06 Ιουνίου 2018

Βέροια Συλλαλητήριο για την Μακεδονία Βροντερό όχι απο τους πολίτες της ΒΕΡΟΙΑΣ !



Με συνθήματα “Διπλή ονομασία σημαίνει προδοσία” και “Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία” ο λαός της Ημαθίας διατράνωσε την αντίθεση του με την παραχώρηση του ονόματος “Μακεδονία” στο κράτος των Σκοπίων.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ωρολογίου, η οποία γέμισε ασφυκτικά. Κόσμος υπήρχε και στα γύρω από την πλατεία πεζοδρόμια όπως και σε τμήμα της οδού 10ης Μεραρχίας. Η συγκέντρωση είχε παλμό αλλά όλα κύλησαν μέσα σε κόσμια πλαίσια.
Στην εκδήλωση πρώτος χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης και ακολούθησαν οι δήμαρχοι Κώστας Βοργιαζίδης, Νίκος Κουτσογιάννης, Παναγιώτης Γκυρίνης. Την πρώτη ομιλία έκανε ο ο καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Νικόλαος Κόϊος ενώ την κεντρική ομιλία ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής Αποστόλος Βεσυρόπουλος, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Χαλκίδης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Γεωργία Μπατσαρά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, Στάθης Σαρηγιαννίδης, οι αντιδήμαρχοι Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Βασίλης Λυκοστράτης, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Καγκελίδης, Χρήστος Κούτρας, Ζήσης Πατσίκας, ο πολιτευτής Τάσος Μπαρτζώκας κ.α.
Στην κεντρική του ομιλία ο Μητροπολίτης με επιχειρήματα τόνισε ότι οι Σκοπιανοί είναι σλάβοι και δεν έχουν σχέση με τους Μακεδόνες. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι δυο λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, η Ελλάδα θέλει τα Σκόπια στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ αλλά πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός ανάμεσα στα δυο κράτη και στην ιστορία τους.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλες τις ομιλίες αλλά και πλάνα από την συγκέντρωση. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό
.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου