Το εργαλείο στο οποίο συμφώνησε το Eurogroup ακούγεται τόσο αυστηρό που καθιστά το όνειρο των Ελλήνων για μια ζωή χωρίς έξωθεν καθοδήγηση σχεδόν απατηλό. Διότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό την εποπτεία του ESM έως το 2066».
Φαίνεται πως δεν τους φτάνουν των Γερμανών και των Γερμανικών Τραπεζών, που στα χέρια τους καταλήγουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ελληνόφωνων και ΕΛΛΗΝΩΝ.
Συνεχίστε να πληρώνετε τους φόρους σας, για να ζουν οι Γερμανάδες, κι εσείς να φτωχαίνετε.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΜΟΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι επιλογή μου, από το διαδίκτυο
Την ώρα που στην Ελλάδα γιορτάζεται με σόου και… γραβάτες η έξοδος από την κρίση, ο απολογισμός του γερμανικού τύπου για την οικονομία είναι απογοητευτικός και ιδιαίτερα ντροπιαστικός.
«Η εκποίηση της Ελλάδας αποφέρει ελάχιστα χρήματα», γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, για τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ όπως σημειώνει το οικονομικό περιοδικό Manager Magazin, η Ελλάδα είναι φτωχότερη σήμερα καθώς έχει γυρίσει στην προ ευρώ εποχή, στο 2000.
Η Ελλάδα παραμένει ένα πεδίο οικονομικής καταστροφής
Μπορεί η οικονομία να αναπτύσσεται πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ωστόσο «σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στα επίπεδα του 2000 και συνεπώς είναι φτωχότερη σε σχέση με την εποχή προ-ευρώ. […].
Γενικά η Ελλάδα παραμένει ένα πεδίο οικονομικής καταστροφής με αμυδρά σημάδια ανάκαμψης.
Οι οργισμένες διαμαρτυρίες έδωσαν τη θέση τους στην παραίτηση.
Ακόμη και η μισητή Τρόικα των ξένων επιτηρητών παραμένει στη χώρα», γράφει το Manager Magazin.
Υπό αυτή την έννοια δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή οι πιστωτές αναζητούσαν κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουν να υφίστανται κάτι σαν ‘εποικοδομητικές πιέσεις”.
Το εργαλείο στο οποίο συμφώνησε το Eurogroup ακούγεται τόσο αυστηρό που καθιστά το όνειρο των Ελλήνων για μια ζωή χωρίς έξωθεν καθοδήγηση σχεδόν απατηλό. Διότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό την εποπτεία του ESM έως το 2066».
Spiegel: Πενιχρά τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις
Υπό τον τίτλο «Η εκποίηση της Ελλάδας αποφέρει ελάχιστα χρήματα» το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel προχωρά σε έναν απολογισμό από το πεδίο που αποτέλεσε βασικό πυλώνα της πολιτικής διάσωσης, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ιδιαίτερα φτωχός ο απολογισμός που παρουσιάζεται και ο οποίος στηρίζεται μάλιστα σε στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης: όπως προκύπτει από απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε το κόμμα της Αριστεράς, από το 2011 μέχρι το 2017 οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα απέφεραν μόλις 5,1 δις ευρώ. «Και αυτό παρότι τα έσοδα έπρεπε να είναι δεκαπλάσια. Ο στόχος των 50 δις ευρώ συμφωνήθηκε το 2015 ως μέρος του τρίτου προγράμματος, παρότι θεωρούνταν ήδη και τότε μη ρεαλιστικός».
Σύμφωνα με το Spiegel οι βασικοί λόγοι των καθυστερήσεων που σημειώνονται είναι οι πολιτικές αντιδράσεις αφού «όπως και οι προκάτοχοί του έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ουσία κατά των ιδιωτικοποιήσεων». Ένας ακόμη λόγος είναι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται υπό την πίεση του χρόνου και σε μια κακή οικονομική συγκυρία που δεν επιτρέπει καλές τιμές πώλησης.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου