16 Ιανουαρίου 2016

Οι αγρότες αποφασισμένοι να κόψουν την Ελλάδα στα δυο - για να σταματήσουν "κατα το δυνατόν" την γενοκτόνα δράση της τροικανής κυβέρνησης


Ασφαλιστικό: «Κόβουν» την Ελλάδα στα δυο οι αγρότες
Να κόψουν την Ελλάδα στα δύο είναι αποφασισμένοι οι αγρότες, οι οποίο ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους για δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Οι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα στον κόμβο Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, ενώ βρίσκονται ήδη στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα),

Στο χάρτη των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν επίσης το Κάστρο Βοιωτίας, η Νίκαια και τα Τέμπη.
Περισσότερα από 500 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στον κόμβο του Λευκώνα στις Σέρρες και επόμενος σταθμός τους είναι ο Προμαχώνας, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής, Παύλος Αραμπατζής, ξεκαθαρίζοντας «δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κουμφούζιο, ούτε όμως και να κλείσουμε τα σύνορα με τη Βουλγαρία».

Μάλιστα κατά την χθεσινή τους σύσκεψη οι αγρότες αποφάσισαν  να οργανωθεί μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica (28 Ιανουαρίου), ενώ στα σχέδιά τους είναι να κατέβουν στη συνέχεια και στην Αθήνα.

Κατά τις χθεσινές κινητοποιήσεις,  ένταση προκλήθηκε όταν οι αγρότες που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό καθώς δεν τους επέτρεπε να φτάσουν στο τελωνείο, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μετά τον κόμβο.

Οι αγρότες κατάφεραν τελικά να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να παρατάξουν  τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά από το τελωνείο, όπου και αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν.

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας διέψευσε τις προηγούμενες ημέρες ότι το ασφαλιστικό θα επιβαρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο να αναφέρει ότι μόνον 4.500 θα έχουν επιβάρυνση της τάξης του 13%.

Ο Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Λεωνίδα Γρηγοράκου, για την απλούστευση των διαδικασιών πρόσληψης και έκδοσης εργοσήμου, που αφορούν στην απασχόληση των εργατών γης, διαβεβαίωσε πως παρά τα όσα λέγονται, περίπου 1.100.000 αγρότες θα καταβάλλουν εισφορές σε μια χαμηλή κλίμακα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου