15 Ιουνίου 2016

«ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΛΛΑ «ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ» ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΕΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ»


«Δεν υπάρχουν τα λεφτά που ζητούν από τους αγρότες και δεν θα τα πάρουν», είπε στον Αlpha 989 ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, με αφορμή τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των αυξημένων εισφορών στον ΟΓΑ. Χαρακτήρισε «υπέρογκη» την αναδρομική αύξηση από το 2ο εξάμηνο του 2015 και το 1ο του 2016. Από το 2017 θα αλλάξει το σύστημα και θα είναι 19% επί του καθαρού εισοδήματος για την επόμενη χρονιά. Το 30% είναι σήμερα ανασφάλιστοι, δεν μπορούν να πληρώσουν. Δεν υπάρχουν λεφτά για να τα πάρουν. Επίσης, αν ήθελαν να είναι δίκαιοι, πρέπει να υπάρξει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ξεκινάμε να αναδείξουμε το ζήτημα της υγείας. Σοσιαλισμός είναι αυτός που θα σου δώσει γιατρό, εισόδημα, τη …………

δυνατότητα να ζήσεις ως άνθρωπος. Κομμουνισμός, σοσιαλισμός είναι να ζει ο άνθρωπος ως άνθρωπος».
 Προειδοποίησε ότι «θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Τώρα που θα σταματήσουν οι δικηγόροι την απεργία θα αρχίσουν οι κατασχέσεις και για τα χωράφια. Το 60%-70% των χωραφιών είναι υποθηκευμένα. Εμείς συνεχίζουμε και για τα χρέη, τα κόκκινα δάνεια, το φορολογικό, το ασφαλιστικό. Δεν τα παρατάμε. Μας έλεγε ο Τσίπρας που θα δώσει αφορολόγητο, το οποίο είναι πολύ μικρό και 500 χιλιάδες τους πέταξε έξω. Πάμε στην καπιταλιστική αγροτική επιχείρηση. Είναι άλλο ζήτημα ο καφετζής του χωριού να τον φορολογεί και να τον βάζει στον ΟΑΕΕ. Όλοι ψάχνουμε να βρούμε και δεύτερη δουλειά». 
 «Μαζεύει παράδες ο κόσμος για να πληρώσει…Πού φτάσαμε και πού είσαι ακόμα. Θα εφευρίσκουν «παραιτηθείτε» και «αγανακτισμένους» είπε ο κος Μπούτας και πρόσθεσε πως «αυτές οι κινήσεις είναι αποπροσανατολισμός, λένε να εφαρμοστούν τα μέτρα για να φύγουν γρήγορα από το μνημόνιο. Δεν χρειάζεται να τα πει ο Κουτσούμπας και ο Μπούτας, αν παρακολουθήσει ο κόσμος καταλαβαίνει».
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου