Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα,,,χαχαχ
¨Ερχονται και άλλα εμβόλια ξαφνικού θανάτου για την μείωση του πληθυσμού. Και άλλες ασθένειες εργαστηρίου.
Επέστρεψε η «τρομοκρατία» που βιώσαμε επί εποχή Covid-19, καθώς Βρετανοί επιδημιολόγοι υποστηρίζουν ότι τέσσερις από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες του κόσμου (Ζίκα, Δάγκειος, CCHF, RVF) έρχονται στη Βρετανία λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Πρόκειται για κουνούπια και τσιμπούρια που μεταφέρουν ιούς με ποσοστά θανάτου έως και 50% προειδοποιούν οι επιδημιολόγοι.
Η ασθένεια του ιού Ζίκα και ο Δάγκειος πυρετός θα εξαπλωθούν στο βρετανικό έδαφος, προειδοποίησαν.
Οι Βρετανοί επιστήμονες τόνισαν σήμερα στους Βρετανούς βουλευτές ότι οι ασθένειες, οι οποίες μεταδίδονται από τα κουνούπια και τα τσιμπούρια, θα φτάσουν στη Βρετανία καθώς οι αυξανόμενες θερμοκρασίες «διευρύνουν το βεληνεκές τους».
Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους είναι ο αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας-Κονγκό (CCHF) — μια ασθένεια με ποσοστό θνησιμότητας σχεδόν 40%. Ο πυρετός της κοιλάδας Rift, («RVF») μια άλλη πιθανή απειλή, μπορεί να είναι ακόμη πιο θανατηφόρος, υποδηλώνουν τα στοιχεία.
Οι αρχικές λοιμώξεις μπορεί να περάσουν απαρατήρητες επειδή οι γιατροί του NHS (βρετανικό ΕΣΥ) δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ξένα παθογόνα, τόνισαν επίσης.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος κατατάσσει τον CCHF ως μία από τις εννέα «ασθένειες προτεραιότητάς» του, προειδοποίησε δε ότι έχει ήδη φτάσει στη Γαλλία.
Ο καθηγητής Τζέιμς Γουντ, επικεφαλής κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, είπε στους βουλευτές της Επιτροπής Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας ότι ήταν «πολύ πιθανό» ο CCHF να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο στο μέλλον.
Είπε επίσης ότι ο πυρετός της κοιλάδας Rift (RVF), ένας ιός που μεταφέρεται από τα κουνούπια, ο οποίος μπορεί να σκοτώσει έως και τους μισούς ασθενείς που κολλούν μια σοβαρή μορφή της νόσου, είναι ένα άλλο παθογόνο που πιθανότατα θα καταλήξει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Υπάρχουν και άλλες λοιμώξεις που θα μπορούσαν να μεταδοθούν από τα κουνούπια, όπως ο πυρετός της κοιλάδας Rift που θα μπορούσε να είναι το επόμενο πράγμα που θα φτάσει», τόνισε. Και προειδοποίησε ότι τέτοια παθογόνα μπορεί αρχικά να μην γίνουν αντιληπτά, καθώς οι γιατροί του NHS δεν είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν αυτές τις ασθένειες.
Η RVF είναι μια ιογενής ασθένεια που εμφανίζεται συχνότερα σε οικόσιτα ζώα στην υποσαχάρια Αφρική, συμπεριλαμβανομένων των βοοειδών, των βουβάλων, των προβάτων, των κατσικιών και των καμήλων.
Οι άνθρωποι μπορούν να κολλήσουν RVF μέσω επαφής με αίμα, σωματικά υγρά ή ιστούς μολυσμένων ζώων ή μέσω τσιμπημάτων από μολυσμένα κουνούπια.
Οι περισσότεροι που προσβάλλονται από RVF είτε δεν παρουσιάζουν συμπτώματα είτε τα συμπτώματα είναι ήπια, όπως κρυολόγημα με πυρετό, αδυναμία, πόνο στην πλάτη και ζάλη.
Ενώ οι άνθρωποι μπορούν να κολλήσουν RVF από κουνούπια που μεταδίδουν τη μόλυνση από ζώο δεν έχει καταγραφεί μόλυνση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Ο Ζίκα, σε σύγκριση με τα άλλα παθογόνα δεν φημίζεται για το ποσοστό θνησιμότητας του αλλά για τις καταστροφικές συνέπειες που προκαλεί στην υγεία των αγέννητων παιδιών.
Το παθογόνο μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων θηλυκών κουνουπιών. Πολύ σπάνια, μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σεξ αναφέρει το NHS.
Σημειώνεται ότι σε χάρτη που παρουσιάζει η Daily Mail υπάρχουν τρία χρώματα όσον αφορά τις βαθμίδες επικινδυνότητας σε ό,τι αφορά τον αιμορραγικό πυρετό. Η Ελλάδα βρίσκεται στη χαμηλότερη βαθμίδα, με κίτρινο χρώμα:
- Aιμορραγικός πυρετός Κριμαίας-Κονγκό (CCHF) ιολογικές ή ορολογικές ενδείξεις και παρουσία φορέα (κίτρινο)
- 5 με 49 αναφερόμενα κρούσματα CCHF ετησίως (πορτοκαλί)
- 50 και περισσότερα αναφερόμενα κρούσματα CCHF ετησίως (κόκκινο)
Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!
Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!
ΧΟΡΗΓΟΙ
Χορηγοί
Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084
Bioflorina
ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου