15 Μαΐου 2015

«Θα βάλω φωτιά και θα καώ ολόκληρος γιατί έχω αγανακτήσει…»


«Θα βάλω φωτιά και θα καώ ολόκληρος γιατί έχω αγανακτήσει…»
Δραματική εξομολόγηση άνεργου πατέρα τριών παιδιών
Καρδιές ραγίζει το δράμα ενός άνεργου οικογενειάρχη, ο οποίος προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του για να γλιτώσει από την φτώχεια αλλά και από τα γρανάζια της εγκληματικής ελληνικής γραφειοκρατίας.
Ο κ. Διονύσης από την Πάτρα, άνεργος πατέρας τριών μικρών παιδιών, εδώ και έξι μήνες ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί μάταια να βγάλει το επίδομα τέκνων που δικαιούται, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει τα βασικά για την άπορη οικογένειά του.
Ο πρωτοφανής εμπαιγμός που βιώνει από τα τοπικά γραφεία του ΟΓΑ τον οδήγησαν σε πλήρη απελπισία με αποτέλεσμα να φτάσει ένα βήμα πριν από την αυτοκτονία.
Πριν από λίγες ημέρες πήρε ένα μπιτόνι βενζίνη και βρέθηκε στην υπηρεσία ΟΓΑ της Πάτρας, απειλώντας πως θα αυτοπυρποληθεί μπροστά στο προσωπικό. Ευτυχώς, ένας φίλος του ήταν κοντά και τον σταμάτησε…
«Η αδιαφορία, η απάθεια και η ταλαιπωρία στην οποία με υπέβαλαν με οδήγησαν στην απελπισία . Πήγα και αγόρασα ένα μπιτόνι βενζίνη για να αυτοπυρποληθώ. Την τελευταία στιγμή με σταμάτησε ένας φίλος. Δεν είναι δυνατόν να παίζουν με μια οικογένεια εκμεταλλευόμενοι την ασφάλεια του γραφείου τους» εξομολογείται ο τραγικός πατέρας.
Η δυσάρεστη περιπέτειά του ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε κατέθεσε την αίτηση για το πολυπόθητο επίδομα, στο οποίο «πόνταρε» για να πληρώσει το ενοίκιο, το ρεύμα αλλά και το γάλα των παιδιών του αφού δεν διαθέτει καμία άλλη πηγή εισοδήματος.
Παρόλο που είχε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τον Φεβρουάριο τον ενημέρωσαν ότι ο φάκελος του ήταν ελλιπής και πως έπρεπε να περιμένει μέχρι τον Απρίλιο.
Αφού έσπευσε να συμπληρώσει τα νέα χαρτιά που του ζητήθηκαν, τη Μ.Τρίτη πήρε τηλέφωνο στον ΟΓΑ για να ρωτήσει πότε θα πληρωνόταν.
Για μια ακόμη φορά, όμως, έμεινε έκπληκτος όταν είπαν στη σύζυγό του ότι πάλι δεν θα έπαιρναν το επίδομα, με την απίστευτη δικαιολογία πως δεν είχαν συμπληρώσει τα χρόνια που ήταν ανασφάλιστος, σε ένα από τα δικαιολογητικά.
Έτσι ανέβαλαν την έκδοση του επιδόματος για τον Μάιο, οπότε το φάντασμα της γραφειοκρατίας επανήλθε ζητώντας τους το έντυπο Ε1,το οποίο είχαν ήδη καταθέσει.
«Τι πρέπει να κάνω να αυτοκτονήσω; Να πάω να φουντάρω από πουθενά; Χθες είπα θα βάλω φωτιά και θα καώ ολόκληρος γιατί έχω αγανακτήσει. Με κοροϊδεύουν κάθε δύο μήνες, πάω και δίνω χαρτιά μετά άλλα χαρτιά και συνέχεια μου ζητούν κάτι. Να μου πουν τι χαρτιά θέλουν για να τα φέρω και να τελειώνουμε. Αλλά να μην με κοροϊδεύουν άλλο» αναφέρει με αγανάκτηση που ξεχειλίζει ο κ. Διονύσης.
Παρέμβαση με καθυστέρηση…
Η τραγελαφική ιστορία έγινε θέμα συζήτησης στην κοινωνία της Πάτρας καθώς απασχόλησε έντονα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Τελικά, χρειάστηκε η περίπτωσή του να κάνει το γύρο των ΜΜΕ και να απειλήσει να αυτοπυρποληθεί για να βρεθεί λύση στο...αυτονόητο δικαίωμά του να παίρνει επίδομα τέκνων ο άνεργος  πατέρας.
«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» σχολιάζει ο κ. Διονύσης μετά την παρέμβαση στον τηλεοπτικό αέρα του διοικητή του ΟΓΑ,  ο οποίος έδωσε λύση και έτσι από την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσει να πάρει τα επιδόματα που δικαιούται.
«Όταν έχεις τρία παιδιά και κινδυνεύεις να βρεθείς στο παγκάκι, γυρίζει το μυαλό σου. Δεν είναι δυνατόν να παίζουν κάποιοι με τη ζωή σου» τονίζει ο ίδιος.
Με τον απελπισμένο άνδρα ήρθε πρόσφατα σε επαφή τόσο ο Δήμαρχος Πάτρας, κ. Κώστας Πελετίδης, όσο και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, κ. Τουλγαρίδης και του εξέφρασαν την πρόθεσή τους να μεσολαβήσουν για να μπει ένα τέλος στο δράμα του.


kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου