11 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας ο εθελόδουλος : "Θέλω να παρακαλέσω θερμά την Καγκελάριο κ. Μέρκελ....."

Ο ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ





«Δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψουμε μαζί με τις συνεπείς ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις αλλά παιχνίδια με τη φωτιά για τη συνοχή της Ευρώπης», ανέφερε ο  πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ανέφερε, «οι τεχνοκράτες επικαλούνται στοιχεία που όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι έγκυρα και αυτό το επεσήμανε και η Κομισιόν. Αυτό που περιμένουμε το γρηγορότερο δυνατόν είναι να αναθεωρήσουν αυτές τις εκτιμήσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση αν δεν βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα, ώστε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο.
Θέλω να παρακαλέσω θερμά την Καγκελάριο κ. Μέρκελ να αποθαρρύνει τον υπουργό Οικονομικών από αυτή τη διαρκή επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και από τις υποτιμητικές αναφορές. Η προεκλογική περίοδος σε μια χώρα δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σε μια άλλη χώρα.
Τηρούμε τα συμφωνηθέντα, να τηρήσουν και οι εταίροι μας όσα έχουν συμφωνήσει. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε οτιδήποτε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας και το πλαίσιο της λογικής. Απαιτήσεις που δεν υποστηρίζονται από τους αριθμούς δεν πρόκειται να συζητηθούν», σημείωσε.
«Από τη πλευρά μας επαναλαμβάνουμε με σταθερότητα, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα: Δεν θα δεχτούμε άλλα παιχνίδια στη πλάτη του ελληνικού λαού.
Να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά όποιοι παίζουν παιχνίδια για «ευρωζώνη δύο ταχυτήτων», για διασπάσεις και διαιρέσεις», σημείωσε.
«Όσο και αν το απεύχονται η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει θετικά. Χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών και σε θέματα που αφορούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σήμερα βλέπουμε στην Ευρώπη ότι οι ακραίες νεοφιλελευθερες δυνάμεις χάνουν έδαφος και δεν κερδίζουν. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τη νέα αυτή πραγματικότητα αλλά και τις τεκτονικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο. Το παιχνίδι είναι απολύτως ανοικτό».
«Η κοινή ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια, αξίζει να είμαστε πιο προσεκτικοί και ειδικά απέναντι σε μια χώρα που έχει λεηλατηθεί και κάνει τόσες θυσίες (οικονομικές, κοινωνικές, προσφυγικό) για τη διατήρηση της συνοχής της Ευρώπης», σημείωσε.
Αναφερόμενος στο θέμα της ευρωπαϊκής συνοχής υπογράμμισε ότι «όσο η Ευρώπη θα παραμένει άβουλη, αδύναμη, ανίσχυρη, τόσο θα ενισχύονται οι δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού.Η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα. Η κρίση είναι παρελθόν"», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιείται σήμερα κι αύριο.Το 2017 θα είναι ένας χρόνος κρίσιμος για την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά κλονίζεται η ευρωαντλαντική σχέση και ο προσανατολισμός της».

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση
Σχετικά με την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα τηρεί με συνέπεια όσα έχουν συμφωνηθεί. Όποιος επιστρατεύει την κωλυσιεργία είναι προφανές ότι το κάνει για άλλους λόγους».
«Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Γερμανία δεν ξέρω τι θα πει αλλά δεν θα αναφέρει το ζήτημα της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου.Δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου δεν ζήτησε ενημέρωση. Δεν τους ενδιαφέρει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά να πέσει η κυβέρνηση για να έρθουν αυτοί στα πράγματα Να λάβει υπόψη ποιος παλεύει για διέξοδο από την κρίση και ποιος δίνει διαπιστευτήρια προκειμένου να έρθει στην εξουσία. Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που μας εγκαλούν για καθυστερήσεις. Θα του πω ότι για να πάρει την εξουσία δεν αρκεί να γίνει αρεστός στους δανειστές αλλά στον ελληνικό λαό και αυτό δεν θα το καταφέρει».

«Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να είναι η ουρά της Ν.Δ»
«Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να είναι η ουρά της Ν.Δ και του κ. Μητσοτάκη. Είχε ευκαιρίες να πάρει αποστάσεις και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τους καλούμε να δουν ότι τα πράγματα αλλάζουν. Σε λίγο θα είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που επιμένουν να συνεργάζονται με μια δεξιά που συνδυάζει τον φιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη και την ακροδεξιά ρητορική του κ. Γεωργιάδη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

 Η προοπτική μιας εναλλακτικής Αριστεράς στην Ευρώπη και τον κόσμο, παραμένει ανοικτή
«Στη Γαλλία η συνεργασία ανάμεσα στους σοσιαλιστές και την Αριστερά θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερη δυναμική. Η προοπτική μιας εναλλακτικής Αριστεράς στην Ευρώπη και τον κόσμο, παραμένει ανοικτή», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου