24 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ την Αφραγκία οι νέοι και την αρπαχτή απο τους παπούδες για καφέ ΠΑΡΑ να πανε στα καραβια - ΔΕΙΤΕ γιατι!

Η Ελληνική πόλη με τις περισσότερες καφετέριες!








Η πλειονοτητα των νεων απο 22 εως 38 ετων δεν θελει να παει στα καραβια,παρα τα υψηλα επιπεδα ανεργιας στη χωρα μας, αλλα και τις αυξημενες αναγκες στον συγκεκριμενο κλαδο, σε ξηρα και θαλασσα.
Αυτο προκυπτει απο ερευνατης Ernst&young clobal limited, συμφωνα με την οποια, το 58% των νεων θωρει οτι η ναυτιλια στηριζει την ελληνικη οικονομια, ωστοσο, το 44% θεωρει εντελως απιθανο να αναζητησει εργασια στον συγκεκριμενο κλαδο.
Σε ερωτηση σε ποιον κλαδο θα θελατε να εργαστειτε, μολις το 6% του δειγματος ανεφερε αυθορμητα οτι θα ηθελε να εργαστει στη ναυτιλια, ενω οταν κληθηκαν να επιλεξουν μεταξυ διαφορετικων κλαδων, οπως τουρισμος, εμποριο, εκπαιδευση, οικονομικα, υγεια, πληροφορικη, μολις το 23% δηλωσε οτι ειναι πιθανον να αναζητησει εργασια σε ναυτιλιακη θεση στη θαλασσα.
Πιο θετικη ειναι η εικονα ως προς την απασχοληση σε ναυτιλιακες θεσεις στην ξηρα, οπου το 41% χαρακτηρισε αυτην την επιλογη ως πιθανη.
Ωστοσο, και αυτη η επιλογη υστερει εναντι της προοπτικης απασχολησης στον τουρισμο, 49%, ενω κυμαινεται σε ιδια επιπεδα με το λιανικο εμποριο, 41%, γεγονος που δηλωνει οτι τα συγκριτικα πλεονεκτηματα της απασχολησης στη ναυτιλια, (υψηλες αποδοχες, προοπτικες εξελιξης, απουσια εποχικοτητας) δεν εχουν γινει πληρως κατανοητα.
Η προθεση εργασιας στη θαλασσα ειναι αισθητα χαμηλοτερη μεταξυ των νεων γυναικων, 15%, ενω σε θεσεις εργασιας στην ξηρα τα ποσοστα μεταξυ των δυο φυλων ειναι συγκρισιμα.
Τα μειον
Στο ερωτηματολογιο για τα χαρακτηριστικα που θεωρουν σημαντικα κατα την αναζητηση εργασιας, οι νεοι ανεφεραν το ευχαριστο περιβαλλον, 57%, τη μονιμοτητα, 54% και τις προοπτικες επαγγελματικης εξελιξης, 50%. Οι υψηλες απολαβες εμφανιστηκαν ως το τεταρτο σημαντικοτερο κριτηριο, 45%.
Με βαση τα παραπανω, οι θεσεις εργασιας στη ναυτιλια, ιδιαιτερα στη θαλασσα, κατασσονται χαμηλα μεταξυ των επιλογων των νεων της ερευνας, ενω σημαντικοτερος αποτρεπτικος παραγοντας θεωρειται η «μακροχρονη απουσια απο το σπιτι και την οικογενεια», 65%.
Ένας μεγαλος αριθμος δηλωσε οτι δεν επιθυμει να ειναι κλεισμενος σε ενα καραβι, 40%, και οτι «απαιτειται εξειδικευση που δεν εχω», 35%.
Επισης, η πλειονοτητα των νεων θεωρει οτι η ναυτιλια ειναι κλαδος δυναμικος, 47%, με κυρος, 45%, και παραδοση, 50%. Συγχρονως, ομως, διαπιστωνεται μια αποστασιοποιηση των νεων απο τον κλαδο, καθως μονο το 16% δηλωνει οτι «αισθανεται κοντα του», ενω μονο το 24% πιστευει οτι προσφερει θεσεις εργασιας σε νεους.
Εξαιρετικο ενδιαφερον παρουσιαζουν οι απαντησεις που εδωσαν οι νεοι που μετειχαν στην ερευνα, οταν κληθηκαν να κατονομασουν το προσωπο που θεωρουν «προτυπο εφοπλιστη». Σχεδον οι μισοι, 45%, απαντησαν «κανεναν», καταγραφοντας μια γενικη απαξιωση προς τους σημερινους και παλαιοτερους πρωταγωνιστες του κλαδου.
< 336x280, δημιουργηθηκε 3/10/2011 >
< 336x280, δημιουργηθηκε 3/10/2011 >


 
 
 
 
 
 
 
Πηγή: enalla.info 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου