04 Νοεμβρίου 2016

Η μαύρη σκιά- Ο Ιερώνυμος έφαγε τον Φίλη



Τι οδήγησε εκτός Κυβέρνησης τον πάλαι ποτέ υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη;

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε «προβληματικό» σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Νίκο Φίλη πριν 3-4 ημέρες και έτσι ξεχνόντας το "Αγαπάτε Αλλήλους" του Χρίστού έφαγε τον Φίλη δημοσίως απροκάλυπτα  και χωρίς αιδώ.


Δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θέλει να έχει ένα ακόμη ανοιχτό μέτωπο, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να απομακρύνει τον κ. Φίλη από το κρίσιμο αυτό υπουργείο, μετά την έντονη διαμάχη που είχε ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα με την Εκκλησία, κυρίως γύρω από το ζήτημα των Θρησκευτικών.


Οι δημοσιογράφοι απο το βράδυ της Παρασκευής, γνώριζαν  πως ο μέχρι σήμερα υπουργός Παιδείας μένει εκτός κυβέρνησης.



Η απόφαση του Α. Τσίπρα ερμηνεύεται απο φιλοκυβερνητικά και μη Μ.Μ.Ε ως μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στη διαμάχη με την Εκκλησία, δεδομένου ότι ήδη η κυβέρνηση έχει αρκετά ανοιχτά αρκετά κρίσιμα μέτωπα, όπως η αξιολόγηση, το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών κ.ά.

Η αλήθεια είναι ότι το παπαδαριο το φοβήθηκαν όλες οι κυβερνήσεις οι μέχρι σήμερα γιατί το παπαδαριο 'εκμεταλλέβεται" τους θρησκόληπτους και ιδιεταίρα τους γέροντες και έτσι αποτελούσε μέχρι τώρα ένα καλό "εργαλείο  χρήσιμο άλλά "δίκοπο " για τις κυβερνήσεις ( οχι η "εκκλησία"  εκκλησία είμαστε εμείς οι χριστιανοί)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου