26 Δεκεμβρίου 2016

Η ιστορία του σακάτη και στο μυαλό νέου Χίτλερ

 

Πληροφορήθηκα ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός με αποκαλεί ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗ και ο Τσακαλώτος Σκρουτζ!

Βόμβα Σόιμπλε σε Γερμανούς δημοσιογράφους που δέχθηκε σε χαλαρή συζήτηση ενόψει του νέου χρόνου:
Πληροφορήθηκα ότι ο Ελληνας

πρωθυπουργός με αποκαλεί ψυχικά ασθενή και ο Τσακαλώτος με παρομοιάζει με τον Σκρουτζ. Προφανώς οι Ελληνες πιστεύουν ότι πλέον δεν μας έχουν ανάγκη μια και ο πρωθυπουργός τους μοιράζει αυτό που θεωρεί πλεόνασμα την στιγμή που το χρέος τους αγγίζει τα 400 δις ευρώ.Οι Ελληνες είναι χρεοκοπημένοι. Η Κομισιόν και ιδιαίτερα η Γερμανία έκανε ότι έπρεπε για να μην ακουμπήσει η χρεοκοπία την κάθε ελληνική οικογένεια. Μετά από αυτή την συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας η Γερμανία δεν πρόκειται να δώσει πλέον ούτε μισό ευρώ στην Ελλάδα…


Οσο για την ψυχική μου υγεία στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός δεν ξέρω αν είναι υγιές να λες ψέμματα στον λαό σου για να αρπάξεις την εξουσία και στην συνέχεια να κατηγορείς τους άλλους για τα ψέμματά σου…
του Μartin Schäfer



Δεν αισθάνομαι τα πόδια μου…

Αυτές ήταν οι λέξεις, που είπε αιμόφυρτος ο Γερμανός πολιτικός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο μετά τη δολοφονική απόπειρα που θα τον καθήλωσε για πάντα στο αναπηρικό καροτσάκι.


Ηταν 12 Οκτωβρίου του 1990. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρευρίσκονταν για τις ανάγκες προεκλογικής εκστρατείας, σε εκδήλωση της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης στην πόλη Όπεναου, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Ήταν η εποχή που ο ισχυρός άντρας της γερμανικής πολιτικής σκηνής, η «γριά αλεπού» όπως τον αποκαλούσαν, βρίσκεται στη νευραλγική θέση του Υπουργού των Εσωτερικών. Ανεβαίνοντας στο βήμα για να εκφωνήσει την ομιλία του, τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του ακροατηρίου διέκοψαν τρεις πυροβολισμοί.



Η πρώτη σφαίρα βρίσκει το σωματοφύλακα του Γερμανού πολιτικού που σωριάζεται κάτω και οι άλλες δύο τραυματίζουν τον ίδιο στο πρόσωπο και στη σπονδυλική στήλη. 
Ο Σόιμπλε μεταφέρεται εσπευσμένα λιπόθυμος στο νοσοκομείο της γενέτειράς του, στο Φράιμπουργκ, όπου οι γιατροί δίνουν ολονύχτια μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.Δεν είναι το τραύμα στο πρόσωπο που ανησυχεί το ιατρικό επιτελείο, όσο η σφαίρα που έχει καρφωθεί στον τρίτο θωρακικό σπόνδυλο. Έξω από την εντατική βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και ο Γερμανός Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ. Ο Σόιμπλε δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή και λίγες μέρες μετά καταφέρνει να βγει νικητής. Ωστόσο, η δολοφονική ενέργεια σε βάρος του, τον αφήνει παράλυτο από τη μέση και κάτω, με μια αμυδρή ουλή στο δεξή μάγουλο.
Αμέσως μετά την επίθεση ο δράστης εντοπίζεται. Το περίστροφο κρατούσε ο 37χρονος Ντίετερ Κάουφμαν. Στην απολογία του στο δικαστήριο θα υποστηρίξει ότι αυτό που όπλισε το χέρι του ήταν η αδιαφορία του υπουργείου Εσωτερικών στις εκκλήσεις του για βοήθεια. Ο Κάουφμαν πίστευε ότι τα … ραδιοκύματα των κεραιών τον διαπερνούσαν και σ’ αυτά οφείλονταν οι αφόρητοι πόνοι που ένιωθε. Όπως προέκυψε επί 7 χρόνια έστελνε επιστολές διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ είχε ήδη κινηθεί νομικά εναντίον της κυβέρνησης, δύο φορές. Το δικαστήριο δεν άργησε να καταλάβει την κατάσταση του κατηγορούμενου και αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για ψυχονευρωτικό άτομο.Μέχρι και σήμερα ο άνθρωπος που άφησε τον Σόιμπλε παράλυτο, βρίσκεται έγκλειστος σε ψυχιατρικό ίδρυμα της Δυτικής Γερμανίας.Ένα μόλις χρόνο μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ο Σόιμπλε θα επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης.



Ο Σόιμπλε σπούδασε Νομική και Οικονομικά, ενώ η καριέρα του στην πολιτική ξεκίνησε το 1961 με την ένταξή του στην Junge Union, τη νεολαία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. Στην πατρίδα του έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τη γερμανική αριστερά για την υποστήριξή του στον Πόλεμο κατά του Ιράκ το 2003, ενώ είναι υποστηρικτής και του στρατοπέδου Γκουαντάναμο.
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στο Spiegel το 2007, ως Υπουργός Εσωτερικών, πρότεινε την αύξηση της εξουσίας της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με στόχο την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, ζητώντας: προληπτική σύλληψη υπόπτων για θέματα τρομοκρατίας, χρησιμοποίηση του γερμανικού στρατού για επιχειρήσεις τήρησης της τάξης στο εσωτερικό της Γερμανίας, συστηματική παρακολούθηση του internet και υποκλοπές e-mail από κυβερνητικές υπηρεσίες, και δολοφονίες (targeted killings) τρομοκρατών από τις αρχές ασφαλείας!





«Συνάντησα τον κ. Σράιμπερ το 1994 σε ένα ξενοδοχείο στη Βόννη. Μιλήσαμε για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού μας αγώνα» έλεγε στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρόεδρος των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Με βαλίτσα ή χωρίς;» τον διέκοψε ο βουλευτής των Πρασίνων κ. Κρίστιαν Στρόμπελε, υπαινισσόμενος το γεγονός ότι το 1991 ο ίδιος κ. Τ είχε παραδώσει μια βαλίτσα με ένα εκατομμύριο «άπλυτα» μάρκα στον τότε ταμία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κ. Λάισλερ Κιπ. «Χωρίς» ήταν η απάντηση. «Αυτό ήταν όλο».

Ολο; Ούτε το μισό. «Την άλλη ημέρα ο κ. Σράιμπερ μου έφερε στο γραφείο μου 100.000 μάρκα» συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε την περασμένη Δευτέρα μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι WDR. «Δηλαδή, είχατε δύο συναντήσεις;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Οπως το πάρετε, εμένα μου φάνηκε μία, επειδή έγιναν διαδοχικά» επεξήγησε ο κ. Σόιμπλε, βελτιώνοντας παρεμπιπτόντως και τη θεωρία των ποσοτήτων.

Ο Καρλχάιντς Σράιμπερ ήταν άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε ενθυλακώσει 33,1 εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες στο πλαίσιο συμφωνιών για αγοραπωλησία όπλων, όπως αρμάτων Fuchs στη Σαουδική Αραβία, ελικοπτέρων στον Καναδά και αεροσκαφών στην Ταϊλάνδη.

Το σκάνδαλο αυτό οδήγησε στην πτώση του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ και επέτρεψε στην Άγκελα Μέρκελ να αναλάβει την προεδρία του κόμματος το 2000.

OI ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΛ ΓΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟΙΜΠΛΕ



Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με όλη την ιστορική ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών αποτελούν οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ με τον δημοσιογράφο και επίδοξο βιογράφο του Χέριμπερτ Σβαν. Στις 600 ώρες συζητήσεων, που είχε ο Σβαν με τον Κολ από τον Μάρτιο του 2001 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2002, ο πρώην καγκελάριος είναι λαλίστατος και ιδιαίτερα καυστικός, αφού βρίσκεται στο ναδίρ της πολιτικής του καριέρας εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης του κόμματός του.

Oταν έρχεται η κουβέντα στη διάδοχό του, Αγκελα Μέρκελ, της οποίας υπήρξε πολιτικός μέντορας, ο Κολ δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του. «Η κ. Μέρκελ δεν μπορούσε καν να φάει με μαχαιροπίρουνο. Στα επίσημα δείπνα απλώς ήταν παρούσα και δεν ήξερε πώς να φερθεί, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να την επαναφέρω στην τάξη πολλές φορές» διηγείται στον Σβαν. Ειδικά στον τομέα της ευρωπαϊκής πολιτικής εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός απέναντί της, όπως και εναντίον του τότε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Φρίντριχ Μερτς: «Η Μέρκελ είναι ανίδεη και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ένα πολιτικό βρέφος».

Οταν με άρθρο της στη Frankfurter Allgemeine Zeitung η Μέρκελ ζητεί από το κόμμα της να αυτονομηθεί από τον Κολ, ο ίδιος κάνει λόγο για «κήρυξη πολέμου». Αποφεύγει όμως να επιτεθεί ευθέως εναντίον της. Το κάνει όμως περιγράφοντας την απέχθεια της διευθύντριας του γραφείου του, Γιουλιάν Βέμπερ, προς τη Μέρκελ: «Οταν πηγαίνει προς το μέρος της, γυρνάει το κεφάλι από την άλλη. Οταν λέει ότι θα έρθει στις εννιά, η διευθύντρια του γραφείου μου, λείπει. Εξαφανίζεται από προσώπου γης. Πάει στο κομμωτήριο, οπουδήποτε. Δεν της απευθύνει τον λόγο», λέει χαρακτηριστικά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γνώμη του για τον σημερινό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προαλείφετο αρχικά για διάδοχός του αλλά ενεπλάκη και ο ίδιος στο σκάνδαλο. «Οτι ο Σόιμπλε θα γινόταν διαδοχός μου, ήταν κάτι το οποίο είχα συζητήσει μαζί του πολλές φορές. Ηξερε πόσες φορές τον υπερασπίστηκα και πόσες φορές είπα δημοσίως ότι μπορεί να το κάνει» εμφανίζεται να λέει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αναφερόμενος στην απόφασή του να παραδώσει το πόστο του στον Σόιμπλε το 1996-97. Στη συνέχεια όμως ο Κολ αποφάσισε να ξαναθέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 1998 κι έχασε. Στη συνομιλία του με τον δημοσιογράφο, ο Κολ αποκαλύπτει πως υπήρξαν τότε ασφυκτικές πιέσεις εναντίον της διαδοχής του από τον Σόιμπλε. «Υπήρχαν κάποιες πραγματικά σημαντικές φωνές το 1996 που μου έλεγαν ότι αν αποχωρήσω και υπάρξει μυστική ψηφοφορία για τον Σόιμπλε, τότε δεν θα πάρει τις απαραίτητες ψήφους ο Σόιμπλε. Με δεδομένο ότι ούτε εγώ εξασφάλισα όλες τις ψήφους το 1994, είναι βέβαιο ότι αυτό θα συνέβαινε», εκτιμά. Στο βιβλίο ο Σβαν πιστεύει ότι ο τότε καγκελάριος δεν παραχώρησε τη θέση του υπέρ του Σόιμπλε, επειδή δεν του είχε εμπιστοσύνη ότι θα μπορούσε να επιβάλει την υιοθέτηση του ευρώ στη Γερμανία. Το ίδιο λέει και ο έτερος βιογράφος του Κολ, Χανς Πέτερ Σβαρτς, ο οποίος τσιτάρει τον Κολ σε μία σύνοδο κορυφής στο Δουβλίνο το 1996 να φωνάζει: «Γιατί πιστεύετε ότι παραμένω στο πόστο μου; Για χάρη της Ευρώπης παραμένω. Χωρίς εμένα δεν θα μπορέσει κανείς άλλος να περάσει αυτήν την πολιτική στη Γερμανία».

Οι εκ βαθέων συζητήσεις του Κολ με τον Σβαν μοιάζουν κάπως με ψυχανάλυση, αφού ο πρώην καγκελάριος σπάνια υπήρξε τόσο ανοιχτός και εξομολογητικός με κάποιον δημοσιογράφο. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που έφερε τους δύο άνδρες σε σύγκρουση και μετά από παρέμβαση και της δεύτερης γυναίκας του Κολ, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί δικαστική απόφαση για την τύχη των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών. Ο δημοσιογράφος θέλει να δοθούν οι συζητήσεις στο Ιδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, αλλά ο πρώην καγκελάριος διαφωνεί.



O μεγάλος γερμανικός ιστότοπος telepolis.de θα δώσει 3 συνέχειες στην βεντέτα Τσίπρα-Σόιμπλε και συνεχίζει…
Vendetta zwischen Tsipras und Schäuble?



Tsipras Rentengeschenke, der Mehrwertsteuersatz der Inseln und die Folgen

Als der griechische Premierminister Alexis Tsipras vor knapp zwei Wochen ankündigte, den Beziehern geringer Renten das in der Krise gestrichene Weihnachtsgeld auszuzahlen und die griechischen Grenzinseln von der Mehrwertsteueranpassung auszunehmen, führte dies dazu, dass die Tage zuvor von der Eurogruppe beschlossenen Maßnahmen zur Schuldenerleichterung bis 2060 eingefroren wurden. Seitdem herrscht zwischen Berlin und Athen Eiszeit.

Die Griechen erfahren, dass Bundesfinanzminister Dr. Wolfgang Schäuble außer sich ist und das Ende der Solidarität erreicht sieht. Er verbittet sich, von Tsipras als jemand, der griechischen Rentnern an den Kragen will, dargestellt zu werden. Tsipras dagegen findet ebenfalls harte Worte. Eine Weihnachtsfeier für Flüchtlingskinder im griechischen Parlament nutzte er am Donnerstag zu einer kurzen Replik an Schäuble.
Tsipras’ ironische Weihnachtswünsche nach Berlin

“Diejenigen, die den Finger erheben, um auf Verträge hinzuweisen und mit provozierender Dreistigkeit auf die Griechen herabblicken, müssen zuerst wissen, dass es ihnen zu allererst obliegt, die Vereinbarungen einzuhalten”, sagte der Premier vor den Flüchtlingskindern in seiner offenbar an den deutschen Finanzminister gerichteten Grußadresse. Er erwähnte Schäuble niemals namentlich.

Tsipras schloss seine Ansprache mit: “Weil es Festtage sind, wünschen wir Ihnen ein frohes Weihnachtsfest und ein gutes Herz. Mögen Sie gesegnet sein und froh in der Seele. Denn, diejenigen, deren Seele krankt, können die Probleme Ihrer Länder, Europas und der gesamten Welt nicht lösen. Was Primärüberschüsse betrifft, die eventuell einige Länder haben, sie können nie den Überschuss der Seele des griechischen Volks erreichen.” Mit einer kurzen Stellungnahme bemühte sich hinterher das Amt des Premierministers zu bemerken, dass mit denen “deren Seele nicht gesund ist” keineswegs der deutsche Finanzminister persönlich gemeint sei.

Nur zwei Tage zuvor hatte er von Kreta aus die Kreditgeber dazu aufgerufen, an den Verhandlungstisch zu kommen, um zu einer Einigung zu gelangen. Wie diese Einigung aussehen soll, ist für Tsipras klar. “Die Souveränität des Landes wird wiederhergestellt. Die kommissarische Verwaltung und die Memoranden enden”, sagte er und attackierte den “Europäischen Rechtsextremismus” und den “Populismus”, die gemeinsam Griechenland vorschreiben würden, welche Politik das Land haben soll. Tsipras meinte, die Kreditgeber würden “Dinge verlangen, die nicht realisierbar sind”.

Auf welche verletzten Regeln sich Tsipras berief, das wird durch einen im Griechenlandblog aus dem Griechischen ins Deutsche übertragenen Beitrag des Bloggers Giorgos Kimporopoulos deutlich. Kimporopoulos bezieht sich in seinem Beitrag auf Regeln des ESM und der Eurogruppe, die mit Schäubles Reaktionen und Sanktionen auf Tsipras Vorstoß zur Auszahlung einer einmaligen Hilfe für Rentner zusammenhängen. Er schildert anhand von Beispielen dass selbst die auf die deutsche Vorherrschaft zugeschnittenen Statuten des ESM verletzt wurden.

Andere Regierungspolitiker wie der Parlamentspräsident Nikos Voutsis nahmen dagegen kein Blatt vor den Mund. Für Voutsis sind Forderungen nach einer weiteren Kürzung der Renten, sowie sie aus den Ansprüchen Schäubles und des IWF folgen, “ungerecht, ohne Grundlage und unsinnig”. Sie würden vielmehr einem Plan dienen, die Bewohner des Balkans zu einem Leben ohne jegliche soziale Sicherung und mit Löhnen von 300 Euro monatlich zu verdammen. Voutsis fügte ferner hinzu, dass den Kritikern der Rentensonderzahlung entgehen würde, dass die Rentner Griechenlands im Familienverbund 1,25 Millionen einkommenslose Erwerbslose unterstützen würden.

Kritische Stimmen zu Schäuble kommen jedoch auch von den griechischen Oppositionsparteien. Während diese der Rentensonderzahlung nur zähneknirschend zustimmten oder wie die Nea Dimokratia faktisch verweigerten, gab es wenige Tage nach der namentlichen Abstimmung zur Rentenzahlung bei der Frage der Mehrwertsteuerentlastung eine ungewohnte Einigkeit. Hier stimmten am Mittwoch alle anwesenden 259 Abgeordneten mit “Ja”. Damit bleiben für Grenzinseln, auf denen Flüchtlinge in den Hotspots im Winter in vielen Orten schon fast die Mehrheit der Bevölkerung stellen, die Mehrwertsteuersätze für ein Jahr geringer als auf dem Festland.  kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου