06 Αυγούστου 2015

Και το χρηματιστήριο υπο ξένη κατοχή.:Τζάμπα αγοράζουν τις μετοχές Γερμανοί Γάλλοι και Αμερικανοί

ΠΡΩΤΑ "ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ" ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ
Σχεδόν τζάμπα αγοράζονται πλέον στο Χρηματιστήριο μεγάλα τμήματα των ελληνικών τραπεζών από τους ξένους και βέβαια όχι μόνο οι ελληνικές τράπεζες, αλλά και η βαριά βιομηχανία της χώρας ή ότι έχει απομείνει από την βαριά βιομηχανία της χώρας, όπως εκφράζεται από τα λεγόμενα blue chips του Χρηματιστηρίου.

Αλλη μία παράπλευρη εθνική απώλεια των capital controls που αφού έκλεισαν τις τράπεζες για ένα μήνα και διέλυσαν το Χρηματιστήριο με τρεις πτωτικές συνεδριάσεις-φωτιά, τώρα έχουν πέσει και αγοράζουν με μανίαμε αποτέλεσμα να οδηγούν τον Γενικό Δείκτη που έφτασε πάνω από το 3,5% και τώρα βρίσκεται στο 2,90%!

Ποιοι αγοράζουν; Deutsche Bank, HSBC, UBS, Goldman Sachs και άλλοι συνήθεις "ύποπτοι". Με τα πάνω-κάτω και με την δυνατότητα που έχουν οι ξένοι να διαθέτου απεριόριστα ποσά για αγορά μετοχών, ενώ οι Ελληνες δεσμεύονται στο χαμηλό όριο των 5.000 ευρώ, πριν από τα Χριστούγεννα όλο το Χρηματιστήριο θα το αγοράσουιμν οι ξένοι!

Οι μετοχές των ΕΤΕ και   Eurobank έκαναν την αρχή από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και μετά από δύο ώρες ακολούθησαν  η ΑΛΦΑ και η Τρ. Πειραιώς. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ηγείται των κερδών στον 25άρη, καταγράφοντας άνοδο κοντά στο 24% και ακολουθεί η Eurobank, σημειώνοντας κέρδη 15%.

Η Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς ακολουθούν με κέρδη 10,71% και 7,97% αντίστοιχα. Τα warrants ακολουθούν τη δική τους αυτόνομη πορεία με το ΕΤΕΤΠ και ΑΛΦΑΤΠ  να καταγράφουν διψήφια κέρδη, ενώ της Τρ. Πειραιώς κερδίζει 11,76%.

Στην υπόλοιπη αγορά, η μετοχή της Coca Cola μετά τη χθεσινή άνοδο στο κλείσιμο της συνεδρίασης, 7,6% στην αρχή της συνεδρίασης υποχώρησε 3,51% ενώ αυτή την ώρα κερδίζει 2%.
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν τα υπόλοιπα Blue chips. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ΕΥΔΑΠ (+6,46%), Lamda Development ( +5,69%), Folli Follie (+4.86%), ΔΕΗ (+4,02%), ΕΛΠΕ (+3,36%), Βιοχάλκο (+3,54%) και Μυτιληναίος (+1,73%).

Στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, αντιδρά και η Τρ. Αττικής (+19,23%) μετά από πιέσεις 63% που έχει καταγράψει σε τρεις συνεδριάσεις και ακολουθούν οι ΣΩΛΚ (+8,78%), ΜΙΓ (+8,7%) ΥΓΕΙΑ (+7,45%) ενώ Intracom και Frigoglass υποχωρούν 2,46% και 2,2% αντίστοιχα. Η μετοχή της Τρ. Κύπρου κινείται 1,5% χαμηλότερα στα 0,197 ευρώ.

 Υποτονικός είναι όγκος συναλλαγών στα προθεσμιακά συμβόλαια, ενώ αξιόλογο στοιχείο παραμένει η μεγάλη διεύρυνση του premium σε όλες τις τιμές των τραπεζικών ΣΜΕ ενώ και το συμβόλαιο του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύεται 3% υψηλότερα του υποκείμενου δείκτη.
Ο τζίρος στη spot αγορά διαμορφώνεται ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα, στα 47 εκατ. ευρώ.
Εδώ να επισημανθεί ότι από σήμερα επανέρχεται το καθεστώς του  Αυτόματου Μηχανισμού Ελέγχου Μεταβλητότητας  (ΑΜΕΜ) που ίσχυε πριν το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου, την 29η Ιουνίου.




 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου