H οικονομολόγος πολιτική"σκύλα", η ιέρεια των απολύσεων, η πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ
«Δεν είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα, να το πω έτσι.
Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί τόσο, όσο το ΑΕΠ.
Σας έδειξα την πτώση του ΑΕΠ, είναι 25%.
Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί 25% .
Και δυστυχώς πρέπει να περικοπούν κι άλλο».
Και δεν βρέθηκε κανείς, από τους παρευρισκόμενους, να την πιάσει από την στριφνή, κακιασμένη και απάνθρωπη "βρωμόφατσά της" και να την πετάξει έξω...
Και δεν είπε η οικονομολόγος "σκύλα", η ιέρεια των απολύσεων, η πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ και από τους βασικούς υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, νεοφιλελεύθερη μέχρι το κόκκαλο… πως ανάπτυξη, δεν έρχεται με τις περικοπές των ήδη κατακερματισμένων συντάξεων, αλλά με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
"ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΣΣΑ ΣΚΥΛΑ", ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ.
ΑΝΤΕ ΖΩΑ... ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΟΥ...
Καλλιόπη Σουφλή
Μανώλης Μάνου
Και δεν βρέθηκε κανείς, από τους παρευρισκόμενους να της φτιάξει την μούρη την στριφνή, κακιασμένη και απάνθρωπη "βρωμόφατσά της" ;Να κοπούν κι άλλο οι συντάξεις ζήτησε η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά, παρουσιάζοντας το βιβλίο της, με τίτλο : «Δημόσιο Χρέος», σε βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Βενιζέλου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του γραμματέα της Δράσης Γιάννη Ανδρουλάκη.
Υποστήριξε ότι «η διαδικασία προσαρμογής σε χαμηλότερα επίπεδα δανεισμού, θα ήταν λιγότερο επίπονη, αν αυξάνονταν οι επενδύσεις και οι εξαγωγές για να αντισταθμίσουν την αναπόφευκτη μείωση της κατανάλωσης» και επανέλαβε τα περί μεταρρυθμίσεων θεωρώντας ότι το πρόβλημα δεν είναι η λιτότητα:
«Αυτό απαιτεί μεταρρυθμίσεις, αλλά η κυβέρνηση πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι η λιτότητα. Ανυπομονεί να αυξήσει μισθούς και συντάξεις, δηλαδή να επιστρέψει στις πολιτικές που προκάλεσαν την κρίση. Επιδιώκει και επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αντί για το σημερινό σύστημα που σε επίπεδο επιχείρησης αποφασίζονται οι μισθοί».
Υποστήριξε, επίσης, ότι η σημερινή προσαρμογή βασίστηκε σε «υπερφορολόγηση» και πρόσθεσε ότι οι δημόσιες δαπάνες δεν έχουν επιστρέψει, ως ποσοστό, σε σχέση με το ΑΕΠ στα επίπεδα προ κρίσης και παραμένουν υψηλές.
«Δηλαδή, το δημόσιο δεν έχει συρρικνωθεί, με άλλα λόγια, όσο το ΑΕΠ» είπε η κ. Ξαφά και πρόσθεσε :
«Η αναπτυξιακή προοπτική, λοιπόν, δε βελτιώνεται με κοινωνικά μερίσματα, βασισμένα σε υπερφορολόγηση, αλλά με αύξηση της προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών που παράγουμε».
Απαντώντας σε ερώτηση του πρώην υπουργού, καθηγητή, Αθανάσιου Τσαυτάρη για τα δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και τη μετανάστευση ταλαντούχων νέων στο εξωτερικό, η κ. Ξαφά απάντησε :
«Δυστυχώς, το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε συνταξιούχους 40 και 50 ετών.
Δυστυχώς, είναι αναπόφευκτη η περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, διότι δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ».
Η κ. Ξαφά σημείωσε, ότι στην Ελλάδα το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι κεφαλαιοποιητικό, τάχθηκε υπέρ του κεφαλαιοποιητικού και πρόσθεσε :
«Δεν είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα, να το πω έτσι. Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί τόσο, όσο το ΑΕΠ. Σας έδειξα την πτώση του ΑΕΠ, είναι 25%. Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί 25% . Και δυστυχώς πρέπει να περικοπούν κι άλλο».
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου