20 Ιανουαρίου 2016

Τα βεντζινάδικα της Φλώρινας στους φτωχούς δεν πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης

Σύμφωνα με την δημοσιογραφική έρευνα που πραγματοποιήσαμε  στη πόλη της Φλώρινας, τα βεντζινάδικα αυτά δεν πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης σε μπετονάκι. Το κάθε βεντζινάδικο  προέβαλε τον δικό του " περίεργο " λόγο- δικαιόλογια για την άρνηση του να μας βάλει πετρέλαιο σε δοχειο.

Πράγμα που σημαίνει οτι ένας φτωχός δημότης κάτοικος της πόλεως της Φλώρινας  και του φτωχότερος νομού της Ελλάδος -άρα  και της Ευρώπης δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει το πετρέλαιο της ημέρας η της εβδομάδος για να ζεστάνει το σπίτι του την οικογένεια του τα παιδιά του. Και κυρίως οι γέροντες συνταξιούχοι που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ την αγορά ενός βαρελιού πετρελαίου θέρμανσης. Κάτι που επιβεβαιώθηκε απο το ρεπορτάζ.

Και αυτό συμβαίνει δυστυχώς σε μια Περιφερειακή ενότητα η οποία έχει εκλεγεί ως περιφερειακή αρχή με τον "μανδύα" της αριστεράς...γιατί δημοσιογραφικά να  το κρύψουμε άλωστε, και θα θέλαμε πολύ να ενημερωθούμε για την αρμοδιότητα της να είχε ήδη παρέμβει .Εμείς η Εθελοντική Δημοσιογράφική Ομάδα "Ε.Δ.Ο" το καταγράφουμε σαν γεγονός, ως οφείλουμε, και ελπίζουμε να μην συνεχιστεί το φαινόμενο.

Οι λόγοι- δικαιολόγίες που μάς έλεγαν τα βεντινάδικα είναι : 1) Δεν έχουμε άντλια ,μόνο απο το βυτίο...αλλά δεν είναι εδω τώρα 2) Το δοχείο σας δεν είναι ασφαλείας αγοράστε ένα δικό μας  10 ευρώ κάνει 3) Ελάτε στις 12:00 που θα είναι εδώ το βυτίο η δεξαμενή είναι άδεια 4) Δεν βάζουμε σε ντεπόζιτο - τέτοια εντολή έχω απο την αφεντικίνα μου.5) Το  πετρέλαιο θέρμανσης είναι ίδια τιμή με της κίνησης.

 Αν κάποιο βεντζινάδικο της πόλεως της Φλώρινας λειτουργεί διαφορετικά μπορεί να μας ενημερώση στο EMAIL της ηλεκτρονικής  εφημέρίδας μας για να το καταγράψουμε ως εξαίρεση.




1 σχόλιο: