05 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΡΗΝΟΣ, ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ – Το ψαλίδι στις επικουρικές ξεπέρασε το 50%



συνταξιουχοι
Φωνές, κλάματα και εντάσεις σήμερα στα περισσότερα υποκαταστήματα των τραπεζών και αυτό γιατί οι συνταξιούχοι είδαν τις επικουρικές συντάξεις ως δια μαγείας να εξανεμίζονται, καθώς οι μειώσεις έφτασαν στο 50%!

Πρόκειται για τη δεύτερη κατηγορία συνταξιούχων που βλέπουν τις συντάξεις τους να υφίστανται μειώσεις, καθώς με την καταβολή των συντάξεων, εκτιμάται πως στους 67.000 «χαμένους» του πρώτου κύματος περικοπών του Αυγούστου, θα προστεθούν άλλοι περίπου 150.000. Ο τρίτος και τελευταίος γύρος περικοπών αναμένεται τον Οκτώβριο. Το crashonline  μίλησε με συνταξιούχους, οι οποίοι έξαλλοι δήλωσαν ότι αντί για τα 183 ευρώ είδαν στο λογαριασμό τους 91ευρώ ο ένας και αντί για 174 ευρώ εισέπραξε μόλις 87 ευρώ ο άλλος. Στους χαμένους του Σεπτεμβρίου εντάσσονται συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων, πρώην εμποροϋπάλληλοι και συνταξιούχοι της πρώην Τράπεζας Πίστεως καθώς λόγω υψηλών κύριων συντάξεων δεν προστατεύονται από το όριο των 1.300 ευρώ. Μειώσεις θα δουν και κάποιοι συνταξιούχοι από το πρώην επικουρικό του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ).
Πού θα φθάσουν οι μειώσεις
Η μεγάλη σφαγή έγινε στις επικουρικές του ιδιωτικού τομέα όπου η μέση σύνταξη για τους περισσότερους από τους 645.608  συνταξιούχους του πρώην ΕΤΕΑΜ μετά τις περικοπές ανέρχεται σε 164 ευρώ. Οι δεύτεροι χαμένοι στην κούρσα των περικοπών είναι οι συνταξιούχοι τραπεζουπάλληλοι που είχαν υψηλές κύριες συντάξεις και το άθροισμα του μηνιαίου εισοδήματός τους ξεπερνούσε τα 1300 ευρώ. Χιλιάδες συνταξιούχοι των οποίων το προσυνταξιοδοτικό έχει μετατραπεί σε επικουρική, κυρίως  πρώην υπαλλήλοι  της Εμπορικής (ΤΕΑΠΕΤΕ) και της Αlpha bank  (ΤΑΠΤΠ) είδαν  τις επικουρικές τους να μειώνονται κατά 35%. Βαριές απώλειες 20%-40% είδαν οι συνταξιούχοι  του ταμείου ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων  (ΤΕΑΥΝΤΠ) και του ταμείου εμποροϋπαλλήλων  -ΤΕΑΥΕΚ ( μείωση έως 40%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου