14 Δεκεμβρίου 2019

Οι παράνομοι μετανάστες ενοχλούν με "παθητικό" τρόπο τους πολίτες της Καστοριάς


Οι παράνομοι μετανάστες στη πόλη της Καστοριάς ενοχλούν με παθητικό τρόπο, χωρίς να φαίνεται εκ πρώτης όψεως ο,τι ενοχλούν τους πολίτες στα πεζοδρόμια κατά μήκος της παραλίας στο κέντρο, και προς την κατεύθυνση του ενυδρείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στέκονται  5-6-8 άτομα όρθιοι στο πεζοδρόμιο, ή μπροστά  από στάσεις λεωφορείου  καταλαμβάνοντας το χώρο, συζητώντας μεταξύ τους,  με συνέπεια να μην αφήνουν τους διερχόμενους πολίτες η επισκέπτες της Καστοριάς, να περάσουν ελεύθερα, οι οποίοι φοβισμένοι από τα τόσα βίαια περιστατικά που συμβαίνουν σε όλη την επικράτεια, αναγκάζονται να περνούν από το οδόστρωμα, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι.

Οι παράνομοι μετανάστες αυτοί δεν δείχνουν καμιά ευγένεια, κάθε άλλο δίνουν την αίσθηση στους πολίτες ο,τι μάλλον το κάνουν σκόπιμα.

Παρόμοια "αγενή" και ενοχλητική  συμπεριφορά δείχνουν κατά τις μετακινήσεις τους με τα αστικά από την πόλη της Καστοριάς προς το ξενοδοχείο της Κορησού Καστοριάς, στο οποίο όπως είναι γνωστό διαμένουν δωρεάν, - μετακινήσεις με αστικά και λεωφορεία οι οποίες να σημειωθεί, επίσης είναι δωρεάν, είναι από τους πρώτους που κάθονται στις θέσεις  των μέσων μετακίνησης, και είναι όλοι τους, από νεαρής ηλικίας άτομα 25- 30 ετών μέχρι "ασυνόδευτα παιδιά" 18-25 ετών.

Η ζωή των κατοίκων ενός ήσυχου νομού και μιας πόλεως της Καστοριάς έχει αλλάξει  άρδην προς το χειρότερο, και απελπιστικότερο, όχι μετά την βίαια φτωχοποίηση  των μνημονίων, αλλά και την  "παρουσία" των παράνομων μουσουλμάνων μεταναστών σε δυο "πρώην πολυτελή" ξενοδοχεία "δομές".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου