23 Απριλίου 2015

Θα μείνουμε με τα έκτακτα Eurogroup στο " χέρι " Και με τα χαμόγελα της Μερκελ (Φωτογραφίες)


Ο Τσίπρας ζήτησε συμφωνία τώρα και έκτακτο Eurogroup (Φωτογραφίες)
Τετ-α-τετ διάρκειας σχεδόν μίας ώρας είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Το περιβάλλον του Πρωθυπουργού κάνει λόγο για «εποικοδομητικό και θετικό κλίμα» κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμης συνάντησης.  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ζήτησε ενδιάμεση συμφωνία Αθήνας-εταίρων μέχρι το τέλος Απριλίου, κάτι, που συνάδει με την επιθυμία της κυβέρνησης να υπάρξει έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο μεταξύ, κύκλοι του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι Τσίπρας και Μέρκελ κατέγραψαν στη συζήτησή τους τα βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο, ενώ, ο πρωθυπουργός ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν με νόημα ότι: «Στο Euroworking Group υπάρχει μεγάλη πρόοδος και στο Eurogroup αύριο περιμένουμε ότι αυτή η πρόοδος θα καταγράφει ώστε να υπάρξει συμφωνία. Πρέπει το Σαββατοκύριακο και τις επόμενες μέρες να συνεδριάζει συνεχώς το Brussels Group, ώστε μέχρι την Τετάρτη να υπάρχει συμφωνία και να συγκληθεί την Πέμπτη έκτακτο Eurogroup».


ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΥΤΟ  «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία»

Πάντως, η κυβέρνηση αποδίδει τις αντικρουόμενες δηλώσεις των Ευρωπαίων σε πιέσεις που ασκούνται, ενώ κυβερνητική πηγή, ερωτηθείσα σχετικά με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα, αναφέρει ότι αν η επιλογή των εταίρων είναι η ρήξη, τότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Ομως «είμαστε πολύ κοντά. Αν μας χώριζε άβυσσος, τότε θα ήταν πιο πιθανά αυτά τα σενάρια. Εάν όμως οι εταίροι ήθελαν τη ρήξη, θα το είχαν κάνει αυτό από τις 28 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις».

Με fotos και  πληροφορίες απο kontranews.gr
ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ Eurogroup

 Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα ζητά εκτακτο Eurogroup , στο ερώτημα όμως τι μας έχουν προσφέρει οι έκτακτες  αυτές συναντήσεις  η απαντηση είναι οχι μόνο κανένα όφελος αλλά και τεράστια ζημία. 

Μας ροκανίζουν τον χρόνο,  τα προβλήματα στην πραγματική  οικονομία αυξάνονται απο την έλειψη ρευτότητας σε βάρος του λαού ο οποίος  αντιμετωπίζει μεγάλύτερα  προβλήμμα επιβιώσης απο πρίν,  η φτώχεια αυξάνεται "ποιοτικά" και ποσοτικά διογκώνεται. Πληρώνουμε χωρίς να παίρνουμε τιποτα απο τον Μάιο του 2014.

Τα χαμόγελα της Μέρκελ "καλύπτουν" απλά τις πραγματικές της προθέσεις που ειναι η υποταγη της Ελλάδος και τα χαμόγελα του Αλέξη Τσίπρα πρός αυτην δεν θα την ' πείσουν "  για μια απόφαση της για  το αντίθετο.

Η κυβέρνηση πρέπει  αντιληφθεί αυτα που έλεγε προεκλογικά για τους δανειστές οτι << έχουν σκοπό να μας γονατίσουν >>  δηλαδή,   ισχύουν απολύτα , και δεν πρέπει να "ξεγελιέται" με ανούσιες συναντήσεις που δημιουργούν τελικά μόνο " κούφιες" προσδοκίες.


 Συμπερασματικά κάθε συνάντηση του πρωθυπουργού μαζι της, οχι μόνο ειναι χαμένος κόπος αλλά έχει και αρνητικό αποτέλεσμά γιατι μάλλον αυτο το εκλαμβάνει  η κ. Μερκελ ως αδυναμία της ελληνικής πλευράς, και αυτο δεν αποτελεί  και "ιδιαίτερα" σκληρή διαπραγματευτική εικόνα. 

Μόνο μέ πράξεις είναι δυνατόν η κ.Μέρκερ και οι δανειστές  θα πεισθούν,  και αυτο δεν ειναι τίποτε άλλο απο την άμεση ρίξη. Η ρίξη  (η κωλοτούμπα )  και  υποταγή.


fylokaiftero.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου