08 Σεπτεμβρίου 2024

Επτωτος ο Κασσελάκης ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ -αβέβαιο το αύριο για αυτόν.


Κασσελάκης: Η πρώτη ήττα και το αβέβαιο αύριο - Οικονομικός Ταχυδρόμος -  ot.gr

Μετά τις σημερινές εσωτερικές εκλογές  στην πρόταση μομφής στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σ.Κασσελάκης στην ουσία δεν είναι αρχηγός του κόμματος. Δεν θα πάει ούτε στην ΔΕΘ ως αρχηγός, το κόμμα αντί για αυτόν  θα πάει ο Νίκος  Παπάς. Υπήρξαν αιχμές στην ομιλία του για κουκούλες και φράξιες και φυσικά αντιδράσεις από τα μέλη της  Κεντρικής επιτροπής.

Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο μετά την μεταπολίτευση στην ¨Ελλάδα, αλλά ίσως και σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η κατάσταση  του ΣΥΡΙΖΑ  βρίσκεται  τώρα προς την κατεύθυνση για έκτακτο Συνέδριο και εκλογή νέου αρχηγού  του κόμματος.

 

07 Σεπτεμβρίου 2024

Καραμπόλα αυτοκινήτων κοντά στα διόδια της Σιάτιστας, στο ρεύμα Γρεβενα προς Κοζάνη

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, καραμπόλα τριών ή τεσσάρων αυτοκινήτων κοντά στα διόδια της Σιάτιστας, στο ρεύμα Γρεβενα προς Κοζάνη, σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το μεσημερι του Σαββατου 7/9. Στο Μαμάτσειο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τραυματίες.

 


 

 Διαβάστε το fyllokaiftero1.blogspot.com και από το κινητό σας -

 Γράψτε  μόνο μια φορά την διεύθυνση της ηλεκτρονικής εφημερίδας στο κινητό σας!!

06 Σεπτεμβρίου 2024

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη λόγω της 88ης ΔΕΘ – Απροσπέλαστο το κέντρο – Στο… πόδι αστυνομικοί, ελικόπτερο, κάμερες και ο «Αίαντας»


Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης αυτό το σαββατοκύριακο, 7 και 8 Σεπτεμβρίου, λόγω των εγκαινίων της 88ης Διεθνούς Εκθέσεως, την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη αλλά και τις μαζικές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης έχουν ήδη, από χθες, τεθεί σε εφαρμογή και θα ισχύσουν μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ενώ αύριο, Σάββατο, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε πολλούς δρόμους στην «καρδιά» της πόλης.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.
Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα αστυνομικά μέτρα ενόψει της έναρξης λειτουργίας της 88ης ΔΕΘ, τα επίσημα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει την εφαρμογή των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας. Στο… πόδι βρίσκονται περίπου 3.000 αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μετακινούνται διμοιρίες από όμορους νομούς, αλλά και από υπηρεσίες της Αττικής. Ελικόπτερο, drones και ο «Αίαντας» βρίσκονται σε… θέσεις «μάχης». Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό, ισχυρές διμοιρίες θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου θα περάσουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drones θα εποπτεύουν την εξέλιξή τους και θα δίνουν ζωντανή εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της αστυνομίας που θα βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης. Εκεί θα είναι και τα επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ την εφαρμογή των μέτρων θα επιβλέπουν δύο εισαγγελικοί λειτουργοί (ένας στο Επιχειρησιακό Κέντρο και ο άλλος στο κέντρο της πόλης).

«Τείχος» από κλούβες στο Βελλίδειο
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, γύρω από το συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, αναμένεται να αναπτυχθούν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η προσέγγιση των διαδηλωτών προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται για κάθε ενδεχόμενο ο «Αίαντας», το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας. Ένστολοι θα διατεθούν για τη φρούρηση σταθερών στόχων, δηλαδή κτιριακών εγκαταστάσεων – ιδιαίτερα – αλλοδαπών αρχών, όπως είναι το αμερικανικό προξενείο αλλά και το γερμανικό (μια και η Γερμανία είναι φέτος τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ). Ήδη αυξημένες είναι οι περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως, γύρω από τη ΔΕΘ, ενόψει της εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης και στάθμευσης οχημάτων.

Η αστυνομία «επιστρατεύει» κάμερες για τις κινητοποιήσεις
Από σήμερα και έως το βράδυ της Δευτέρας έχει εγκατασταθεί κι έχει τεθεί σε εφαρμογή από την ΕΛ.ΑΣ. φορητό σύστημα επιτήρησης με βιντεοκάμερες ενόψει της 88ης ΔΕΘ και των κινητοποιήσεων που είναι ήδη προγραμματισμένες. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας «η λήψη αυτού του μέτρου γίνεται στο πλαίσιο δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από την 06:00 μ.μ. ώρα της Παρασκευής 06/09/2024 έως την 23:59 μ.μ. ώρα της Δευτέρας 09/09/2024, σε οδούς και λοιπές περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης (οδοί Λ. Γ’ Σεπτεμβρίου – Λ. Στρατού – Αγίου Δημητρίου – Εγνατίας – Τσιμισκή – Λ. Νίκης – Καυτανζόγλου – Εθνικής Αμύνης – Ιασωνίδου – Μ. Ανδρονίκου – Αγγελάκη – Πλατεία ΧΑΝΘ – 30ης Οκτωβρίου – Ν. Γερμανού – Β. Γεωργίου – Μητροπόλεως – Αγίας Σοφίας – Μ. Αλεξάνδρου – Βενιζέλου – Ι. Δραγούμη – Αριστοτέλους – Π. Μελά – Πλατεία Ροτόντας – Δημ. Γούναρη και Ερμού)».


 

03 Σεπτεμβρίου 2024

Μεσοποταμία Καστοριάς : 72 χρονος πέθανε ξαφνικά

Σε ηλικία 72 ετών, ”έφυγε” από τη ζωή ο Σταύρος Ιωσηφίδης. Η κηδεία του έγινε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 11:00, στον Ι.Ν. Κων/νου & Ελένης στη Μεσοποταμία. 

Καλό παράδεισο, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.