23 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Όλα δείχνουν νίκη της Μαρίν Λε Πεν και ταφόπλακα στην ΕΕ όπως τη γνωρίζαμε!

Όλα δείχνουν νίκη της Μαρίν Λε Πεν και ταφόπλακα στην ΕΕ όπως τη γνωρίζαμε!

Δεν έχει τέλος ο τρόμος στο Παρίσι. Μόλις δυο μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και ένα 24ωρο πριν από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ακόμη ένα περιστατικό έρχεται να προκαλέσει συναγερμό στη γαλλική πρωτεύουσα. Όλα δείχνουν πλέον πως θα βρεθούμε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη, την εκλογή της Μαρίν Λε Πεν…

Άνδρας μπήκε οπλισμένος με μαχαίρι σε έναν από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού, πλησίασε τους αστυνομικούς οι οποίοι κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι του Σαββάτου (22.04.2017), άνδρας που φέρεται κρατούσε μαχαίρι πλησίασε αστυνομικούς στον Gare du Nord, έναν από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Παρίσι. Οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν και να τον συλλάβουν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας απείλησε τους αστυνομικούς με το μαχαίρι και γι’ αυτό δημιουργήθηκε πανικός και εκκενώθηκε προσωρινά ο σταθμός.

Χαρακτηριστικό του τι επικράτησε το γεγονός πως υπάρχουν αναφορές πως ταξιδιώτες άφησαν τις αποσκευές τους και έφυγαν από το σταθμό!

Ταυτόχρονα, ο αναλυτής που προέβλεψε σωστά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016, υποστηρίζει τώρα πως η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα επικρατήσει στις γαλλικές εκλογές, με τον πρώτο γύρο της διαδικασίας να διεξάγεται την Κυριακή (23/4).
Ο Τσαρλς Γκέιβ (Charles Gave), ιδρυτής της εταιρείας ερευνών GaveKal στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε στο Bloomberg πως η στήριξη στη Λεπέν είναι μια «κίνηση εναντίον των ανθρώπων του Νταβός», παρόμοια με το Brexit και την εκλογική νίκη του Τραμπ.

Οι γαλλικές εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους αναμετρήσεων. Εάν κάποιος ξεπεράσει το 50% αυτή την Κυριακή, γίνεται πρόεδρος αλλά με τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο.

Έτσι, οι δύο επικρατέστεροι του πρώτου γύρου θα συγκρουστούν εκ νέου στις 7 Μαΐου.
Αύριο Κυριακή λοιπόν οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 (τοπική ώρα) και στις 20:00 για τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 21:00, δεδομένης της καθυστέρησης που είναι λογικό να υπάρξει.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Cevipof ο Εμμανουέλ Μακρόν έχει ποσοστό 23% σε πρόθεση ψήφου, η Μαρίν Λεπέν 22,5%, ο Φρανσουά Φιγιόν 19,5% και ο Ζαν Λικ Μελανσόν 19%.
Πάνω από το 1/4 του εκλογικού σώματος δηλώνει ότι δεν είναι ακόμη βέβαιο για την ψήφο του.
Επιπλέον, κανείς δεν είναι ακόμη σε θέση στη Γαλλία να εκτιμήσει πώς θα επιδράσει η τρομοκρατική επίθεση στα Ηλύσια Πεδία, την Πέμπτη 20 Απριλίου. Πρόκειται για το πιο αβέβαιο εκλογικό σκηνικό της Γαλλίας των τελευταίων χρόνων.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το ποσοστό αποχής θα είναι υψηλό, περίπου 27-28%. Η Γαλλία έχει επίσης μια παράδοση λευκών ψηφοδελτίων. Το 2002 περίπου 3,4% των ψηφοφόρων είχαν ψηφίσει λευκό ή άκυρο στον πρώτο γύρο, παρότι υπήρχαν τότε 16 υποψήφιοι πρόεδροι.

Σε όλες τις προηγούμενες προεκλογικές εκστρατείες για προεδρικές εκλογές, κάποια βασικά θέματα είχαν απασχολήσει κυρίως: το 1995 τα κοινωνικά θέματα, το 2002 η ασφάλεια, το 2007 οι ώρες εργασίας, το 2012 τα οικονομικά. Στην προεκλογική εκστρατεία του 2017 δεν υπήρξε κυρίαρχο θέμα και κανείς υποψήφιος πρόεδρος δεν μπόρεσε να επιβάλλει ένα μείζον ζήτημα.
Οι δύο που θα περάσουν στον επόμενο γύρο, θα είναι η Μ.Λεπέν και ο Μ.Μακρόν.
Να δούμε αν θα επαληθευτεί ξανά ο  Τσαρλς Γκέιβ…

Πάντως στο Παρίσι επικρατεί χάος, ένταση και φόβος…  λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις πολύ κρίσιμες εκλογές της χώρας και δυο μέρες μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση με θύμα έναν αστυνομικό.

Σήμερα (22.04.2017) διαδηλωτές πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού.Οι συγκεντρώσεις έγιναν για να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες για την υποψηφιότητα της Μαρίν Λε Πεν.
Από αυτό και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε ποιος θα είναι ο νικητής…
Όλα δείχνουν νίκη της Μαρίν Λε Πεν και ταφόπλακα στην ΕΕ όπως τη γνωρίζαμε!


.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου