23 Ιανουαρίου 2017

Επιχείρηση τρομοκρατίας από μέλη της «συμμορίας του ευρώ» και των γενοκτόνων


Συνεχίζεται η επιχείρηση τρομοκράτησης κατα της δραχμής από γνωστους και μη εξαιρετέους ανώτερους υπάλληλους του κατοχικού καθεστώτος της «συμμορίας του ευρώ» Ο αξιότιμος κύριος Νίκος Χριστοδουλάκης, αφού ως  Υπουργός Οικονομικών του αλήστου μνήμης Κ. Σημίτη και η κυρία Μιράντα Ξαφά, λαμπρή εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ επί Κ. Μητσοτάκη, κυριολεκτικά κατέστρεψαν τη χώρα, αντί τώρα να κρύβονται και να σωπαίνουν, επέλεξαν τον ρόλο των βαστάζων της γερμανικής ευρωζώνης και των αρχιτρομοκρατών του λαού για το εθνικό νόμισμα. Μια ζωή σε ρόλο καταστροφής, μια ζωή στο ίδιο έργο.

Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ, αντάξιο φανατικών του ISIS:

«Για τις καταστροφικές συνέπειες της εξόδου από το ευρώ στην ασθενή οικονομία μας προειδοποίησαν το Σάββατο μέσω του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά στον απόηχο της δήλωσης του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι,

Θα μπούμε στην πύλη της κολάσεως αν βγούμε από το ευρώ” προειδοποίησε ο Νίκος Χριστοδουλάκης. Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο οικονομολόγος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “είχαμε ευκαιρία να φύγει το ΔΝΤ, αλλά η κυβέρνηση τα έκανε μαντάρα”. 

‘’Η υψηλή ανεργία οφείλεται στην κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων” πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με το skai.gr.

Αν βγούμε από το ευρώ, θα γίνουμε Βενεζουέλα’’ προειδοποίησε από την πλευρά της η Μιράντα Ξαφά, με αφορμή τις αναταραχές με λεηλασίες των καταστημάτων και τον πληθωρισμό που έχει πλήξει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής».

Όλες αυτές τις γελοιότητες τις αναμασάνε σε πλαίσιο μονόλογου στο αθλιότερο κανάλι του γερμανοτσολιαδισμού στον Sky



Τι αγοράζαμε με 1000 δραχμές το 1999 και τι σήμερα;

Τι αγοράζαμε με 1000 δραχμές το 1999 και τι σήμερα;
H ευλογημένη δραχμή των Ελλήνων, το νόμισμα που κράτησε όρθια τη χώρα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της, μπορεί... να ανήκει στο παρελθόν αλλά καλό είναι να θυμόμαστε την δύναμη και την αγοραστική της αξία σε σχέση με το ευρώ που ξεφτίλισε τα πάντα:

Τι αγοράζαμε με 1000 δραχμές το 1999:
 

Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές.(πολυτελή)
 

Τυρόπιτα: 100 δραχμές.( Σε πολυτελές κατάστημα)
 

Καφές φραπέ: 450 δραχμές (Σε πολυτελές καφεμπάρ)

Νερό μικρό μπουκάλι: 50 δραχμές ( Σε κατάστημα εστιάσεως)
 

Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές.


Σήμερα τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:

Τσιγάρα αμερικάνικα: 5,50 ευρώ.
Τυρόπιτα 2,30 ευρώ (Στην χαρτοπετσέτα)
Καφές φραπέ: 3,50 ευρώ.
Νερό μικρό μπουκάλι: 0,60 ευρώ
Σύνολο 11,90 ευρώ, δηλαδή 3.950 δραχμές , με βασικό μισθό 480 ευρώ. Δηλαδή σε δραχμές 163.000 (περίπου όσο και το 1999).
Απλά 16 χρόνια μετά, το κόστος ζωής υπερτριπλασιάστηκε, ο βασικός μισθός μειώθηκε και για το 30% του ελληνικού εργατικού δυναμικού δεν υπάρχει ούτε αυτός ο μισθός της πείνας.


Πηγή: Seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου