11 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ! «ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ»!! ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ


kourema-katatheseon-trapezew


Ποια η απίστευτη αποκάλυψη για κούρεμα καταθέσεων;

Δεν πρόκειται να υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των εταίρων εάν δεν ληφθούν πρώτα άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που προκαλούν τα κόκκινα δάνεια στο τραπεζικό σύστημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι θεσμοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου διαμηνύοντας ότι δεν θα υπάρξει νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των εταίρων, αν δεν ληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργούν για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα «κόκκινα» δάνεια.

Παράλληλα, η εν λόγω ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει σύμφωνα με τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία που προβλέπει και bail in. Την συμμετοχή δηλαδή στο κόστος εξυγίανσης μιας προβληματικής τράπεζας όσων την έχουν χρηματοδοτήσει άμεσα και έμμεσα, όπως οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι, και οι ανασφάλιστες καταθέσεις.
 
Επίσης, όπως έχει διαμηνυθεί στην Αθήνα από τους θεσμούς, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο παρά τις κατά καιρούς σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να μην διοχετεύονται μέσω των τραπεζών πόροι στην πραγματική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου