29 Απριλίου 2015

Στο +14% ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ- Λαική εντολή " Κλείστε έντιμη συμφωνία αλλίως Ρήξη"



 
 
Με διαφορά +14 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρείας GPO κάτι που δείχνει πως το κυβερνών κόμμα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του εκλογικού κόμματος και όχι μόνο αυτό αντίθετα η διαφορά αυτή έχει καταγραφεί εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον δείχνει να παγιώνεται.
Ταυτόχρονα το εκλογικό σώμα δείχνει εμπιστοσύνη και στους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με τη στάση που τηρεί στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους σε ποσοστό 58,3% γεγονός που αποδεικνύει πως οι θέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις κόκκινες γραμμές επιδοκιμάζονται σε συντριπτικό βαθμό.
Πιο ειδικά και σε ότι αναφορικά  στην πρόθεση ψήφου, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 36,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 22%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 6,5%, ενώ το ίδιο ποσοστό του 5,5% λαμβάνουν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Οι ΑΝ.ΕΛ. βρίσκονται στο 5,0% και το ΠΑΣΟΚ στο 4%. 
Συμφωνία τις πρώτες ημέρες του Μαΐου
Στο μέτωπο τώρα της διαπραγμάτευσης πηγές από το Μαξίμου αισιοδοξούν ότι η συμφωνία που οδηγήσει στην αποδέσμευση του ποσού των 7,2 δισ. € είναι κοντά και σε απόσταση μερικών ημερών. Ήδη ο πυρήνας της συμφωνίας δηλαδή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται σε προχωρημένο επίπεδο.
 Το περίγραμμα του μάλιστα αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο στο Brussels Group και στις 5 το απόγευμα θα πάει στο υπουργικό συμβούλιο. Εν συνόλω, αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.
Στη σημερινή, συνεδρίαση του EuroWorking Group, το κλίμα ήταν  θετικό, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου.
Η ίδια πηγή, ωστόσο, διαμηνύει ότι, αν οι θεσμοί επιμείνουν σε εργασιακά, ασφαλιστικό, φορολογικό, ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει  πίσω στις «κόκκινες γραμμές».
Όσο για τη συμφωνία, η ίδια πηγή την τοποθετεί χρονικά μέσα στις πρώτες μέρες του Μαΐου, ίσως και σε έκτακτο Eurogroup πριν από τις 11 του μηνός.
«Για εμάς συμφωνία έχει νόημα μόνο αν συνοδεύεται από χρηματοδότηση.
Πιστεύουμε πως αρκεί η διαπίστωση προόδου και μόνο για να εκταμιευτούν χρήματα. Και η απόφαση για ψήφιση του πολυνομοσχέδιου είναι πρόοδος» δηλώνει σχετικά η κυβερνητική πηγή.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου