24 Ιουνίου 2015

ΑΔΙΕΞΟΔΟ: Στίς 12 βγαίνουν τα φαντάσματα ... Γιούνκερ (ξεμέθιστος ίσως)- Λαγκάρντ, και Ντράγκι συναντιόνται εκ νέου με Α.Τσίπρα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Εν μέσω διεξόδου ξεκινά νέος γύρος συνομιλιών σε ανώτατο επίπεδο στις 24:00 μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα με Γιούνκερ-Λαγκάρντ και Ντράγκι, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές προκειμένου να παρουσιαστεί κάποια κοινή φόρμουλα λύσης ενόψει του νέου Εurogroup που πρόκειται να ξεκινήσει αύριο στις 14:00.

Πάντως και όπως αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Μάριο Ντράγκι ενδεχομένως να ξεκινήσει με καθυστέρηση.
«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο» τονίζουν οι συγκεκριμένες πηγές, σύμφωνα με τον αρθρογράφο των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ.

Αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες πραγματοποιείται σύσκεψη μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και τεχνοκρατών των θεσμών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι Δραγασάκης, Παππάς, Βαρουφάκης, Τσακαλώτος και Σακελλαρίδης έχουν συνάντηση με τεχνοκράτες, λίγη ώρα πριν  τη νέα συνάντηση του Α.Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών, που είναι προγραμματισμένη για τα μεσάνυχτα σήμερα.

Όλα αυτά στη σκιά των δύο αποτυχημένων συναντήσεων του Α.Τσίπρα αρχικά με τους δανειστές αλλά και του σημερινού Eurogroup το οποίο μέχρι και εχθές χαρακτηριζόταν ως κρίσιμο.
Ενημερώσαμε απλά τους υπουργούς για το που βρισκόμαστε, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ. Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε εάν χρειαστεί μέσα στη νύχτα. Το Eurogroup θα συγκληθεί και πάλι αύριο στις 13:00 ώρα Βελγίου, ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

"Τελείωσε για σήμερα. Το Eurogroup θα συνεχίσει (τις εργασίες του) αύριο στις 13:00" τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), έγραψε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση που προηγήθηκε του Eurogroup υπήρξε αδιέξοδο, οι διαφορές με τους δανειστές παραμένουν μεγάλες και δεν γεφυρώθηκε το χάσμα. Οι ελπίδες όλων είναι να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος στο Eurogroup αν και κάποιες φήμες έλεγαν ότι μπορεί να διαρκέσει λιγότερο απ' ότι κάποιοι περιμένουν αφού δεν υπάρχει κείμενο συμφωνίας προς συζήτηση.

Από την πλευρά της κυβέρνησης τονιζόταν ότι θα γίνουν προσπάθειες για συνεννόηση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, αύριο Πέμπτη και πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση με non-paper έδωσε το περίγραμμα του αδιεξόδου. Αναλυτικά η άτυπη ενημέρωση από το Μαξίμου:
«Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα.

Οι θεσμοί, από την πλευρά τους, κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες.

Η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα»







  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου