30 Μαΐου 2018

ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΖΙΑ. ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. - "Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο...

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΖΙΑ. ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.


 Image result for ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΣ




ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙΑ ΝΑ ΚΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ.



Ετοιμη η λύση στο Σκοπιανό; 

Ο Κοτζιάς ονειρεύεται ωραία γιορτή στα σύνορα

 

 

Και ξέρετε τι θα χορέψουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ;;;

Αυτό το... "Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρυσό, κριάρια"... αλλά με άλλα λόγια...

"Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ"!

ΚΟΤΖΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ!

ΚΑΡΙΟΛΙΑ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Καλλιόπη Σουφλή





Ετοιμη η λύση στο Σκοπιανό; Ο Κοτζιάς ονειρεύεται ωραία γιορτή στα σύνορα


Πολιτική σφραγίδα σε συμφωνία για το ονοματολογικό ετοιμάζονται να βάλουν το επόμενο διάστημα οι πρωθυπουργοί Τσίπρας-Ζάεφ, με τις Πρέσπες να παραμένουν ο… ιδανικός τόπος για να κλείσει και συμβολικά το ζήτημα σε επίπεδο πρωθυπουργών.
«Αυτή η συμφωνία έγινε προς το δικό μας και προς το δικό τους συμφέρον» είπε χθες από τη Γερμανία και χωρίς περιστροφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στέλνοντας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του το μήνυμα ότι έχει επί της ουσίας επιτευχθεί λύση.

Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση διπλωμάτη στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στη Γερμανία, o κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι το όνομα είναι «πολύ λίγο».

«Έχουμε ένα συνολικό σκεπτικό, με το οποίο, μέσω της επίλυσης του θέματος της ονομασίας, θα εμβαθύνουμε την συνεργασία μας σε όλα τα πεδία της πολιτικής. Από τη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων μέχρι τη συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων, τη συνεργασία των κοινωνιών», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς και ανέφερε ότι ονειρεύεται την υπογραφή αυτής της συμφωνίας σε ένα σημείο στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, με μια ωραία γιορτή.

Το Μαξίμου, βέβαια, σε εμφανώς πιο συγκρατημένους τόνους, «δικαιολόγησε» τις αναφορές Κοτζιά ερμηνεύοντάς τες ως αναφορά στη δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.
«Βρισκόμαστε σε μια τελική ευθεία. 

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί το αποτέλεσμα σε μία τόσο πολύπλοκη διαπραγμάτευση» αρκέστηκε να δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δίχως να ανοίξει τα χαρτιά του περαιτέρω.

Εν αναμονή του τηλεφωνήματος Τσίπρα-Ζάεφ

Εν αναμονή της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, η οποία πιθανόν να γίνει και σήμερα, διπλωματικές πηγές μιλώντας στο iefimerida αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Περιμένουμε να μας πει ο Ζάεφ τι δέχεται και τι δεν δέχεται».


Από το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν κρύβουν ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός χρειάζεται πολιτικό χρόνο με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του.
 «Είχε κρατήσει επιφυλάξεις για erga omnes και Συνταγματική Αναθεώρηση για τα ονόματα των προτάσεων Νίμιτς», θυμίζει με νόημα υπουργός της κυβέρνησης λέγοντας ότι το κλειδί το κρατούν τα Σκόπια.

Φαβορί το «Βόρεια Μακεδονία» 

Όσο για τον γρίφο του ονόματος, από την κυβέρνηση μιλούν για γεωγραφικό προσδιορισμό και ειδικότερα για το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Άνω Μακεδονία».

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, πάντως, που αποκάλεσε «βόρειους γείτονές μας» από τη Θεσσαλονίκη τους κατοίκους της ΠΓΔΜ, χθες και ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε για «τους καλούς μας φίλους και γείτονές μας από τον Βορρά», όπερ και σημαίνει ότι η ονομασία Severna Makedonija κερδίζει έδαφος. Την ίδια ώρα και τα Σκοπιανά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είναι πιθανώς το συμφωνημένο όνομα.

Αγωνία για τα συλλαλητήρια

Ενδεικτικό της αγωνίας που υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου για πιθανές κοινωνικές αντιδράσεις, με δεδομένο ότι προετοιμάζονται συλλαλητήρια το επόμενο διάστημα, αποτελεί η επιλογή του πρωθυπουργού χθες από τον ΣΕΒ να καθησυχάσει, διαβεβαιώνοντας ότι χειρίζεται το Σκοπιανό με αίσθημα πατριωτισμού.
«Εμείς χωρίς περιστροφές τοποθετηθήκαμε και δουλέψαμε υπέρ της λύσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι «έτσι πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποκαταστήσουμε την πρωταγωνιστική θέση της χώρας στα Βαλκάνια».
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξουν «ευρύτερες ευεργετικές συνέπειες όχι μόνο στη γεωπολιτική σκακιέρα, αλλά και στον τομέα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας».
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η λύση θα οδηγήσει σε διεργασίες οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν δυναμική ανάπτυξης και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής των Βαλκανίων, ενώ ταυτόχρονα «θα ανακόψει βλέψεις οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας άλλων δυνάμεων, όπως της Τουρκίας για παράδειγμα».


 https://attikanea.blogspot.com/2018/05

ΠΗΓΗiefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου