04 Φεβρουαρίου 2017

Όταν ένας υπουργός Οικονομικών “ξεχνάει” να δηλώσει καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, είναι… Δευτέρα, όταν ο απλός πολίτης δεν έχει λεφτά για να πληρώσει την ΔΕΗ και προσπαθεί έστω και παράνομα, να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι αδικαιολόγητο.


Αν είχε ο κόσμος λεφτά, θα πλήρωνε και δεν θα χρειαζόταν να “κλέβει” κύριε Σταθάκη

Όταν ένας υπουργός Οικονομικών “ξεχνάει” να δηλώσει καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, είναι… Δευτέρα, όταν ο απλός πολίτης δεν έχει λεφτά για να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και προσπαθεί έστω και παράνομα, να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι αδικαιολόγητο.


Συγκεκριμένα, αδικαιολόγητο χαρακτήρισε το ύψος της ρευματοκλοπής σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Β. Κεγκέρογλου. Όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης, παρά τις ακραίες συνθήκες στις οποίες οδηγεί η οικονομική πίεση, το 5% της ρευματοκλοπής δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και συνιστά αγωνία για την ΔΕΗ.
“Η ΔΕΗ προσφέρει το πακέτο ρυθμίσεων και γι’ αυτούς που έχουν υποπέσει στη ρευματοκλοπή” είπε ο κ. Σταθάκης. “Προφανώς οι ρυθμίσεις δεν μπορεί να είναι εξίσου ευνοϊκές με αυτές των ανθρώπων που είχαν αδυναμία πληρωμής και οι οποίες εντάσσονται σε ένα λίγο πιο ευνοϊκό σύστημα ρυθμίσεων. Η εξίσωση προφανώς δεν μπορεί να γίνει, διότι άλλο θέμα είναι η αδυναμία πληρωμής, στην οποία περίπτωση γίνεται μια προσπάθεια να υπάρξει ένα σύστημα ρυθμίσεων που να διευκολύνει τους καταναλωτές, και άλλο φυσικά η ρευματοκλοπή”.
Ο κ. Κεγκέρογλου επισήμανε ότι υπάρχουν ορισμένα κενά στο σύστημα των ρυθμίσεων οφειλών λέγοντας ότι “μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα ένστασης για να διαπιστωθεί επιτόπου αν είναι ρευματοκλοπή ή απλώς λογιστικό που οφείλεται σε άλλους λόγους, όπως είναι η απουσία από το σπίτι, η διακοπή του ενοικιοστασίου ή η ανακαίνιση του σπιτιού , πρέπει, όμως, να υπάρχει διαδικασία ένστασης και μετά από πιθανή αίτηση διακανονισμού ο οποίος μπορεί να τρέχει, για να μπορεί να βρει το δίκιο του ο άνθρωπος ο οποίος αντιλαμβάνεται εκ των υστέρων ότι είναι κατηγορούμενος για κάτι το οποίο δεν έκανε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου