03 Νοεμβρίου 2019

Επίθεση παράνομων μεταναστών σε αστυνομικούς - Μετά τα νησιά αλλοιώνουν την πληθυσμιακή σύνθεση και της ενδοχώρας



Επίθεση παράνομων μεταναστών σε αστυνομικούς - Μετά τα νησιά αλλοιώνουν την πληθυσμιακή σύνθεση και της ενδοχώρας
Σε πραγματική «βόμβα» εξελίσσεται το πρόβλημα της παράνομης εισόδου χιλιάδων αλλοδαπών μεταναστών στην χώρα καθώς σε συνδυασμό με το δημογραφικό πλέον τίθεται θέμα εσωτερικής ασφάλειας.

Το θράσος των αλλοδαπών μάλιστα είναι τέτοιο που δεν δίστασαν στην Σάμο  να επιτεθούν σε αστυνομικούς το απόγευμα του Σαββάτου, όταν τους σταμάτησαν  για να τους κάνουν έλεγχο.
Έτσι αντί να συμμορφωθούν, τους επιτέθηκαν και τους τραυμάτισαν, καθώς αυτή είναι η  εντύπωση έχουν για την Ελλάδα: Ότι είναι απλά προτεκτοράτο τους

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι παράνομοι μετανάστες ηλικίας 21, 24 και 18 χρόνων αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των αστυνομικών και τους επιτέθηκαν χτυπώντας τους με χέρια και με πόδια με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά, ενώ έσκισαν και τις στολές τους!

Τελικά, οι τρεις αλλοδαποί ακινητοποιήθηκαν, συνελήφθησαν και στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Οι δράστες προσήχθησαν στην Ασφάλεια που διενήργησε προανάκριση, σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί, καθώς και για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, πρόκληση σωματικών βλαβών και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου.

Για το μόνο που δεν ασκήθηκε δίωξη είναι για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, κατά συνέπεια σύντομα θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να απελαθούν. Προφανώς για τέτοιο βαθμό διάλυσης μιλάμε. 

Όσο για την κυβέρνηση αυτή επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που εκτυλίσσεται σε τρία "μέτωπα":
Την "αποσυμφόρηση" των νησιών που στενάζουν καθώς οι δομές δέχονται αυτή τη στιγμή πολλαπλάσιο αριθμό ατόμων από αυτό που μπορούν να φιλοξενήσουν, την μετεγκατάσταση ανθρώπων στην ενδοχώρα και την αντιμετώπιση των τοπικών αντιδράσεων και κυρίως την αντιμετώπιση των νέων αφίξεων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον Σκάι επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές για την προώθηση μεταναστών στην ενδοχώρα, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στα νησιά, ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ότι πρέπει να «βάλουμε όλοι πλάτη» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Όπως εξήγησε:
«Γίνεται μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στη Μυτιλήνη και στη Σάμο γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαρκής ροή μεταναστών προς τα νησιά μας και προς την πατρίδα μας.
Αυτό σημαίνει ότι όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Συντονισμένα και οργανωμένα θα υπάρξει μετακίνηση ενός αριθμού μεταναστών προς κέντρα στην Ηπειρωτική Ελλάδα.
Η προσπάθεια που γίνεται είναι η κατανομή να είναι όσο γίνεται πιο αναλογική. Όλοι μαζί θα επωμιστούμε το βάρος γιατί όλοι μαζί πονάμε γι’ αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη και τη Σάμο. Δεν θα αφήσουμε αβοήθητους τους συμπατριώτες μας εκεί».
Δεν είναι όμως μόνο οι 40.000 αλλοδαποί αλλά βρίσκονται σε ημιμόνιμη εγκατάσταση και 300.000 άτομα για τους οποίους κανείς δεν ξέρει πότε και αν  θα φύγουν και ήρθαν το 2015 και είναι άλλες 800.000 οι οποίοι έχουν ερθει από το 2005-2015.

Μιλάμε για ποσοστό της τάξεως του 11% του πληθυσμού της χώρας οι οποίοι γεννούν κατά μέσο όρο 3,5 παιδιά έναντι 1,4 των ελληνικών οικογενειών.
Σε 10 χρόνια θα αποτελούν το 30% του ελληνικού πληθυσμού και θα είναι μουσουλμάνοι με ότι αυτό συνεπάγεται.

Να σημειωθεί πάντως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 13 Οκτωβρίου, ότι ο Έλληνας πρέπει να το πάρει απόφαση: Θα ζήσει μαζί με τους μετανάστες. (σ.σ. Θέλει δεν θέλει)
Πιο συγκεκριμένα είχε  πει:
«Μετά να αναμορφώσουμε τις υπηρεσίες και τη διοίκηση, προσλαμβάνουμε 400 νέους υπαλλήλους για να εξυπηρετήσουν με ταχύτητα το νέο πλαίσιο. Να είναι καθαρό ποιους κρατάμε, ποιους επιστρέφουμε.
Και να μη στοιβάζουμε κανέναν. Να είναι επίσης καθαρό πως η μαζική παρουσία στην ενδοχώρα είναι βάρος για τις τοπικές κοινωνίες. Θέλουν και αξίζουν βοήθεια.

Όμως, τελικά να το πάρουμε όλοι απόφαση, και εκείνοι και εμείς, πως θα ζήσουμε μαζί. Με τους νόμους και τους κανόνες μας.»




pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου