Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή και με αφορμή την εστίαση, που υπάρχουν πιέσεις να ανοίξει αργότερα στις 8 ή 15 Φεβρουαρίου, δήλωσε πως οι πολίτες θα πρέπει να «ξεχάσουν την παλιά τους ζωή» δηλαδή τη ζωή που είχαν πριν την πανδημία.
«Η εστίαση δεν είναι της παρούσης», τονίζοντας ότι όποτε και αν ανοίξουν τα εστιατόρια, θα λειτουργούν μόνο στους εξωτερικούς χώρους με θερμάστρες.
«Δεν θα ανοίξουν μέσα τα καταστήματα και δεν θα αξιοποιηθούν όλα τα τετραγωνικά. Πρέπει να ξεχάσουμε την παλιά μας ζωή», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι τα κέντρα διασκέδασης θα αργήσουν, επίσης, να ανοίξουν.
«Υπάρχει μία πανδημία και ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα που φοβίζει τόσο την κυβέρνηση όσο και τους επιστήμονες. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο κορωνοϊός είναι στα χειρότερά του, απλά στην Ελλάδα είμαστε καλύτερα», ανέφερε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πάρει τις όποιες αποφάσεις πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι αυτή η δήλωση γίνεται λίγες ώρες πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλήσει ενώπιον των εμπνευστών του Great Reset, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το οποίο θα έχει ως θέμα ακριβώς αυτό... τη ζωή μετά την πανδημία.
Άραγε ποια θα είναι η νέα ζωή που σχεδιάζει για εμάς η κυβέρνηση;
Μήπως μία ζωή από το γραφείο στο σπίτι ή μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή με τσουχτερά πρόστιμα για όποιον «τολμήσει» και σπάσει τη ρουτίνα για να πάει μία βόλτα ή να διασκεδάσει; Ή μήπως μία ζωή όπου ακόμα και για να μπεις σε ένα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να επιδείξεις το «πιστοποιητικό» που τόσο πιεστικά προσπαθεί να εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλη την ΕΕ;
Και γιατί πρέπει
άραγε πρέπει να ξεχάσουμε την παλιά μας ζωή για έναν ιό, ο οποίος αν
κλείσουμε τις οθόνες των τηλεοράσεων μας και τις
φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες δεν έχει αλλάξει τίποτα, με τους νεκρούς να
κυμαίνονται στα ίδια αν όχι χαμηλότερα επίπεδα με πέρυσι.
Σχετικά με το άμεσο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και κατ' επέκταση της άρσης μετακίνησης από νομό σε νομό, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι την Παρασκευή, που συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι και παίρνουν τις αποφάσεις για την όποια άρση των μέτρων, πρώτα θα συζητηθεί η μέχρι τότε εικόνα από το άνοιγμα της αγοράς.
«Για να αποφύγουμε αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού, πρέπει τα βήματά μας να είναι προσεκτικά. Θα συνεδριάσουμε για να δούμε την πραγματική εικόνα του πόσο το άνοιγμα της αγοράς θα επηρεάζει την πανδημία και μετά θα συζητήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς, όμως, για το τι προέχει - με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε πρώτα να ανοίξουν τα καταστήματα και όχι τα σχολεία - ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι τα χιονοδρομικά κέντρα είναι μια εποχική δραστηριότητα και αυτοί οι άνθρωποι αν δεν δουλέψουν τώρα, δεν θα το κάνουν κάποια άλλη περίοδο.
Αυτό σημαίνει, παρότι ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και η κυβέρνηση στο σύνολό της, δεν θέλουν να μιλούν με ημερομηνίες, ότι τα χιονοδρομικά κέντρα, αν δεν ανοίξουν το Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Ιανουαρίου, είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν στα τέλη του μήνα, πάντα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Μαζί με τα χιονοδρομικά κέντρα και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό που θα αρθούν, σειρά θα έχουν τα σχολεία και συγκεκριμένα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Ανάπτυξης.
Στο γιατί, πάντως, προηγήθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε σχέση με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός: «Ασφαλώς, η αγορά έπρεπε να προηγηθεί των σχολείων. Η αγορά με τις εκπτώσεις αυτές τις μέρες δουλεύει. Τα εποχικά είδη αν δεν πουληθούν τώρα, καταστρέφονται. Τα σχολεία μπορούν να πάρουν και παράταση τον Ιούνιο. Καλώς προηγήθηκε η αγορά των σχολείων».
Μάλιστα, ανέφερε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου είχε συζητήσει με τους λοιμωξιολόγους τους τρόπους και τα δεδομένα για να ανοίξει η αγορά και τώρα ήταν η καλύτερη περίοδος για την επαναλειτουργία της. Ωστόσο, σε όσους λένε ότι η αγορά άνοιξε τώρα, γιατί η κυβέρνηση δεν μπορούσε να δίνει άλλα χρήματα, απάντησε ότι αυτό είναι ψέμα.
Κατέστησε σαφές ότι πρέπει να τηρείται το δίωρο για τα ψώνια με τους κωδικούς 2 και SMS στο 13033 και επανέλαβε ότι όποιος δεν προλαβαίνει να πάει από το Χαλάνδρι, για παράδειγμα, στην Ερμού, μπορεί να ψωνίσει και στην τοπική αγορά της περιοχής του.
Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου