21 Δεκεμβρίου 2015

" Δεκάρα δεν δίνουν " Πασχαλίδης και Καρυπίδης για το άγαλμα του Καπετάν Κώττα του πραγματικού Μακεδονομάχου


Του Μανώλη Μάνου
ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ


Σε αυτην την άθλια κατάσταση βρίσκεται εδώ και μήνες το άγαλμα του πρωτοπόρου Μακεδονομάχου της Δυτικής Μακεδονίας του οπλαρχηγού που είχε τον σεβασμό την εκτίμηση και την συνεργάσία του Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και την έρευνα αγοράς για την αποκατάσταση της αποκόλλησης του μαρμάρου ( χωρίς προμήθεια κάτω απο το τραπέζι) κοστίζει 100 με 145 ευρώ.

Ποιός φέρει την ευθύνη για την ύπαρξη αυτής της ντροπής ; Πρωτίστως βέβαια  ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγίωτης Πασχαλίδης, και και κατα δεύτερο λόγο ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Θ.Καρυπίδης (δια μέσου του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας ) ο κατα τα άλλα συνάδελφος δημοσιογράφος ( εκφωνητής ειδήσεων ) που πρωτα απο όλα θα έπρεπε να το είχε επισημάνει το θέμα το Μ.Μ.Ε του οποίου ήταν προιστάμενος πριν την εκλογή του στο αξιώμα του περιφερειάρχη, αλλά αμ...δε!!
Γιά ανάπτυξη μιλούσε προεκλογικά ο σημερινός  δήμαρχος Πρεσπών το ίδιο και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης.





Το  πρώτο αγαλμα  στο φωτορεπορτάζ αυτο (άνω 3 φωτογραφίες) βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό  Κώττας  που σήμερα υπάγεται στον δήμο Πρεσπών.

Και το άγαλμα στίς επόμενες φωτογραφίες βρίσκεται στο προάυλιο της Αντιπεριφέρειας της Φλώρινας που μαζι με το άγαλμα του Κανάρη βγάζουν "μάτι" απο την άσχημη αηδιαστική εικόνα- προσβολή  για την ιστορία μας, και το πρόσωπο του κάθε ήρωα ξεχωριστά,  τη οποία εμφανίζουν εξαιτίας της εκληματικής αδιαφορίας των δυο παραπάνω εκλεγμένων αρχών.



Οπως προαναφέραμε το κόστος αντικατάτασης δεν είναι ούτε ενός τραπεζιού " το μάρμαρο " που τελικά το μάρμαρο  του... τραπεζιού το πληρώνει ο πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου