15 Δεκεμβρίου 2019

Έτσι απαντούν στους Τούρκους μη φοβισμένες ηγεσίες κρατών: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο «Yavuz»!





Κλιμάκωση: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο «Yavuz»!


Ναυτικό και η Αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποιούν άσκηση στην Αν.Μεσόγειο σε απάντηση της απειλής χρήσης βίας από τουρκικό πολεμικό στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim που εκτελούσε έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου, στο πλαίσιο της έναρξης κατασκευής του αγωγού South Stream.

Μία κορβέτα Sa’ar 5/6 και μαχητικά F-16 θα συμμετέχουν στην άσκηση, με καθυστέρηση αρκετών ημερών, πάντως.

Μάλιστα, μεταδίδεται από το Ισραήλ ότι ισραηλινά F-16 πετούν τώρα πάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο της άσκησης είναι πιθανό να στοχοποιούν το τουρκικό πλοίο με πυραύλους κρουζ Delilah, προσομοιώνοντας ενδεχόμενη κατάσταση σε περίοδο πολέμου.

Το ισραηλινό ερευνητικό είναι αυτή την στιγμή στο λιμάνι της Χάιφα και δεν προβλέπεται να αποπλεύσει άμεσα.
Το τουρκικό πλοίο εξέπεμψε μήνυμα και οι Τούρκοι απαίτησαν από το Bat Galim και τους ερευνητές να μετακινηθούν άμεσα από την περιοχή γιατί βρισκόντουσαν «εντός της τουρκικής ΑΟΖ»!

Το Τελ Αβίβ δεν προχώρησε ούτε σε διάβημα, ούτε έστειλε κάποια ναυτική ή αεροπορική βοήθεια στο ερευνητικό σκάφος του.

Eίναι η πρώτη φορά που η Τουρκία στέλνει πολεμικό πλοίο για να αντιμετωπίζει ερευνητικό του Ισραήλ και η δεύτερη φορά που επιβάλλει την θέλησή της με απειλή χρήσης βίας μετά την εκδίωξη του ιταλικού γεωτρύπανου το 2018.

Tomorrow, Navy Sa'ar 5/6-class corvettes, Sa'ar 4.5-class missile boats & Dolphin-2 subs will be ready to sink any Navy ship which might harass Bat-Galim research vessel. 's F-35Is will shoot-down any & Air Force airplanes approaching the ship. https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1205975395448872962 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου