21 Οκτωβρίου 2016

Ο Ομπάμα βομβάρδισε 7 χώρες σε έξι χρόνια - Ούτε ο ίδιος δεν έχει καταλάβει γιατί βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης

Ο Ομπάμα βομβάρδισε 7 χώρες σε έξι χρόνια - Ούτε ο ίδιος δεν έχει καταλάβει γιατί βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης - Media

Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι προφανώς το ίδιο μπερδεμένος, όπως πολλοί από αυτούς που άσκησαν κριτική, για την βράβευσή του με το Νόμπελ Ειρήνης το 2009, γράφει ο Independent. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εμφανίστηκε σε χιουμοριστική εκπομπή, λίγες ημέρες μετά την έντονη κριτική που του άσκησε ο Όλιβερ Στόουν για τον βομβαρδισμό μουσουλμανικών χωρών.

Η απονομή του βραβείου Νόμπελ στον Μπάρακ Ομπάμα είχε προκαλέσει έντονη κριτική. Η διοίκηση Ομπάμα ήταν αυτή που πραγματοποίησε τους πρώτους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία στη μάχη των Αμερικανών κατά του ISIS και ενέκρινε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, την Υεμένη και τη Λιβύη σε έξι χρόνια.

Όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής Late Late Show, Stephen Colbert για τις βραβεύσεις του, ο Ομπάμα απάντησε ότι έχει σχεδόν 30 τιμητικούς πανεπιστημιακούς τίτλους και έχει βραβευθεί και με το Νόμπελ Ειρήνης. Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε γιατί τον βράβευσαν με το Νόμπελ, είπε γελώντας και με χιούμορ «για να είμαι ειλικρινής ακόμη δεν έχω καταλάβει».

Πηγή: Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου