02 Φεβρουαρίου 2017

Τροφές για τα... μάτια σας μόνο


Όλοι γνωρίζουμε τα σχεδόν θαυματουργά οφέλη της τροφής για τον οργανισμό μας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ποιες τροφές ωφελούν τα μάτια και την όρασή μας ειδικότερα.
Βλέμμα που σκοτώνει ή ματιά ατσάλινη; Ότι από τα δύο και αν προτιμάτε, θα πρέπει να γεμίζετε το πιάτο σας με τις ανάλογες τροφές προκειμένου μην ψάχνετε κάθε πρωί που ξυπνάτε για τα γυαλιά της μυωπίας σας ή να μην αναζητάτε μανιωδώς τους φακούς επαφής σας για να βγείτε έξω.
Οι επιστήμονες αναφέρουν πως οι βιταμίνες Α, C και Ε, ωφελούν ιδιαίτερα την όρασή μας. Η βιταμίνη Α μας βοηθά να βλέπουμε καλύτερα στο σκοτάδι, η βιταμίνη C, προστατεύει την υγεία των ματιών μας ενώ η βιταμίνη Ε καταπολεμά τον καταρράκτη. Τα καλά νέα είναι πως όλες αυτές οι βιταμίνες βρίσκονται στα τρόφιμα που πέρα από την ικανοποίηση της πείνας μας μπορεί να μας χαρίσουν και βλέμμα...αετού!
-Καρότα
Τα καρότα εμπεριέχουν την ουσία β-καροτίνη. Ο οργανισμός μας μετατρέπει την ουσία αυτή σε βιταμίνη Α, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει την υγεία των ματιών μας.
-Γλυκοπατάτες
Πλούσιες σε βιταμίνη Α, οι γλυκοπατάτες, προστατεύουν την υγεία των ματιών και μας χαρίζουν άριστη όραση για πολλά, πολλά χρόνια.
-Σολωμός
Περιέχει Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που όπως έχει αποδειχθεί προστατεύουν την όραση από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.
-Σπανάκι
Πρόκειται κυριολεκτικά για μια τροφή-υπερόπλο. Πλούσιο σε βιταμίνη C, β-καροτίνη, λουτεϊνη και ζεαξανθίνη. Τα συστατικά αυτά κυριολεκτικά θωρακίζουν την όραση από τις ασθένειες που την ταλαιπωρούν. -Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση του καταρράκτη και του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.
-Αμύγδαλα
Περιέχουν βιταμίνη Ε, που επιβραδύνει τις ασθένειες των ματιών που προκύπτουν με το πέρασμα του χρόνου και βοηθούν στην καταπολέμηση του καταρράκτη. -Γιαούρτι
Εμπεριέχει ψευδάργυρο, μια ουσία πολύτιμη που βοηθά το σώμα να απορροφήσει αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Α.
-Αυγά
Εμπεριέχουν βιταμίνη Α που συντελεί στην καλή λειτουργία του αμφιβληστροειδούς και βοηθούν στην καταπολέμηση ασθενειών των ματιών λόγω προχωρημένης ηλικίας όπως είναι ο καταρράκτης και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας.
-Σκόρδο
Μπορεί να μυρίζει λίγο δυσάρεστα όμως θα σας εξασφαλίσει ματιά γερακιού. Είναι πλούσιο σε θείο, ένα συστατικό απαραίτητο για την παραγωγή γλουταθειόνης, ενός αντιοξειδωτικού ιδιαίτερα σημαντικού για τον φακό του ματιού. -Κρασί
Το κρασί φημίζεται για τις ευεργετικές του ιδιότητες όσον αφορά στην καρδιά αλλά εμπεριέχει πολύτιμα συστατικά που προστατεύουν και την όραση καθώς και τη ροή αίματος μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Περιττό ωστόσο να πούμε πως χρειάζεται και λίγο μέτρο στις ποσότητες που καταναλώνετε...

clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου