Του Ανδρέα Μουντζουρούλια 


Περίεργοι καιροί φέρνουν περίεργα γεγονότα και καταστάσεις, ειδικά στην πολυτάραχη περιοχή των Βαλκανίων που δεν ησυχάζει ποτέ, ειδικά μετά την επίτευξη της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών και τα σενάρια αλλαγής συνόρων, ενώ έχουμε συνεχή άρθρα για την αποκαλούμενη «Μακεδονία του Αιγαίου» .

Όλα αυτά οδήγησαν ορισμένους αναλυτές να αρχίσουν να χρησιμοποιούν έναν νέο όρο, αυτό της «Βαλκανικής Άνοιξης», μετά από αυτόν της «Αραβικής Άνοιξης» που κατέκλυσε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή μετά το 2009.
Στο Μαυροβούνιο, οι περισσότεροι βουλευτές της αντιπολίτευσης μποϊκοτάρουν το Κοινοβούλιο μετά τις γενικές εκλογές του Οκτωβρίου 2016, καταγγέλλοντας για χειραγώγηση της ψηφοφορίας και απαιτούν νέες εκλογές.
Από την άλλη πλευρά οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου, προγραμματίζουν την αποχώρηση τους από όλο το δημόσιο  στο οποίο εργάζονται και αναζητούν την υποστήριξη του Βελιγραδίου, παρά το ότι ο Σέρβος πρόεδρος  Βούτσιτς τους ζήτησε να κάνουν λίγη υπομονή.

Στην Ελλάδα μαζικές διαμαρτυρίες είχαμε μόνο για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών πριν την έγκριση της από το κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή ο σκοπιανός εθνικιστικός τύπος κατακλύζεται από άρθρα που αναφέρονται στην «Μακεδονία του Αιγαίου», ενώ ξένα ινστιτούτα μιλούν για  DNA των «Μακεδόνων» , και καταπιεσμένη μειονότητα εντός Ελλάδος.


Σύμφωνα με άρθρο του Steve Pljakas, Καναδο-σκοπιανού προέδρου ένωσης Σκοπιανών του Καναδά το όνειρο της «Μακεδονίας του Αιγαίου» είναι πλέον ζωντανό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Η Μητέρα Φύση δώρισε στην «Μακεδονία του Αιγαίου» τον πλούτο της πλουσιοπάροχα σε αξιοθέατα. Ταυτόχρονα, η ιστορία έχει αφήσει ανεκτίμητα ίχνη σημαντικών γεγονότων. Ως εκ τούτου Μακεδόνες από την Μακεδονία του Αιγαίου όπου και αν βρίσκονται  στην πατρίδα ή έξω από αυτή, χαίρονται με όλα αυτά που έχει σε όλα τα τμήματα της διαιρεμένης Μακεδονίας με υπερηφάνεια έχοντας σκοπό να διατηρήσουν ένα τέτοιο θησαυρό για τις μελλοντικές γενιές.

Η Μακεδονία του Αιγαίου είναι μια χώρα της οποίας το όνομα προήλθε από την μικρή επαρχία κοντά στην Πέλλα, την πρωτεύουσα του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου.
Αλλά με την επέκταση των συνόρων της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας του Αλέξανδρου, σταδιακά αυξήθηκε και η περιοχή που αναφέρεται με το όνομα Μακεδονία. Ωστόσο, η διαίρεση της Μακεδονίας έχει πολιτική, πολιτιστική, στρατιωτική και διοικητική σημασία», δήλωσε ο Steve.
Η  Μακεδονία ως γεωγραφική περιοχή καλύπτει το κεντρικό τμήμα της Βαλκανικής Χερσονήσου, και περιβάλλεται από τα βουνά: Sar Planina, Kozjak Osogovo και Ρίλα και νότια τον ποταμό Bistrica έως τις ακτές του Αιγαίου.
Τα βουνά Κοράμπ, Jablanica, Γράμμος και Πίνδος περικυκλώνουν την Μακεδονία από τα δυτικά και ανατολικά του ποταμού Νέστου έως το  δυτικό τμήμα της οροσειράς της Ροδόπης. Μέσα στα σύνορα αυτά, η Μακεδονία καλύπτει μια έκταση 67.741,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Η Κάτω Μακεδονία, σε αντίθεση με την Άνω Μακεδονία, είναι κατά κύριο λόγο επίπεδες. Ο ποταμός Βαρδάρης χωρίζει την Κάτω Μακεδονία σε ανατολική και δυτική.
Η βόρεια συνορεύει με το Βαρδάρη και την Μακεδονία του Πιρίν, ενώ η νότια συνορεύει με την Ελλάδα , την Αλβανία στα δυτικά με την Ήπειρο».
Ο Steve Pljakas συνεχίζοντας δήλωσε επίσης τα εξής: «Τα χαρακτηριστικά της Μακεδονίας του Αιγαίου αποτελείται από βουνά που χωρίζουν τη χώρα, πολυάριθμες μικρές και μεγάλες πεδιάδες και κοιλάδες με πολλά ποτάμια και λίμνες.
Σύμφωνα με την παρούσα διοίκηση της Ελλάδας, η Μακεδονία του Αιγαίου χωρίζεται στις ακόλουθες περιφέρειες: Καστοριά Κοζάνη , Φλώρινα, Νομό Πέλλας, Κιλκίς  Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Χαλκιδικής», καταλήγει κάπου το κατάπτυστο άρθρο.
Η εμφάνιση τέτοιων κατάπτυστων, ανιστόρητων και κυρίως προκλητικών άρθρων βοηθά στο κατανοήσουμε το μέγεθος του «προβλήματος» που επιχειρούν έντεχνα  κάποιοι να δημιουργήσουν στην Ελλάδα, πολλές φορές βοηθούμενοι από ξένα κέντρα εξουσίας.
Η δημοσιοποίηση τέτοιων απόψεων βοηθούν στην αφύπνιση των Ελλήνων αξιωματούχων σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από παντού στα Βόρεια για την χώρα μας, από ευφάνταστους Σκοπιανούς εθνικιστές.

Μια φορά «θάφτηκε» (1945), από την ελληνική πολιτική ελίτ της εποχής, η μετονομασία μιας ασήμαντης Γιουγκοσλαβικής επαρχίας με το όνομα Βαρντάσκα σε Μακεδονία και το αποτέλεσμα μας «έσκασε» στα χέρια μας το 1991.
Όταν έχουμε τέτοια σκοπιανή προπαγάνδα  συνεχώς , όταν μεγάλα πρακτορεία  ειδήσεων όπως το BBC γράφουν περί «μακεδονικών μειονοτήτων», DNA  και πολλά άλλα, οφείλουμε τουλάχιστον να έχουμε τα μάτια μας «ανοικτά», διότι κάπου εκεί θα παραμονεύει ένας ακόμη πιθανός κίνδυνος από τους Σκοπιανούς εθνικιστές του VMRO.