Δείτε βίντεο από απόβαση στο Φαρμακονήσι
Έτσι ακόμη 377 παράνομοι μετανάστες πέρασαν άνετα στη Λέσβο, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, (η οποία απλώς κρατά στατιστικά), εχθές και σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και Τρίτη 8 Οκτωβρίου έως τις 12:00.
Το ίδιο διάστημα πέρασαν ακόμη 244 αλλοδαποί στη Χίο και 28 στη Σάμο!Όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση πανηγύριζε ότι υποτίθεται ο Ερντογάν συμφώνησε σε μείωση των "ροών", στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη.
Μειώθηκαν οι…, αφίξεις;
Και για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα, κάποιοι «πανηγυρίζουν» καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της... "ύπατης" αρμοστείας του ΟΗΕ οι αφίξεις, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται… μειωμένες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων ήταν 119 σε σχέση με τις 197 την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή και ευχαριστημένοι να είμαστε!
Στη Λέσβο σήμερα ζουν περίπου 15.000 αλλοδαποί όλοι τους βέβαια αιτούμενοι ασύλου!
Η πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν (70%) τη Συρία (12%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (4%) και τη Σομαλία (4%).
Παράλληλα υπάρχουν Αλγερινοί, Μαροκινοί, Τυνήσιοι, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Ινδοί, Ιρακινοί, ενώ συνολικά εκτιμάται ότι στη χώρα εισέρχονται πολίτες από περίπου 80 χώρες.
Μετά τις υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι τώρα οι Τούρκοι στέλνουν και παράνομους μετανάστες όπως δείχνει το βίντεο.
Πρακτικά κανένα σημείο τηγς Ελλάδας δεν βρίσκεται εκτός της εμβέλειας των μεταναστών. Αν θέλουν να έρθουν μέχρι τις ακτές της Αττικής μπορούν να το πράξουν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αλλοδαποί παντού στην Ελλάδα- Δραματική η κατάσταση στη Βόλβη από 2.000 μετανάστες
Στη «δομή» του Βαγιοχωρίου του δήμου Βόλβης μεταφέρθηκαν οι 760 παράνομοι μετανάστες από τον Πειραιά. Οι πρώτοι 160 έφτασαν στις 8.00 το πρωί ενώ οι υπόλοιποι 500 τις απογευματινές ώρες.
Όλοι τους έχουν τοποθετηθεί σε κοντέινερ -132 στον αριθμό τους- τα οποία περιλαμβάνουν τρεις κουκέτες το καθένα και διεκδικούν μια καλύτερη συνθήκη ζωής, από εκείνη της Μόριας Λέσβου, όπου η κατάσταση ήταν ασφυκτική λόγω υπεράριθμων μεταναστών στο ΚΥΤ. Στο Βαγιοχώρι η δομή είναι σχετικά σύγχρονη και εξοπλισμένη, αφού επαναλειτούργησε την Άνοιξη.
Αυτή την στιγμή συνολικά 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, διανέμονται σε διάφορες περιοχές. Εκτός από τους 760 του Βαγιοχωρίου, άλλοι 1.000 βρίσκονται στον οικισμό των Λουτρών σε καταλύματα, που έχουν νοικιαστεί από το πρώην υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και άλλοι 250 μένουν σταθερά από πέρυσι στην παραλία των Βρασνών, σε καταλύματα.
«Είναι μεγάλος ο πληθυσμός για τα δεδομένα της περιοχής. Θεωρούμε απαραίτητο το να ενισχυθούν οι δομές κυρίως με αστυνομικές δυνάμεις, γιατί το αίσθημα της ανασφάλειας είναι μεγάλο» δηλώνει, στο grtimes.gr ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, τονίζοντας πως στη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν υπήρξαν πολλά κρούσματα διαρρήξεων.
«Είναι έντονες οι διαμαρτυρίες για βανδαλισμούς και διαρρήξεις από τους κατοίκους που παραθερίζουν στα σπίτια τους. Επίσης, οι συνέπειες στον τουρισμό είναι αρνητικές. Στα πέριξ των κατοικιών όπου διέμεναν μετανάστες υπήρξαν πολλές ακυρώσεις και μειώσεις τιμών από ταξιδιωτικούς πράκτορες» εξηγεί ο ίδιος.
Ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων στο Βαγιοχώρι από σήμερα – Ελλείψεις στις μονάδες υγείας
«Εμείς σαν δήμος δεν έχουμε κάποια ουσιαστική εμπλοκή με τις διαδικασίες, ωστόσο επικοινώνησαν σήμερα μαζί μου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με ενημέρωσαν ότι η ελληνική αστυνομία θα είναι παρούσα σε όσα συμβαίνουν. Με πήρε επίσης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, κ. Μαυρόπουλος και με ενημέρωσε ότι έχουν ήδη σταλεί επιπλέον αστυνομικοί στο Βαγιοχώρι, πράγμα το οποίο διαπίστωσα κι εγώ» λέει ο κ. Λιάμας.
Αυτό που συνεχίζει όμως να παραμένει άλυτο είναι το κομμάτι που αφορά στις μονάδες υγείας, αφού το πλησιέστερο κέντρο υγείας στη Νέα Μάδυτο, έχει στη διάθεσή του προσωπικό που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, πόσο μάλλον τις ανάγκες ευάλωτων πληθυσμών, όπως οι μετανάστες. Την ίδια στιγμή, το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο.
Πηγή:pronews.gr
Το Φαρμακονήσι τις τελευταίες μέρες δέχεται πίεση απ τους δουλεμπόρους, που πάνε αδειάζουν το εμπόρευμα και κάνουν κλήση στο θαλάσσιο ταξί (112).
Όλοι αυτοί (Τούρκοι) που έχουν συστήσει τα "τουριστικά" γραφεία δεν είναι φαντομάδες, έχουν ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα.
Όλοι αυτοί (Τούρκοι) που έχουν συστήσει τα "τουριστικά" γραφεία δεν είναι φαντομάδες, έχουν ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου