25 Ιουλίου 2015

ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ για ΤΣΙΠΡΑ - Όλα ήταν "ΣΤΗΜΕΝΑ" από την αρχή...ΟΛΑ!


Με οργή αντέδρασε η Μόσχα στα ευφάνταστα δημοσιεύματα
και στην ερώτηση βουλευτών της ΝΔ περί δήθεν αιτήματος βοήθειας του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα προς τον Β.Πούτιν για να του δώσει δάνειο 10 δισ. ευρώ για να τυπώσει... δραχμές, αλλά και πάλι τέθηκε εμμέσως πλην σαφώς το ερώτημα "Γιατί δεν μας ζήτησε βοήθεια ο Ελληνας πρωυυπουργός;"!


 
Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Itar Tass, διέψευσε κατηγορηματικά τις φαντασιοπληξίες των γνωστών κέντρων και μάλιστα επέμεινε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης δεν ζήτησε ποτέ, κανενός είδους βοήθεια από την Ρωσία γα να ξεφύγει η χώρα από την δύσκολη συγκυρία την οποία βιώνει.

 
"Ουδέποτε ο Α.Τσίπρας ζήτησε από τη Μόσχα οικονομική βοήθεια για να τυπώσει δραχμές, αλλά και γενικότερα ουδέποτε μας ζήτησε κάποιου είδους βήθεια, όπως έχει τονίσει και ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν" είπε ο Ν.Πεσκόφ.

 
Το δημοσίευμα-μυθοπλασία, έγινε από το ΒΗΜΑ και μάλιστα κάποιοι βουλευτές της ΝΔ "τσίμπησαν" και κατέθεσαν σχετική ερώτηση στην Βουλή. Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί το κόμμα αυτό διαλύεται...

 
Στο δημοσιευμα υποτίθεται ότι ο Α.Τσίπρας ζήτησε 10 δισ. ευρώ από τον Β.Πούτιν για να τυπώσει δραχμές, αλλά αυτός δεν του τα έδωσε...!

 
Και μόνο αν είχαν σκεφθεί ότι κάτι τέτοιο χρειαζόταν πηγή που να ήταν παρούσα στην συνομιλία Τσίπρα-Πούτιν, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατον να υπάρχει ίσως και να μην έκαναν αυτή την γκάφα...

 
Το ερώτημα είναι γιατί δεν ζήτησε, γενικώς ποτέ βοήθεια από την Ρωσία ο Α.Τσίπρας;

 
Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σ.Λαβρόφ σε δήλωσή του τόνισε ότι "Δεν μας ζήτησε ποτέ βοήθεια η Ελλάδα. Αν μας ζητηθεί θα το μελετήσουμε άμεσα και θα ανταποκριθούμε".

 
Μήπως γιατί όλα ήταν "στημένα" από την αρχή για να καταλήξουμε εδώ που καταλήξαμε σήμερα...;


 
defencenet.gr

Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΩΧΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ << ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ >>"ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: "ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΥΘΕΙ" – ΔΝΤ: "ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ"



Σε επιχείρηση ταπείνωσης και εξευτελισμού της χώρας έχει αποδοθεί το ΔΝΤ καθώς θέλει πρακτικά θέλει την κεφαλή –της κυβέρνησης- επί πίνακι.

Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε προχθές με την απαίτηση του Ταμείου να δεχθεί πρώτα αίτημα-πρόσκληση από την ελληνική κυβέρνηση για να έρθει στην Αθήνα και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, για συμμετοχή στο πρόγραμμα καθώς φαίνεται τους έπιασαν οι… ευαισθησίες τους και ακάλεστοι δεν μπορούν να έρθουν.

Ακολούθησε η επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς την Κριστίν Λαγκάρντ εχθές βράδυ μέσω της οποίας πολύ ευγενικά ζητείτο η συμμετοχή του ΔΝΤ  στη νέα δανειοδότηση της Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα ξεκινά ο δεύτερος γύρος ταπείνωσης της χώρας από το ΔΝΤ.

Η τραγελαφική κατάσταση που εκτυλίσσεται αφορά τον τόπο διαμονής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ που θα καταφθάσει στη χώρα αλλά και η δικαιοδοσία που έχει η αντιπροσωπεία αυτή στην επιθεώρηση των υπουργείων και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Και ενώ κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως όλα «επιμέρους θέματα έχουν λυθεί», εντούτοις και κατά  το ΔΝΤ αυτά φαίνεται πως δεν έχουν επιλυθεί.

Έτσι η επικεφαλής της αντιπροσωπείας το «μαύρο κοράκι» ή γνωστότερη ως «Δρακουλέσκου» η διαβόητη δηλαδή Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου, αίφνης από σήμερα το απόγευμα φέρεται να εγείρει νέους σοβαρούς όρους για την άφιξή της στην Ελλάδα, λέγοντας πως πρόκειται να έρθει στην Αθήνα εάν αυτοί δεν ικανοποιηθούν.

Έτσι και όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες η Βελκουλέσκου βρίσκεται ακόμη στην Ουάσιγκτον και δεν έχει λάβει εντολή για αναχώρηση αν δεν ρυθμιστούν τα θέματα της διαμονής και του τόπου των συναντήσεων, που θα έχει στην Αθήνα.

Αν και τα τεχνικά κλιμάκια πρόκειται να έχουν έρθει μέχρι την Τετάρτη, τουλάχιστον αυτό μεταδίδεται, η «Δρακουλέσκου» ζητά ορθάνοικτες τις πόρτες των υπουργείων, με άλλα λόγια να μπορεί είτε η ίδια είτε η ομάδα της να κάνουν επιδρομές σε όποιο υπουργείο επιλέγουν, επιδρομές άνευ προειδοποίησης, ελέγχοντας υπουργούς και στοιχεία.

Η ανεπίσημη δικαιολογία που διαμηνύεται από το ΔΝΤ για την απαίτηση αυτή είναι πως τάχα πρέπει να γνωρίζουν τους υπουργούς  που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα. “Δεν γνωρίζουμε καν τα πρόσωπά τους”, φέρεται να είπε ένα εξ αυτών.

Με άλλα λόγια το ΔΝΤ ενδιαφέρεται για να δει από κοντά την κυβέρνηση και να δει βέβαια εάν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι του γούστου τους ή όχι!
Αυτό πρακτικά λένε.

Ταυτόχρονα λένε πως για να έρθει η επικεφαλής της ομάδας η  Βελκουλέσκου –η οποία βέβαια δεν κινείται αυτοβούλως από αλλού παίρνει τις εντολές-  θα πρέπει να έχει πλήρη και απόλυτη αρμοδιότητα στον έλεγχο των οικονομικών του κράτους υποβάλλοντας και το ανθρώπινο δυναμικό των υπουργείων σε οποιοδήποτε εξευτελιστικές διαδικασίες τις οποίες αυτή μπορεί να θεωρήσει ως… προαπαιτούμενα.

 Εν ολίγοις το ΔΝΤ στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα εάν δεν αποκτήσουμε πλήρη πρόσβαση και παντού.

Την ίδια ώρα συνεχίζει τις ιστορίες περί βιωσημότητας του χρέους, λέγοντας πως δεν μπορεί να μετάσχει σε ένα πρόηγραμμα εάν αυτό δεν αποδειχθεί βιώσημο.

Και φυσικά εδώ μας «δουλεύουν» σε πλήρη συντονισμό με τον ESM καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο. Μα πώς να γίνει βιώσιμο εάν δεν απομειωθεί πρώτα, ανταπαντά η κυβέρνηση, κάτι όμως που απορρίπτουν οι Ευρωπαίοι. Και φυσικά ο τραγέλαφος συνεχίζεται.






 defencenet.gr

Το νέο μνημόνιο Τσίπρα τελειώνει τις συντάξεις - Σταδιακά σύνταξη στα 72 έτη


 
 
Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που ασκούν οι εκπρόσωποι των θεσμών, όσον αφορά τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
 
 
Σε πρώτη φάση οι ρυθμίσεις είναι:
 
 
1. Αυτόματη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πέραν του 67ου έτους, από το 2022 και μετά. Τα όρια ανακαθορίζονται από 1/1/2014 και ανά τριετία με βάση τους δείκτες της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT.
 
 
2. Εφαρμογή του νόμου 3863/2010 με βάση τις αλλαγές του μνημονιακού νόμου 4334. Η τελική σύνταξη για όσους συνταξιοδοτηθούν από την 1/1/2015 θα αποτελείται από το τμήμα σύνταξης για τα χρόνια ασφάλισης έως το 2010, το τμήμα σύνταξης με βάση τις αποδοχές και τις εισφορές από το 2011 και μετά και το τμήμα από τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ, το οποίο θα είναι ανάλογο με τα χρόνια ασφάλισης από το 2011 δια του συνόλου των ετών ασφάλισης. Ένας ασφαλισμένος που θα βγει στη σύνταξη το 2015 θα λάβει την αναλογία για τα έτη που έχει από το 2011 έως το 2014, αφού συμπληρώσει τα 67 του έτη. Η ρύθμιση επιφέρει νέες μειώσεις στις συντάξεις.
 
 
3. Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο προέβλεπε ότι υποχρεωτικά από 1/1/2015 όλα τα επικουρικά ταμεία εντάσσονται στο ΕΤΕΑ, δίδεται τελικά παράταση έως το τέλος του 2015 για να επιλέξουν τα ταμεία αν 
 
θα ενταχθούν στο Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο ή θα γίνουν επαγγελματικά. Πρόκειται για τους κλάδους επικουρικής ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του ΟΑΕΕ και τους τομείς Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών και Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων.
 
Ακόμη, είναι οι κλάδοι επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, ο 
Τομέας Ασφάλισης Συμβολαιογράφων και ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων, ο Τομέας 
 
Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου και ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών του ΝΑΤ.
 
 
4. Στο αρχικό σχέδιο προβλέπεται ότι από 1/1/2016 οι εγγυημένες σε μηνιαία βάση συνταξιοδοτικές εισφορές (κρατική επιχορήγηση) προς τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας ασφάλισης διατηρούνται σε ονομαστικούς όρους έως το 2021 στα επίπεδα του 2015. Αποσαφηνίζεται τώρα ότι αφορά σε “πάγωμα” των κατώτατων ορίων συντάξεων.
 
 
Τα σημεία για τα οποία πιέζουν για αλλαγές οι δανειστές είναι:
 
 
1. Τα όρια συνταξιοδότησης: Στο “κάδρο” έχουν μπει οι περίπου 300.000 εργαζόμενοι που βρίσκονταν μία ανάσα πριν από τη συνταξιοδότηση και πλέον θα δουν τα όρια ηλικίας τους να αυξάνονται ακόμη και κατά 12 χρόνια.
 
 
\2. Όσοι εξακολουθούν να βγαίνουν με πρόωρη σύνταξη: Θα επιβαρυνθούν με μία επιπλέον 10% περικοπή στις συντάξεις τους (πέναλτι).
 
 
\3. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, προβλέπεται η εναρμόνιση από 1ης Ιουλίου 2015 των εισφορών για όλα τα συνταξιοδοτικά ταμεία με τη δομή των εισφορών προς το ΙΚΑ. Αυτό σημαίνει πως οι συντάξεις του ΟΓΑ ποθ στηρίζονται κατά 70% στον κρατικό προϋπολογισμό, του ΟΑΕΕ (στήριξη 60%) και του ΝΑΤ (80%) θα εξανεμιστούν.
 
 
 
 
 
 
 defencenet.gr

“Αυτά δεν τα έχουν κάνει ούτε οι χειρότεροι Μνημονιακοί”: Ξεσπάθωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα πηγαδάκια κατά Τσίπρα και ΠτΔ


Πηγή


Μπορεί στην εκδήλωση που η ίδια οργάνωσε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας να μην την τίμησε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου κράτησε χαμηλό προφίλ τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες. Γιατί από πίσω ξεσπάθωσε πραγματικά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης στο προαύλιο της Βουλής για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις εξελίξεις στη χώρα σε διάφορα πηγαδάκια με υπουργούς και βουλευτές, όπου εκεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μπορούσε να εκφραστεί ελεύθερα.

Ωστόσο πολλά από όσα είπε, μπορεί οι κάμερες να μην τα κατέγραψαν αλλά τα κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην εκδήλωση.

Στο πρώτο πηγαδάκι η Ζωή Κωνσταντοπούλου συζητούσε με την υπουργό, Θεανώ Φωτίου με τη δεύτερη να προσπαθεί να την ηρεμήσει και να της εξηγήσει πως ακόμα η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία διαπραγμάτευση και είναι πολύ πιθανό να καταφέρει να κερδίσει πράγματα ακόμα και μέσα σε ένα τρίτο Μνημόνιο.

Η απάντηση όμως της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν έπαιρνε αντιρρήσεις, καθώς φέρεται να της απάντησε: “αυτά δεν τα έχουν κάνει ούτε οι χειρότεροι Μνημονιακοί”.

Σε άλλο πηγαδάκι όταν κάποιοι ευχήθηκαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να έχει καλές διακοπές εκείνη τους απάντησε με νόημα: “πάμε για διακοπές με μνημόνιο”.
Φυσικά από τα βέλη της δεν γλίτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στο σημερινό γεύμα με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν την κάλεσε ως τρίτο θεσμικό παράγοντα της χώρας.

Σε τρίτο πηγαδάκι που είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με δικούς της ανθρώπους άφησε βαρύτατες αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά: “η νέα αντίληψη θέλει τη Δημοκρατία να περιορίζεται σε γεύματα μεταξύ πολιτικών αρχηγών”.
newsit.gr

“Αυτά δεν τα έχουν κάνει ούτε οι χειρότεροι Μνημονιακοί”: Ξεσπάθωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα πηγαδάκια κατά Τσίπρα και ΠτΔ





Μπορεί στην εκδήλωση που η ίδια οργάνωσε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας να μην την τίμησε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου κράτησε χαμηλό προφίλ τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες.
Γιατί από πίσω ξεσπάθωσε πραγματικά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης στο προαύλιο της Βουλής για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις εξελίξεις στη χώρα σε διάφορα πηγαδάκια με υπουργούς και βουλευτές, όπου εκεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μπορούσε να εκφραστεί ελεύθερα.

Ωστόσο πολλά από όσα είπε, μπορεί οι κάμερες να μην τα κατέγραψαν αλλά τα κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην εκδήλωση.
Στο πρώτο πηγαδάκι η Ζωή Κωνσταντοπούλου συζητούσε με την υπουργό, Θεανώ Φωτίου με τη δεύτερη να προσπαθεί να την ηρεμήσει και να της εξηγήσει πως ακόμα η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία διαπραγμάτευση και είναι πολύ πιθανό να καταφέρει να κερδίσει πράγματα ακόμα και μέσα σε ένα τρίτο Μνημόνιο.

Η απάντηση όμως της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν έπαιρνε αντιρρήσεις, καθώς φέρεται να της απάντησε: “αυτά δεν τα έχουν κάνει ούτε οι χειρότεροι Μνημονιακοί”.

Σε άλλο πηγαδάκι όταν κάποιοι ευχήθηκαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να έχει καλές διακοπές εκείνη τους απάντησε με νόημα: “πάμε για διακοπές με μνημόνιο”.
Φυσικά από τα βέλη της δεν γλίτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στο σημερινό γεύμα με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν την κάλεσε ως τρίτο θεσμικό παράγοντα της χώρας.

Σε τρίτο πηγαδάκι που είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με δικούς της ανθρώπους άφησε βαρύτατες αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά: “η νέα αντίληψη θέλει τη Δημοκρατία να περιορίζεται σε γεύματα μεταξύ πολιτικών αρχηγών”.






newsit.gr

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ LIDL .

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ LIDL .

             ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, ΤΟ LIDL ΕΔΩΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ SITE!

Έρευνα στα LidL διέταξε ο Γ.Γ. Καταναλωτή για την απορρόφηση της αύξησης στο ΦΠΑ
Εντολή για έρευνα στα σουπερ μάρκετ Lidl έδωσε ο γενικός γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Αντώνης Παπαδεράκης μετά τα δημοσιεύματα του “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”, που αναφέρονταν στην πρωτοβουλία της γερμανικής εκπτωτικής αλυσίδας να ανακοινώσει ότι απορροφά την αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα που άλλαξαν κατηγορία και μεταφέρθηκαν στον συντελεστή 23% από 13% μέχρι πρότινος.
Η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα κ. Αντώνη Παπαδεράκη είναι πιο ενδεδειγμένη ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της έρευνας.
Αμέσως μετά την ανακίνηση του θέματος από το “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”, ιστότοποι και κανάλια πήραν διαφήμιση από τα LIDL, ως γνήσιοι Γερμανοτσολιάδες!
Πηγή.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ LIDL ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ… Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ.


Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 13, 2011
Με τα αγροτικά οχήματα και τα ζώα τους παρατάχθηκαν προχθές το πρωί έξω από το υποκατάστημα του σούπερ μάρκετ LIDL, στην οδό Λαρίσης, κτηνοτρόφοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΒΟΛ μετά την απομάκρυνση και απαξίωση των τοπικών προϊόντων από τη γερμανική αλυσίδα.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, ο οποίος και ήταν ο «ιθύνων νους» της πρωτοβουλίας, «είναι αδιανόητο η εν λόγω αλυσίδα να δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και να απαξιώνει τα τοπικά προϊόντα, ενώ την ίδια στιγμή αποκομίζει κέρδη από την τοπική κοινωνία. Δείχνει ασέβεια στο καταναλωτικό κοινό» και πρόσθεσε πως όλο το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση της αλυσίδας δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους.
Ο κ. Πρίντζος διευκρίνισε μάλιστα πως «δεν πουλάμε ούτε τσαμπουκά, ούτε μαγκιά, ούτε αγριάδα. Έχουμε δίκιο και διεκδικούμε το αυτονόητο. Δεν χάλασε ο κόσμος αν στους 5.000 κωδικούς βάλουν 20-30 με τοπικά προϊόντα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η πρωτοβουλία που ανέλαβε βρήκε ανταπόκριση και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας στις οποίες και σκέφτονται να ξεκινήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αργύρης Κοπάνας χαρακτήρισε «παρανοϊκή» την τακτική του LIDL, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «απευθύνονται στον πληθυσμό και το καταναλωτικό κοινό της Μαγνησίας στους οποίους και δεν δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και τοπικά προϊόντα», ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Απόστολος Παπατόλιας επεσήμανε πως η απόσυρση των τοπικών προϊόντων από τις αλυσίδες των μεγαλοκαταστημάτων ισοδυναμεί με συρρίκνωση της παραγωγικής μας βάσης και με αύξηση της ανεργίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα μας.
Η είδηση από την Zougla.gr

ΣΟΚ για 2,6 εκατ. συνταξιούχους – Τριπλή μείωση στις συντάξεις Σεπτεμβρίου

ΣΟΚ για 2,6 εκατ. συνταξιούχους – Τριπλή μείωση στις συντάξεις Σεπτεμβρίου
Τριπλή εισφορά υπέρ του κλάδου ασθενείας θα παρακρατήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) του μηνός Σεπτεμβρίου, που θα καταβάλουν σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους στα τέλη Αυγούστου.
Η τριπλή μείωση των συντάξεων -με 6% τον μήνα για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο- προκύπτει λόγω της αναδρομικής επιβολής των νέων εισφορών και της πρακτικής αδυναμίας των Ταμείων να αρχίσουν να τις παρακρατούν από αυτό τον μήνα. Στελέχη των Ταμείων υπογράμμιζαν χθες στην «Ημερησία» ότι ήδη έχουν οριστικοποιήσει τα αρχεία των πληρωμών των συντάξεων του μηνός Αυγούστου -που θα καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου- χωρίς να επιβάλουν τις νέες εισφορές, αφού δεν εκδόθηκε καμία σχετική εγκύκλιος για την εφαρμογή του νέου νόμου.
Με αυτό το δεδομένο, η νέα εισφορά ασθενείας (6% από 4% στις κύριες συντάξεις και επιπλέον 6% από 0% στις καταβαλλόμενες επικουρικές) θα αρχίσει να παρακρατείται από τον Σεπτέμβριο. Και αν δεν αποφασιστεί διαφορετικά (είσπραξη των οφειλόμενων σε… δόσεις) θα παρακρατηθούν, αναγκαστικά, από τις συντάξεις του μηνός Σεπτεμβρίου οι εισφορές τριών μηνών.
Η επιβάρυνση -απώλεια εισοδήματος- για τους συνταξιούχους θα είναι ανάλογη με το ύψος των συντάξεων. Για παράδειγμα, συνταξιούχος του Δημοσίου με κύρια σύνταξη 1.445,44 ευρώ και επικουρική 324,42 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 144,60 ευρώ στο τρίμηνο (επιπλέον 48,20 ευρώ τον μήνα έναντι των 58 ευρώ που πλήρωνε), ενώ χαμηλοσυνταξιούχος του ΙΚΑ με 486,84 ευρώ κύρια σύνταξη και επικουρική από το ΤΕΑΥΕΚ – ΕΤΕΑ 236,75 ευρώ θα χάσει επιπλέον 72 ευρώ (24 ευρώ x 3 μήνες έναντι 19,50 ευρώ που πληρώνει κάθε μήνα έως σήμερα υπέρ του ΕΟΠΥΥ).
ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Χωρίς περικοπή θα είναι μόνο τα μερίσματα που λαμβάνουν, επιπλέον της κύριας + επικουρικής σύνταξης, περίπου 380.000 συνταξιούχοι από τα Μετοχικά Ταμεία πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων. Κύκλοι της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων σημειώνουν ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση δεν προβλέπει την παρακράτηση εισφοράς ασθενείας από τις παροχές των Μετοχικών Ταμείων, μολονότι είχαν και αυτές συνυπολογιστεί στο ετήσιο «όφελος» των 840 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ (τα έσοδα υπολογίζεται, έτσι, να είναι λιγότερα, περί τα 780 εκατ. ευρώ).
ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 2021
Διορθωτική διάταξη που προβλέπει «πάγωμα» των κατώτατων ορίων των συντάξεων έως το 2021 θα καταθέσει, στο μεταξύ, η κυβέρνηση, αποκαθιστώντας «λάθος» διατύπωσης, που έγινε κατά τη ψήφιση του πρώτου πολυνομοσχεδίου που «πέρασε» ορίζοντας ότι «παγώνει» η χρηματοδότηση των Ταμείων στα επίπεδα του 2015.
Το «λάθος» παραδέχονται στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας ότι σε κανένα σημείο της αρχικής συμφωνίας με τους εταίρους δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη ή απαίτηση.
Τα ίδια στελέχη επιβεβαιώνουν ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές παραμένει «ανοικτή» και για τον περιορισμό, αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που έχει συμφωνηθεί και θα ισχύσει.

- See more at: http://arouraios.gr

- See more at: http://www.axarnea.gr/news/sok-gia-26-ekat-sintaxiouchous-tripli-miosi-stis-sintaxis-septemvriou#sthash.yqG8qoRO.dpuf

ΣΟΚ για 2,6 εκατ. συνταξιούχους – Τριπλή μείωση στις συντάξεις Σεπτεμβρίου

ΣΟΚ για 2,6 εκατ. συνταξιούχους – Τριπλή μείωση στις συντάξεις Σεπτεμβρίου
Τριπλή εισφορά υπέρ του κλάδου ασθενείας θα παρακρατήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) του μηνός Σεπτεμβρίου, που θα καταβάλουν σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους στα τέλη Αυγούστου.
Η τριπλή μείωση των συντάξεων -με 6% τον μήνα για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο- προκύπτει λόγω της αναδρομικής επιβολής των νέων εισφορών και της πρακτικής αδυναμίας των Ταμείων να αρχίσουν να τις παρακρατούν από αυτό τον μήνα. Στελέχη των Ταμείων υπογράμμιζαν χθες στην «Ημερησία» ότι ήδη έχουν οριστικοποιήσει τα αρχεία των πληρωμών των συντάξεων του μηνός Αυγούστου -που θα καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου- χωρίς να επιβάλουν τις νέες εισφορές, αφού δεν εκδόθηκε καμία σχετική εγκύκλιος για την εφαρμογή του νέου νόμου.
Με αυτό το δεδομένο, η νέα εισφορά ασθενείας (6% από 4% στις κύριες συντάξεις και επιπλέον 6% από 0% στις καταβαλλόμενες επικουρικές) θα αρχίσει να παρακρατείται από τον Σεπτέμβριο. Και αν δεν αποφασιστεί διαφορετικά (είσπραξη των οφειλόμενων σε… δόσεις) θα παρακρατηθούν, αναγκαστικά, από τις συντάξεις του μηνός Σεπτεμβρίου οι εισφορές τριών μηνών.
Η επιβάρυνση -απώλεια εισοδήματος- για τους συνταξιούχους θα είναι ανάλογη με το ύψος των συντάξεων. Για παράδειγμα, συνταξιούχος του Δημοσίου με κύρια σύνταξη 1.445,44 ευρώ και επικουρική 324,42 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 144,60 ευρώ στο τρίμηνο (επιπλέον 48,20 ευρώ τον μήνα έναντι των 58 ευρώ που πλήρωνε), ενώ χαμηλοσυνταξιούχος του ΙΚΑ με 486,84 ευρώ κύρια σύνταξη και επικουρική από το ΤΕΑΥΕΚ – ΕΤΕΑ 236,75 ευρώ θα χάσει επιπλέον 72 ευρώ (24 ευρώ x 3 μήνες έναντι 19,50 ευρώ που πληρώνει κάθε μήνα έως σήμερα υπέρ του ΕΟΠΥΥ).
ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Χωρίς περικοπή θα είναι μόνο τα μερίσματα που λαμβάνουν, επιπλέον της κύριας + επικουρικής σύνταξης, περίπου 380.000 συνταξιούχοι από τα Μετοχικά Ταμεία πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων. Κύκλοι της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων σημειώνουν ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση δεν προβλέπει την παρακράτηση εισφοράς ασθενείας από τις παροχές των Μετοχικών Ταμείων, μολονότι είχαν και αυτές συνυπολογιστεί στο ετήσιο «όφελος» των 840 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ (τα έσοδα υπολογίζεται, έτσι, να είναι λιγότερα, περί τα 780 εκατ. ευρώ).
ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 2021
Διορθωτική διάταξη που προβλέπει «πάγωμα» των κατώτατων ορίων των συντάξεων έως το 2021 θα καταθέσει, στο μεταξύ, η κυβέρνηση, αποκαθιστώντας «λάθος» διατύπωσης, που έγινε κατά τη ψήφιση του πρώτου πολυνομοσχεδίου που «πέρασε» ορίζοντας ότι «παγώνει» η χρηματοδότηση των Ταμείων στα επίπεδα του 2015.
Το «λάθος» παραδέχονται στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας ότι σε κανένα σημείο της αρχικής συμφωνίας με τους εταίρους δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη ή απαίτηση.
Τα ίδια στελέχη επιβεβαιώνουν ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές παραμένει «ανοικτή» και για τον περιορισμό, αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που έχει συμφωνηθεί και θα ισχύσει.

- See more at: http://arouraios.gr

- See more at: http://www.axarnea.gr/news/sok-gia-26-ekat-sintaxiouchous-tripli-miosi-stis-sintaxis-septemvriou#sthash.yqG8qoRO.dpuf