«Ξαφνικά βλέπουμε ότι αλλάζει ο σχεδιασμός για την περιοχή και κάποιοι έχουν αποφασίσει να διαλύσουν το σχηματισμό της Ταξιαρχίας και να πάρουν τις μονάδες και να τις κάνουν υπαγωγή σε άλλες ταξιαρχίες. Τί σημαίνει αυτό για εμάς; Από τη στιγμή που δεν έχει οριστεί ταξίαρχος, αυτομάτως από τον Προβατώνα θα καταργηθούν 4-5 μονάδες, γιατί αυτές βρίσκονταν εκεί επειδή υπήρχε ταξίαρχος. Το πρώτο πλήγμα για εμάς έχει ήδη έρθει και υπολογίζουμε 70-80 στελέχη που διαμένουν αυτήν την στιγμή στο Τυχερό και κυρίως στα στρατιωτικά κτίρια, ότι θα απομακρυνθούν από το Τυχερό.
Διερωτόμαστε γιατί επιλέχθηκε να κλείσει μια Ταξιαρχία σε περιοχή που δεν υπάρχει φράχτης. Είναι ένα σημείο που περνούν καθημερινά πολλοί μετανάστες. Στα γεγονότα του 2020, αυτή η Ταξιαρχία κράτησε τα σύνορα όρθια. Δεν ισχύει το “καταργώ για να ενισχύσω”. Αυτό που όφειλε να κάνει ο κ. Δένδιας είναι να φέρει τον κόσμο από την ενδοχώρα στον Έβρο, καθώς ο ίδιος είπε ότι ο Έβρος έχει χαμηλή πληρότητα, μόλις 30%. Πρόκειται επίσης για την περιοχή με το μεγαλύτερο δημογραφικό πρόβλημα. Αυτοί που το δημιούργησαν, αυτοί τώρα το ενισχύουν.
Δεν χρειαζόμαστε επιτροπές ανασυγκρότησης. Αφήστε μας όπως ήμασταν, να παλέψουμε μόνοι μας. Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη, εγώ μεταφέρω την αγωνία των κατοίκων και γι’ αυτό προγραμματίστηκε συγκέντρωση στο Πολύκεντρο Τυχερού. Ο κόσμος θα αποφασίσει ποια θα είναι από εδώ και πέρα η αντίδραση της περιοχής σε αυτό που γίνεται. Εμείς ως Δήμος έχουμε πάρ
Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μιλώντας σε εκπομπή έκανε λόγο για το
μπάζωμα του χώρου που σημειώθηκε το έγκλημα των Τεμπών, τονίζοντας πως
μεταφέρθηκε σχεδόν ένα στρέμμα εδάφους και φερτών υλικών σε σημείο έξω
από το πεδίο της έρευνας.
«Το ξεμπάζωμα το ακολούθησε το μπάζωμα και η
εισαγγελία έχει αποφανθεί ότι ήταν παράνομο. Ας πάγωνε το σύμπαν για 6
μήνες, ένα χρόνο. Είναι αδιανόητο μέσα σε μία εβδομάδα να έχουν
αλλοιωθεί τόσο δραματικά τα στοιχεία», ανέφερε και συνέχισε:
«Έχουμε
14 σταθμούς από τους οποίους ήταν πρόσφορα τα βίντεο για αρκετές
ημέρες. Μάθαμε ότι ζητήθηκαν ετεροχρονισμένα, είναι αδύνατο να
ανακτηθούν, δεν έχουν οπτικό υλικό από κανένα σταθμό, κανένα παρακείμενο
σύστημα βιντεοσκόπησης και ούτε από την φορτοεκφόρτωση στη
Θεσσαλονίκη».
Η έρευνα του Πολυτεχνείου
Αναφορά στις ποσότητες εύφλεκτου υλικού, που υπήρχαν στα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας, έκανε ο Κώστας Λακαφώσης, μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή.
Ο ίδιος εξήγησε πως στις αρχικές έρευνες στο σημείο της τραγωδίας, «έγιναν όλα γρήγορα σαν να έχει γίνει ένα απλό τροχαίο. Έτσι έγιναν όλα στην αρχή». Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στην ποσότητα εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στην εμπορική αμαξοστοιχία. «Γνωρίζουμε ότι η ποσότητα που αναζητούμε είναι 2, 3 ή 4 τόνοι όχι παραπάνω. Είναι μια μεγάλη ποσότητα αλλά δεν είναι μια τεράστια ποσότητα. Σε περίπτωση που είχαμε 30 με 40 τόνους όπως ακούγεται θα έπρεπε να υπάρχει βυτιοφόρο. Είμαστε κοντά στους 3 τόνους κατά μέσο όρο και αυτό εξετάζουμε», επεσήμανε, ενώ σε ό,τι αφορά στο πόρισμα του Πολυτεχνείο ανέφερε πως θα δείξει αν τα έλαια σιλικόνης είναι ένα σενάριο που θα μπορεί να σταθεί η όχι.
«Το Πολυτεχνείο έχει την επάρκεια να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις όμως θα δώσει μισή απάντηση η οποία είναι πολύτιμη», κατέληξε ο κ. Λακαφώσης καθώς όπως εξήγησε υπήρξε καθυστέρηση και η έρευνα δεν ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο την μέρα της τραγωδίας αλλά αρκετό καιρό αργότερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου