- 26 Νοεμβρίου, 2020 10:29 πμ
Και ενώ η προσοχή εξακολουθεί να είναι στραμμένη στον κορωνοϊό: Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των 32 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για την… διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων.
Όπως σχεδιάζεται, μέσω της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης οι αρχές θα μπορούν να εντοπίζουν ποιές φορολογικές δηλώσεις είναι αληθείς και ποιες ψευδείς. Με άλλα λόγια ρομπότ θα διενεργούν φορολογικούς ελέγχους.
Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, αναφορικά με τον έλεγχο σημαντικών πτυχών της καθημερινότητας. Ο Λιακόπουλος, όπως πάντα, έχει μιλήσει για όλα αυτά (ΕΔΩ).
Μαζί με την τεχνητή νοημοσύνη έρχονται περισσότερα μέτρα, προκειμένου να αυξηθούν περαιτέρω οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Ειδικότερα, στις προτάσεις χρηματοδότησης του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνονται τα εξής:
- Πλήρης κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας με σκοπό την αύξηση της διαφάνειας. Ουσιαστικά μια ψηφιακή βιβλιοθήκη θα καθιστά πιο προσιτή και βέβαιη την φορολογική νομοθεσία, την οποία αδυνατούν να γνωρίζουν για να εφαρμόζουν ορθά λόγω πολυπλοκότητος και απανωτών αλλαγών, όχι μόνον φορολογούμενοι ή λογιστές αλλά ακόμα και ….οι ίδιοι εφοριακοί υπάλληλοι.
- Υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων και κινήτρων για περαιτέρω αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών
- Καθιέρωση των ταμειακών μηχανών νέας τεχνολογίας σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες θα συνδέονται on-line με τις φορολογικές αρχές
- Εκσυγχρονισμός του συστήματος φορολογίας της ιδιοκτησίας (ΕΝΦΙΑ) που καθιστά πιο ρεαλιστικές τις τιμές ζώνης ανά γεωγραφική περιοχή με σκοπό τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την ευθυγράμμιση του φόρου ακίνητης περιουσίας με τις αξίες της αγοράς,
- Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στο σχεδιασμό φορολογικών ελέγχων, με βάση αλγόριθμους και κριτήρια κινδύνου φοροδιαφυγής.
- Νέο πλαίσιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης (καπνός, αλκοόλ και ενέργεια),
- Εφαρμογή μιας ψηφιακής και αυτόματης διαδικασίας ηλεκτρονικής επιστροφής ΦΠΑ.
Πάρτε μία γεύση:
.
ΦΩΤΟ eurokinissi/unsplash
Με πληροφορία από το el.gr
fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη.
Χορηγοί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου