07 Μαΐου 2016

Οι « μαύρες σκιές» των Τσιπροκαμμένων μες στα μεσάνυχτα Χαρατσώνουν όλους τους Έλληνες – Με τροπολογία τα μεσάνυχτα νέοι φόροι 200 εκατομμυρίων ευρώ


– Πήγε… περίπατο και η “κόκκινη γραμμή” του Ε. Τσακαλώτου
– Πέφτει το αφορολόγητο πολύ κάτω από τις 9.091 ευρώ για όσους δεν έχουν παιδιά
– Φωτιά οι φόροι για αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις
– Δείτε τη… ξημέρωσε με την τροπολογία που ήρθε λίγο πριν τα μεσάνυχτα
Νύχτα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ήρθε η νέα τροπολογία που επιβεβαιώνει ότι οι φόροι και τα χαράτσια ως την οριστική συμφωνία με τους δανειστές δεν τελείωσαν.
Με την τροπολογία τιμωρούνται όσοι δεν έχουν παιδιά, καθώς το αφορολόγητο μειώνεται κατά πολύ και ανεβάζει τον φόρο ως και κατά 300 ευρώ, ενώ ορίζεται ενιαίος φορολογικός συντελεστής 29% για τις μικρές επιχειρήσεις που σημαίνει επιβαρύνσεις, ενώ περιορίζονται οι απαλλαγές φόρου για τις ………..

αγροτικές επιδοτήσεις.
Επί της ουσίας με την νέα τροπολογία το αφορολόγητο πέφτει στα 8.636 ευρώ για τους περισσότερους φορολογούμενους καθώς διαμορφώνεται ως εξής:
-1.900 ευρώ για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που είναι άγαμοι ή δεν έχουν παιδιά καθώς και για τις συζύγους.
-1.950 ευρώ για όσους έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο.
-2.000 ευρώ για τους φορολογούμενους με δυο προστατευόμενα τέκνα.
-2.100 ευρώ για φορολογούμενους με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.
Με την ίδια τροπολογία ξεκαθαρίζεται και το καθεστώς για τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων. Θεωρείται εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα η βασική ενίσχυση του πυλώνα 1 της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής καθώς και οι πράσινες και συνδεδεμένες επιδοτήσεις κατά το ποσό που ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.
Συντελεστής 29% για όλες τις εταιρείες
Με την ίδια τροπολογία ορίζεται ως συντελεστής φορολόγησης το 29% για τις παρακάτω νομικές οντότητες
– οι προσωπικές εταιρείες που συστήθηκαν στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή,
– τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που συστήθηκαν στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή και στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα, με εξαίρεση μόνο τα κάθε είδους έσοδα που πραγματοποιούνται κατά την επιδίωξη της εκπλήρωσης του σκοπού τους, τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο φόρου,
– συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών,
– κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα,
– κοινοπραξίες,
– οι νομικές οντότητες που ορίζονται στο άρθρο 2 του Κ.Φ.Ε. και δεν περιλαμβάνονται σε μια από τις προηγούμενες περιπτώσεις.
Με βάση την προηγούμενη διατύπωση του νομοσχεδίου οι παραπάνω νομικές οντότητες φορολογούνταν με συντελεστή 26% για τα κέρδη τους έως 50.000 ευρώ και με συντελεστή 33% για το τμήμα των κερδών τους πάνω από 50.000 ευρώ.

  by

«Χείμαρρος» Στέλιος Ράμφος κατά Τσίπρα: Είναι «χορός μεταμφιεσμένων» από μόνος του!



Βρίσκει τον εαυτό του στο ψέμα, είναι η μόνη πραγματικότητα, διότι η υπόλοιπή πραγματικότητα έρχεται εναντίον του, τονίζει ο φιλόσοφος για  πρωθυπουργό
«Χείμαρρος» κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν ο φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κύριος Ράμφος επισημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει παγιδευτεί στα ίδια του τα ψέματα, ενώ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την στιχομυθία με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πρόσφατο ντιμπέιτ για το «θα τους τελειώσουμε», που αρνήθηκε πως το είπε, τονίζει: «Σημασία για μένα έχει ακριβώς η αντίληψη, δηλαδή το πως, αντί να πεις ναι, εν πάση περιπτώσει ήτανε στη ρύμη του λόγου και στη προεκλογική έξαψη είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω, δεν με εκφράζει, το πιο απλό και… το να πεις δεν είπα ποτέ τέτοιο τέτοιο πράγμα να το ‘χεις πει τη προηγούμενη και την προπροηγούμενη να το χουνε δει ενάμισι εκατομμύριο από αυτούς που σε παρακολουθούν εκείνη την ώρα είναι ένα πρόβλημα, που σημαίνει ότι ο εαυτός δεν μπορεί να αποκολληθεί από την ανάγκη του ψέματος».

«Θα ήθελα να πω εδώ, ότι ο κύριος Τσίπρας, είναι μόνος του, χορός μεταμφιεσμένων, μόνος του», επισημαίνει ο Στέλιος Ράμφος και εξηγεί: «Όχι ακριβώς επειδή θέλει ας πούμε να κοροϊδέψει, επειδή βρίσκει εαυτό στο ψέμα, επειδή είναι η μόνη πραγματικότητα, διότι η υπόλοιπή πραγματικότητα έρχεται εναντίον του, αποτελεί δηλαδή κατά τη γνώμη μου ένα ζωτικό στοιχείο συγκροτήσεως εαυτού. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία στον ιδιωτικό βίο είναι τοπ πρόβλημα ενός ανθρώπου το καταλαβαίνω, στο δημόσιο βίο όμως, πέρα από τα θέματα της αξιοπιστίας που χωρίς τη αξιοπιστία δεν μπορεί να γίνει τίποτα στην πολιτική ζωή και κυρίως σήμερα, είναι παρά πολύ σοβαρό και για αυτό τον λόγο προκαλεί και εσωτερικές συγκρούσεις, θα μπορεί να το δει…

Τον είδαμε μια φορά με ένα πρήξιμο στο χείλος που έδειχνε καθαρά ο έρπις από αντιδράσεις ψυχοσωματικές, ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα τέτοια φαινόμενα, δηλαδή η ανάγκη του να είσαι κάτι άλλο, και δια του άλλου να είσαι εσύ είναι τρομερό πρόβλημα για την πολιτική διότι οδηγεί σε συνεχή αδιέξοδα και αποτυχίες πράγμα το οποίο συνέβη και στους 7 μήνες».

protothema.gr