06 Ιουνίου 2018

«Ευλογούν» το «ειρηνικό ξεπούλημα» της χώρας – Πόσοι παρατηρούν τα σημεία των καιρών; (ΒΙΝΤΕΟ)



του Κίμωνα Χαραλάμπου
Αν αυτά που συμβαίνουν δεν είναι σημεία των καιρών, τότε τι είναι; Τα γεγονότα τρέχουν γύρω μας!
Την στιγμή που τα εθνικά θέματα της χώρας ξεπουλιούνται, οι επικεφαλής Πατριαρχείου και Αρχιεπισκοπής δείχνουν να «ευλογούν» αυτή την κατάσταση μέσω ενός υποτιθέμενου λόγου… ειρήνης.
Μια ειρήνης, ενός ειρηνικού «ξεπουλήματος», που με τις παρούσες συνθήκες, βολεύει αυτούς που θέλουν τον κακό του Ελληνισμού.
Έχουμε και λέμε:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και το Πατριαρχείο, στο πλαίσιο του τριήμερου Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό τον τίτλο «Προς μια πιο πράσινη Αττική –λες και οι άνθρωποι που έχουν φτωχοποιηθεί στην Ελλάδα θα χορτάσουν με πράσινη φροντίδα-, δήλωσε πως το Αιγαίο πρέπει να γίνει μια «γέφυρα ειρήνης».

Γέφυρα ειρήνης με ποιους άραγε; Με τους Τούρκους που διεκδικούν την μισή Ελλάδα; Με τους Τούρκους που κρατούν δύο Έλληνες αιχμάλωτους;
Να συνεκμεταλλευτούμε μήπως το Αιγαίο, όπως πρότεινε ο έτερος αριστερός οικολόγος και πρώην ΥΠΟΙΚ του Α.Τσίπρα, Γιάννης Βαρουφάκης ή τα κάνουμε Natura, όπως πρότεινε ο έτερος «σύντροφος» Λαλιώτης;
Σε σχέση με το «Σκοπιανό», όπως έχει τίτλο η «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Με τις ευλογίες Βαρθολομαίου η προσπάθεια για λύση».
Τι είδους λύση ευλογεί ο Βαρθολομαίος, μιας και όλες οι προτάσεις περιέχουν το όνομα «Μακεδονία», με την κυβέρνηση της Ελλάδας να μιλά ακόμα και για «μακεδονική γλώσσα»;
«Πιστεύω, θα βλέπετε ότι και εμείς προσπαθούμε να λύσουμε διαφορές που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και εμποδίζουν τις δύο γειτονικές χώρες να έχουν μια ομαλή συνεργασία και κοινή πορεία. Πιστεύω ότι η δυνατότητα επίλυσης θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον σταθερότητας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια, που το χρειαζόμαστε, αλλά και καλής συνεργασίας ανάμεσα σε δύο γειτονικούς λαούς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ασπάζονται και την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.
Και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο, που δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, εγκωμιάζοντας, με βυζαντινή… μεγαλοπρέπεια, την «ακτινοβολία» του Πατριαρχείου και τον «διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμικό ρόλο» του Πατριάρχη.
«Είναι μέσα στα πλαίσια των κανονικών υποχρεώσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου να προσπαθεί να αίρει τα σχίσματα, όπου υπάρχουν, και να εργάζεται για την πανορθόδοξο ενότητα και συνεργασία, όπως το κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια», αντέτεινε ο κ. Βαρθολομαίος, ευχαριστώντας την ελληνική κυβέρνηση για την συμπαράσταση και τη συμβολή της.

Κλείνουμε το άρθρο με την νέα τοποθέτηση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για το Σκοπιανό.
Για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε μεν την σταθερή θέση της Εκκλησίας για τις εξελίξεις που αφορούν το ονοματολογικό των Σκοπίων (τι άλλο μπορούσε να πει άλλωστε), ωστόσο επεσήμανε ότι αυτά τα θέματα δεν τα αντιμετωπίζουμε με συλλαλητήρια και φωνές.
Τι εννοεί ο Αρχιεπίσκοπος; Να ξεσηκωθεί, με άλλον τρόπο πιο άγριο, ο ελληνικός λαός; Όχι βέβαια.

Όπως τόνισε υπεύθυνη για το θέμα είναι η Βουλή. Μα, το κυβερνόν κόμμα θέλει να δώσει το όνομα και υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι άλλων κομμάτων που στηρίζουν την προσπάθεια.
Ή μήπως ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την παράδοση του ονόματος Μακεδονία;

Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα, πως οι δύο επικεφαλής της Εκκλησίας «ευλογούν» το ξεπούλημα της χώρας σε αντίθεση με αρκετούς Μητροπολίτες και ιερείς, οι οποίοι ανοιχτά και θαρραλέα έχουν εκφράσει την στήριξή τους κατά της όποιας παραχώρησης στον εχθρό. Οι εποχές θυμίζουν την ελληνική επανάσταση, όταν ο κλήρος εναντιώθηκε στις κεφαλές της Εκκλησίας και στήριξε τον αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου