24 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΣKΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ | Μαύρο ΧΑΜΠΕΡΙ για τον Αλέξη Τσίπρα!! Το 2016 τελειώνει...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΣKΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ |  Μαύρο ΧΑΜΠΕΡΙ για τον Αλέξη Τσίπρα!! Το 2016 τελειώνει...


- Καταρρέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.
- «Εκρηκτικό» το κλίμα στην ελληνική κοινωνία 
- Το νέο έτος θα φέρει χειρότερα μέτρα πιστεύει το 84,5%

Τι έχει μείνει ακόμα ως προαπαιτούμενο να ψηφιστεί από τους λακέδες των Βρυξελλών; 




Το νομοσχέδιο για τους αγρότες, τα ασφαλιστικό και οι κατασχέσεις για την πρώτη κατοικία. Παράλληλα, αρχίζουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις ακινήτων και επιχειρήσεων.....

Έπειτα, μέσα στο 2016, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου! Θυμηθείτε το .....

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στους Έλληνες σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με το  84,5% να δηλώνει απογοητευμένο από τις μέχρι τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ το 41% εκτιμά ότι η ΝΔ πρέπει να μετακινηθεί πολιτικά προς το κέντρο.

Η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης και οι λάθος χειρισμοί σε όλα τα ζητήματα έχουν προκαλέσει την οργή της ελληνικής κοινωνίας, γεγονός που αποτυπώνεται πλέον σε όλες τς έρευνες κοινής γνώμης.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, έχουν χάσει πλέον τον έλεγχο της διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς. 




Η αδυναμία χειρισμού του προσφυγικού προβλήματος, η ανικανότητα διαμόρφωσης ενός παράλληλου σχεδίου εθνικής ανάτασης, το ξεπούλημα της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, αλλά και η πρωτοφανής υποχωρητικότητα που επιδεικνύει το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ το διάστημα 14 - 15 Δεκεμβρίου, δείχνει ότι σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το νέο έτος θα φέρει χειρότερα μέτρα από όσα έχουν ήδη εφαρμοσθεί και το 84,5% ότι είναι απογοητευμένοι με τις έως τώρα κυβερνητικές επιδόσεις.

Οικουμενική κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας «προτείνει» το 51% στον Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Μετακίνηση προς το κέντρο» συμβουλεύει το 41% τη ΝΔ. Θετική η πλειοψηφία στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Εκτίμηση αισιοδοξίας
Το 66,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του (σίγουρα ή μάλλον) θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό μόλις ελαφρά μειωμένο από το 70,5% της αντίστοιχης έρευνας του Νοεμβρίου.
Άλλωστε αυτό το αποτέλεσμα είναι συμβατό με το γεγονός ότι κατά 77,5% οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Μάλιστα αυτή την απάντηση έδωσαν περισσότεροι από τους μισούς (57%) οι ερωτηθέντες - ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά είναι σχεδόν αμετάβλητα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της έρευνας του Νοεμβρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο το συντριπτικό 84,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο με τις έως τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης  και μάλιστα μη ικανοποιημένο δηλώνει το 67% των ερωτηθέντων που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δήλωσαν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.



Εξάλλου το 85,5% «βλέπει» δυσκολότερα μέτρα μέσα στο νέο έτος από όσα έχουν ήδη εφαρμοσθεί, ειδικά δε από τους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εκτίμηση έκανε το 75,5%.

Στο ερώτημα κατά πόσο κινδυνεύει η κυβέρνηση να απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία λόγω των μέτρων που καλείται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, οι απαντήσεις είναι σχεδόν μοιρασμένες, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό 39% δηλώνει ότι εκτιμά πως πράγματι κινδυνεύει η κυβέρνηση να χάσει βουλευτές και ένα 12,5% ότι δεν γνωρίζει δεν απαντά, με το προβάδισμα 48,5% τελικά να δίνεται στο ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την κυβέρνηση. Ενισχυμένο - ως αναμένετο - το αντίστοιχο ποσοστό στους ερωτηθέντες – ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει στο 56%.

Σε περίπτωση πάντως που επαληθεύετο το σενάριο απώλειας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας το 51,5% του συνόλου θεωρεί ότι η καλύτερη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα θα ήταν να  προχωρήσει στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας.

Ακόμη πιο κοντά σε αυτή την επιλογή οι ερωτηθέντες – ψηφοφόροι της ΝΔ (67,5%) από εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ (41%). Περαιτέρω το 21% του όλου προκρίνει την αναζήτηση στήριξης από άλλες πολιτικές δυνάμεις στην παρούσα Βουλή ενώ το 18,5% προτιμά την προσφυγή Τσίπρα σε πρόωρες εκλογές...
 
 
 
 
ola edo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου