν επιθεώρησαν μόνο οι δύο αρχηγοί, δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ, αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος περπατούσε μάλιστα δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο.
Ï ÃÁËËÏÓ ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÖÑÁÍÏÕÁ ÏËÁÍÔ ÊÁÔÁÈÅÔÅÉ ÓÔÅÖÁÍÉ ÓÔÏÍ ÁÃÍÙÓÔÏ ÓÔÁÑÔÉÙÔÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI
Συνήθως, δίπλα στους δύο αρχηγούς, βρίσκεται ο επικεφαλής του αγήματος.
Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του Αλέξη Τσίπρα την ώρα που από τα μεγάφωνα ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός στεκόταν με τα χέρια σταυρωμένα, μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποίησε το λάθος του. Πρόκειται για έναν χαμένο τύπο που η Ελλάδα σε λίγο καιρό θα καταλάβει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Δεν γνωρίζει ότι θα πρέπει να κάθεται σούζα την ώρα του εθνικού ύμνου.

tsipras3


πηγη

φωτο: Ευρωκίνηση

Δείτε τα σχόλια πολιτών στην σελιδα Αλέξης Τσίπρας στο facebook για την άφιξη του Ολανδρέου

Τα δημοσιογραφικά σχολια είναι περιττα όταν ομιλούν οι πολίτες.
Να θυμήσουμε μόνο ότι, ο Α.Τσίπρας για την ανάγκη του της  εξαπάτησης του ελληνικού λαου αποκαλούσε τον Γάλλο πρόεδρο Ολάν - Ολανδρέου δηλάδη θεωρούσε  προεκλογικά τότε τον Ολάν πολιτικό εγκληματία σαν τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο χρήστης Alexis Tsipras πρόσθεσε 3 νέες φωτογραφίες.
Με τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
Triantafyllia Zaxaraki Εσύ που είσαι εκπρόσωπος στην επίσημη σελίδα του Τσιπρα γιατί δεν πιστεύω ο ίδιος να ασχολείται με αυτά πάρα μόνο πως να μας καταστρέψετε αύριο να φροντίσετε να μπουν τα οικογενειακά επιδόματα μην σας πάρει και σας σηκώσει. Ζήστε εσείς με τα ψίχουλα που μας δίνετε για να δείτε αν καλυβονται όλοι οι φόροι που μας βάζετε. Κρίμα γιατί κάποια στιγμή άρχισα να σε συμπαθώ.Προτιμω να δώσω τα λεφτά από το επίδομα σε ανθρώπους που χρωστάω γιατί και αυτοί σαν και εμένα δεν έχουν ούτε το καθημερινό τους παρα στον ενφια όπως είπε ο κατρουγκαλος θα μπει πριν λήξει η δόση του ενφια. Κάντε όνειρα.....
Panagiwta Sofou
Panagiwta Sofou Βαλτε τα επιδοματα χεστηκαμε για τον ολαντ
Κατά την υποδοχή του Γάλλου Πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ
Panagiotis Nakilopoulos Ο κόσμος πεινάει και αυτή στρώνουν κόκκινα χάλια !!
ρουλα καραπτη
ρουλα καραπτη Κόκκινα χαλιά αρμόζει να στρωνετε μονάχα στα παιδιά που υποφέρουν σήμερα στην Ελλάδα και στις οικογένειές τους, που αγωνιούν για τον επιούσιο! !!Σ'ολους εμάς, που σας εμπιστευτηκαμε και μας προδωσατε! !!...Σε μας που θεωρείτε ανόητους, σε μας που σας...Δείτε περισσότερα
Vasilis Mpesiris
Vasilis Mpesiris σουπα εισαι και συ mr alexis αλλες προσδοκιες ειχε ο κοσμος...
Dimitrios Poulis
Dimitrios Poulis στις αποσκευές έφερε και την Αφροδίτη της Μήλου ??? άντε γιατί τη θέλω για το Μουσείο της Ακρόπολης
Χρήστος Καραστογιάννης
Χρήστος Καραστογιάννης αλεξη τι του ειπες καλως ηρθες κυριε ολαντρεου?
Gürsel Orkan
Gürsel Orkan Alexis ıs best Leader in the World
Vladimir Altuna
Vladimir Altuna Alexis Tsipras, you look now just as obliging as Samaras.
Maria Thoma
Maria Thoma Σου σταθηκε πολυ στα πολυ δυσκολα ο Ολαν!!Ελπιζω να συνεχησει να σε υποστηριζει,οπως εκανε μεχρι τωρα!!Την ποναει την Ελλαδα,και αυτο το καταλαβαινουν,μονον οι Ελληνες που γνωρηζουν,τις πολυ σκληρες,και ανισες μαχες,που εδωσες αγαπητε Αλεξη,για να υπαρχει ελπιδα για την Ελλαδα,και το Ελληνικο Εθνος!!
Christos Sarantoudis
Christos Sarantoudis Πρόεδρε μια συμβουλή οταν ανακρουονται εθνικοί ύμνοι καθόμαστε προσοχή...δεν εχουμε τα χέρια σταυρωμένα και το μάτι να περιφέρεται δεξιά και αριστερα
Kaiti Fetsi
Kaiti Fetsi ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ !!!!!!!!
Giorgos Kakousis
Giorgos Kakousis Κολοπαιδο μας κοροιδεψες και μας εριξες σε κατάθλιψη και εμάς καί τά παιδιά μας....Γλειψε τώρα τσογλανι εκεί πού εφτυνες......
Αποστολος Παπαζογλου
Αποστολος Παπαζογλου Ειρθε αυτος που μου κοβουνε τη συνταξη μου για να του τι δινουνε σαυτον και σε κατι αλλα κορακια ΑΙΣΧΟΣ
Anaksimenis Kalaitsidis
Anaksimenis Kalaitsidis Και τα νησιά έκανε μπουρ*δελο ο σωτήρας.
Georgios Antonoglou
Georgios Antonoglou Μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις από τους άξιους και εργατικούς για να νοιώθουν καλύτερα οι τεμπέληδες Αλέξη
Filimonas Emmanouil
Filimonas Emmanouil Καποτε αλεξη σε ελεγαν το παιδι του λαου και της αλλαγης...βεβαια δεν ειχαμε καταλαβει οτι απο την αρχη ησουν ενα κατακαθι και ενα καθικη που θελει να φαει...βεβαια ο κοσμος,ο ελληνας του αρεσει να ειναι στον πατο ομως δν σκεφτοντε ενα πραγμα...οτι η ν...Δείτε περισσότερα
Stamatios Chrissikopoulos
Stamatios Chrissikopoulos Αλέξη, πόσα από αυτά που υποσχεθηκες στον ελληνικό λαό έχεις πραγματοποιήσει; Για βγες έξω στην πραγματικότητα...πήγαινε στα νοσοκομεία που δεν είναι πλέον νοσοκομεία αλλά αχουρια!!! Ο κόσμος μπαίνει στα νοσοκομεία και πεθαίνει! Βγες έξω στους δρόμους και στάσου κοντά στους άπορους και άνεργους, στις οικογένειες που πεινάνε κι άσε Όλες τις βλακείες!!! Ξύπνα Αλέξη !!!
Τενεφ Τενεφ
Τενεφ Τενεφ Ετσι Αλεξακο προσκυνα και συ !!!
Mariana Fratzi
Mariana Fratzi ενταξει το ματι του..κοντου πηγε στα κοριτσια βρεεε ειναι σαν να λεει αλεξη φερε βεσπα και ..φυγαμεε για αλλου
χαραλαμπος αποστολιδης
χαραλαμπος αποστολιδης ΘΕΕ ΜΟΥ !!! Η τηλεοπτική κάλυψη της ΕΡΤ κατά την υποδοχή του Γάλλου Πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ ήταν......... μην πω τι. Αίσχος.
Popi Nerantzi Chelioudaki
Popi Nerantzi Chelioudaki Οταν ακούς Εθνικό Υμνο είτε τον δικό μας είτε του φιλοξενούμενου σου, να στέκεσαι με σεβασμό και όχι να χαζογελάς και να κάνεις σπαστικές κινήσεις!!! Αλλά τι περιμένεις από άτομο που έχει παραδώσει την Ελλάδα στους ξένους κατακτητές!!!
Kalfakakos Thodoris
Kalfakakos Thodoris Τίποτα κορίτσια να του στείλετε μπας και ξεχάσει το πρόγραμμα του Γερμαναρα....
Νικολαος Δρακωτος
Νικολαος Δρακωτος Όταν ο δούλος.. υποδεχετε τ αφεντικό του!.Εντάξει κ.τσιπρα...το μαθαμε πόσο πουλημενος ανθελληνας και προδοτης είστε.
Dinko-ionel Dimitrios Lambropoulos
Dinko-ionel Dimitrios Lambropoulos Αντε να δουμε ποσα θα κλεψετε και γιαυτη την επισκεψη
Βασω Διαμαντατου
Βασω Διαμαντατου Αυτοί μες στην τρελή χαρά στον κόσμο τους και ο λαός υποφέρει
ΧΑΡΗΣ ΚΕΦΑΚΗΣ
ΧΑΡΗΣ ΚΕΦΑΚΗΣ σου εμειναν τα θα ,τα χαμογελα και η δεξια πολιτικη...
Μαρκελα Κων
Μαρκελα Κων ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΟΛΑΝΤ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ
Panagiwths Panagiwtopoulos
Panagiwths Panagiwtopoulos ΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΟΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΑΤΕ ,,,, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ /// ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΨΗΦΗΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ...//// ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,,,,
Sotiris Arg Stathopoulos
Sotiris Arg Stathopoulos Στον ύμνο της Γαλλίας τι στάση ήταν αυτή Τσιπρακο;;;; Λες και ήσουν σε μαθητική παρέλαση έκανες Μάλλον ήταν μια αίσχος εμφάνιση και στάση ενός πρωθυπουργού χώρας σε έναν πρόεδρο άλλης....
Nikos Perantwnakhs
Nikos Perantwnakhs Έφερε τα λεφτά 💸 ο όταν,,,, αντε να πάρουμε και το Α21,,,,,,,
Κατερινα Διαμαντατου
Κατερινα Διαμαντατου Αριστερα ρε κουφαλες!!!Εκει να κυβερναει η αριστερα κι ας πληρωνουμε φορους για χρεη που δημιουργησαν τα κομματα της διαπλοκης.αλεξη προχωρα εισαι και θα εισαι ο ηγετη μας
Anaksimenis Kalaitsidis
Anaksimenis Kalaitsidis Ολαντ ήρθε τζάμπα να φάει και όχι να δώσει επιδόματα .
Diana Arte
Diana Arte Μπραβο...κανε μια καλη αρχη...δεν ειμαστε μονοι μας στο συμπαν και οποιος μεινει μονος αλλοιμονο του...μαλλον αρχισες να το καταλαβαινεις οτι εκει που ηλπιζες, μαλλον απο εσενα θελουν ελπιδα..οποτε στρωσε το κοκκινο χαλι στον Ολαντ, σαν υπευθυνος ηγετης!
Θωμάς Κωστογλου
Θωμάς Κωστογλου ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ.
Dimitris Papanikolaou
Dimitris Papanikolaou Ακόμα περιμένουμε την καταγγελία της δανειακής σύμβασης και το νομοσχέδιο που θα ακυρώνει τα μνημονια έτσι μας είπες!!!!Γιαυτο σε ψήφισε ο κόσμος.Και δεν πιστεύω αυτά που λες η υπουργοί και οι σοφοί μην πω τίποτα άλλο για αυτούς να θέλεις να τα πράξεις...Δείτε περισσότερα
Σαβλεγκο Μνατομπισβιλι
Σαβλεγκο Μνατομπισβιλι Κατά την υποδοχή του Ολαντρεου για να μην ξεχνάμε! emoticon grin
Adrian Croft
Adrian Croft Πόσο θα μας κοστίσει η σημερινή στήριξη του Ολάντ ;;;
Maria Tefa
Maria Tefa Αλεξη μαζι με τους επιχειρηματιες να ερθει και το ανοιγμα των παρατηματων του γαλλικου ινστιτουτου γιατι αν διαβασει κανεις τα σχολια, το μεγαλυτερο προβλημα μας δεν ειναι το οικονομικο αλλα η παιδεια
Kostantinos Siozos
Kostantinos Siozos Μπραβο προεδρε τωρα που ηρθε ο ολαντ να βαλεις και αυριο τα επιδοματα μη ξεχνας για τη νομιοτητα παει η θεσαλονικη
Aris Menegis
Aris Menegis θα σου μιλησω στον ενικο γιατι ηλικιακα δεν απεχουμε πολυ, αλλωστε η συμπεριφορα σου γενικοτερα ειναι αρκετα προσιτη προς το μεσο ελληνα να σου απευθυνθει ευθεως, θα σου πω λοιπον τα εξης ασχετα αν θα τα διαβασεις ποτε προσωπικα ο ιδιος: πιστευεις πως ...Δείτε περισσότερα
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Ο ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.............ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΕΞΗ......ΘΑ ΠΕΙΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΟΛΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ .........!!!!
Despina Vostanis
Despina Vostanis Αλέξη, πρόσεξε τους Δαναούς και δώρα φέροντες!!!
Nadia Kotanidou
Nadia Kotanidou ΑΛΕΞΗ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ....
Kleopatra Spiliotopoulou
Kleopatra Spiliotopoulou Τι έχεις Γιάννη !!τι είχα πάντα !!!!!!τα ίδια με τους άλλους !!!!!μας δουλεύουν κανονικά !!!!!!
Antonis Zorbadakis
Anna Fragides
Anna Fragides γεια σου προεδρε. παιξε μπαλα να δουμε τι θα γινει.
Argi Patmos
Argi Patmos Αλλος ενας απο τους "σωτηρες" αυτης της χώρας ήρθε ! Κριμας τα εκαμμυρια που θα ξοδευτουν για τις επισημότητες ......
George Perperidis
George Perperidis mila tou agglika na figei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κωστής Κωστάκης
Κωστής Κωστάκης Αλέξη, ρώτησέ τον τι να παίξουμε τη Marseille το βράδυ με τη Μπράγκα, 2 ή 1???!!!! Mπας και παμε κανά ταμείο!
Μου αρέσει! · Απάντηση · 3 · 3 ώρες


Triantafyllia Zaxaraki
Triantafyllia Zaxaraki Dinko-ionel Dimitrios Lambropoulos ένας πέρσι είπε ότι για να περάσουν το μήνα τους θα κάνουν το σκατο τους παξιμάδι....Ας μην έχουν από 50 διαμερίσματα ο καθένας τους για να ζήσουν με αυτά που μας δίνουν
Alexis Zahariou
Alexis Zahariou ωραιο το κολπο των εκλογων τελικα...καλα τα λεγε ο Αδωνης(αλλος καραγκιοζης)...οτι βγηκε ο Τσιπρας γιατι κηρυξε εκλογες πριν ερθουν τα ραβασακια της εφοριας κ ολα τα υπολοιπα...
Manolis ManouΑπαντήστε...

Skiadopoulos Anastasios
Skiadopoulos Anastasios ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΗΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΠΙΤΙΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ...............