26 Μαΐου 2015

Φυλάκιση ένος έτους σε ιδιοκτήτρια σκύλου επειδή το τετράποδο δάγκωσε 3χρόνο μωρό

Φυλάκιση ένος έτους σε ιδιοκτήτρια σκύλου επειδή το τετράποδο δάγκωσε 3χρόνο μωρό

Την ποινή κάθειρξης ενός έτους με αναστολή επικύρωσε ο Άρειος Πάγος στην ιδιοκτήτρια σκύλου της οποίας το τετράποδο είχε δαγκώσει παιδί 3 ετών αλλά και τη μητέρα του που προσπάθησε και κατάφερε να το σώσει.

Ιδιοκτήτρια εξοχικής μονοκατοικίας στην Αττική είχε  αφήσει  στην αυλή το σκύλο της ράτσας Λαμπραντόρ. Στο δίπλα σπίτι έμενε μια οικογένεια που είχε ένα παιδί μόλις 3 ετών. Μια μέρα, ο ανήλικος έπαιζε μαζί με άλλα παιδιά στο δρόμο που είναι μπροστά από το σπίτι που υπήρχε το Λαμπραντόρ. Ο τρίχρονος καθώς έπαιζε πέρασε κοντά από την περίφραξη (κάγκελα) του σπιτιού με το σκύλο. Αμέσως, το Λαμπραντόρ  επιτέθηκε  στο παιδί μέσα από τα κάγκελα της αυλής, το  δάγκωσε και το  τράβηξε μέσα στην αυλή από τα διάκενα που υπήρχαν στα κάγκελα.
Με το που τράβηξε ο σκύλος τον 3χρόνο μέσα στην αυλή  άρχισε  να τον δαγκώνει.

Από τα ουρλιαχτά του παιδιού και το γαύγισμα του σκύλου, η μητέρα του ανηλίκου αντελήφθη τι γίνεται και  έτρεξε να βοηθήσει το παιδί της. Η μητέρα μπήκε μέσα στην αυλή, αλλά ο σκύλος επιτέθηκε και σ' αυτήν και άρχισε να τη δαγκώνει σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Σημειώνεται ότι από τα δαγκώματα  του σκύλου η μητέρα του ανηλίκου υπέστη «κάταγμα ονυχοφόρου φάλαγγος του παράμεσου δακτύλου της δεξιάς άκρας χειρός, ελλείμματα δέρματος κατά τη δεξιά γαστροκνημία και κατά το έσω και έξω σφυρό του αριστερού ποδιού». Ο ανήλικος υπέστη «κακώσεις στη δεξιά μασχαλιαία χώρα, στην οπίσθια επιφάνεια του δεξιού ημιθωρακίου, στη δεξιά γλουτιαία χώρα, στο δεξιό κάτω άκρο και στη ραχιαία και πελματιαία επιφάνεια μεταξύ του 4ου και 5ου δακτύλου του δεξιού άκρου ποδός».

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, σύμφωνα με την Δικαιοσύνη:

1) Δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην είναι δυνατόν το Λαμπραντόρ να επιτεθεί σε ανθρώπους, που περνούσαν  έξω από την εξοχική οικία της,
2) Δεν φρόντισε να δέσει σωστά το σκύλο μέσα στην αυλή,
3) Δεν του τοποθέτησε φίμωτρο και
4) Δεν μερίμνησε να κλείσει τα κενά μεταξύ των καγκέλων της περίφραξης της αυλής, έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν να έχει πρόσβαση ο σκύλος προς τους ανθρώπους, που διέρχονταν κοντά στα κάγκελα  της αυλής της.





kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου