04 Νοεμβρίου 2019

Ελλάδα: Η ευκολότερη χώρα στην χορήγηση ασύλου-Πως ερμηνεύουν το “πρόσφυγας” για να μας γεμίσουν λαθρομετανάστες! ;;



το ποσοστό των Αφγανών που παίρνει ΣΤΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ φθάνει το 72%

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EUROSTAT, για τις πρωτοβάθμιες επιτροπές ασύλου, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν (μέσος όρος ΕΕ) ότι το 22% των Αφγανών παίρνει ΣΤΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ, το 24% ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, το 8% κάποια σύντομη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ενώ στο 46% οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται.
Αντιθέτως στις πρωτοβάθμιες ελληνικές επιτροπές το ποσοστό των Αφγανών που παίρνει ΣΤΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ φθάνει το 72%!!!!

Παραβιάζεται η ίδια η συνθήκη της Γενεύης!
Επίσης, κάθε χώρα που έχει «πολεμικές συγκρούσεις» στο έδαφος της, δεν σημαίνει ότι μπορεί κάθε κάτοικος της να ζητήσει στάτους πρόσφυγα κάπου αλλού. Π.χ. το Αφγανιστάν έχει περιοχή που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, αλλά υπάρχει και σημαντική περιοχή της χώρας που ελέγχεται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Οι απλώς internally displaced – δηλαδή οι «εσωτερικοί φυγάδες» δεν θεωρούνται «πρόσφυγες» διεθνώς! Όσοι μπορούν να παραμείνουν στη χώρα τους, έστω και αλλάζοντας επαρχία, για να είναι ασφαλείς, δεν έχουν δικαίωμα να αναζητήσουν στάτους πρόσφυγα στο εξωτερικό. Αυτό το ορίζει με απόλυτη σαφήνεια η Σύμβαση της Γενεύης (από το πρώτο της άρθρο) και το τονίζει με έμφαση η ερμηνευτική σημείωση του Ευρωκοινοβουλίου.
 
Στο Διεθνές Δίκαιο, άλλο πράγμα «πρόσφυγας» (refugee) κι εντελώς διαφορετικό αίτηση ασύλου (asylum-seeker). Τα δικαιώματα των (πραγματικών) προσφύγων είναι πολύ πιο ισχυρά, ενώ τα δικαιώματα όσων δεν είναι πρόσφυγες αλλά αναζητούν άσυλο, είναι πολύ πιο περιορισμένα. Και πάντως οι υποχρεώσεις όλων των κατηγοριών να σέβονται τους τοπικούς νόμους είναι αδιαπραγμάτευτες.
 
Ερμηνεύουν το “πρόσφυγας” για να μας γεμίσουν μετανάστες!
Το τι ακριβώς συνιστά «πρόσφυγας» και τι όχι, ΔΕΝ υπάρχει διεθνές σώμα που να το ερμηνεύει – σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με άλλες προβλέψεις του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου. Η ερμηνεία εναπόκειται στα εθνικά δικαστήρια (…no body is entitled to interpret the Geneva Convention authoritatively, unlike most other international human rights treaties.)
 
Ούτε καν η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών!
(The United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) has the duty to supervise its application, but has no authority to provide mandatory interpretations. The task of interpreting the Convention has thus fallen to domestic law-makers and courts). Γι’ αυτό και οι σχετικές νομοθεσίες διαφέρουν από χώρα σε χώρα……
 
 
 
 
 
Με πληροφορία από το:
 
THE RIGHTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου