18 Οκτωβρίου 2016

Ετσι τσακίζει την φοροδιαφυγή ο Τσίπρας ...Στην "Δικαιοσύνη" ανήλικη γιατί πουλούσε 15 τριαντάφυλλα


Dura lex sed lex, σκληρός νόμος, αλλά νόμος για μια ανήλικη από το Δροσερό της Ξάνθης . Ήδη στα χέρια της κρατά το Κλητήριο Θέσπισμα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου καθώς συνελήφθη στα Λαγανά Ζακύνθου., στις 27-8-2016, να εμπορεύεται χωρίς άδεια.

Τι εμπορεύονταν η ανήλικη του Δροσερού; Δεκαπέντε (15) τριαντάφυλλα! Στερούμενη βέβαια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα, «τη σχετική άδεια άσκησης υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας, η οποία χορηγείται από την αρμόδια αρχή». Τα δεκαπέντε τριαντάφυλλα της μικρής την βάζουν σε μεγάλους μπελάδες καθώς θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και να απολογηθεί για την πράξη της!

Το υποβαθμισμένο Δροσερό…

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δροσερό της Ξάνθης είναι ένας υποβαθμισμένος οικισμός, οι κάτοικοι του οποίου, ΡΟΜΑ, ασκούν είτε το επάγγελμα του μικροπωλητή για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, πηγαίνοντας άλλοτε στις λαϊκές της περιοχής κι άλλοτε περιφερόμενοι στους δρόμους, είτε αναζητούν μεροκάματα στις αγροτικές καλλιέργειες. Αρκετοί από τον οικισμό, λόγω της φτώχειας και του αναλφαβητισμού κυρίως, αντιμετωπίζουν μια σειρά από μεγάλα προβλήματα, όπως: υψηλά ποσοστά ανεργίας, αυξημένη εγκληματικότητα (ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές, χρήση ναρκωτικών ουσιών). Επίσης, αύξηση παρατηρείται, ακόμη και σήμερα, στους δείκτες του αναλφαβητισμού και των γάμων μεταξύ ανηλίκων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ανήλικοι γίνονται γονείς και καλούνται να μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά, χωρίς καν να έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν.

Όπως δεν λείπουν και προσπάθειες κατοίκων του οικισμού να ξεφύγουν από τα προβλήματα και να μορφώσουν τα παιδιά τους με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο. Σίγουρα η αντιμετώπιση που επιφύλαξαν οι ελεγκτικές αρχές στην ανήλικη πωλήτρια λουλουδιών δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.
Φώτο: Το Κλητήριο Θέσπισμα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου