15 Μαρτίου 2017

Eλληνική βόμβα θα τίναζε στον αέρα τον Β. Σόιμπλε: Γλίτωσε δυστυχώς από του χάρου τα δόντια τελευταία στιγμή ο δήμιος της Ελλάδας


Eλληνική βόμβα θα τίναζε στον αέρα τον Β. Σόιμπλε: Γλίτωσε από του χάρου τα δόντια τελευταία στιγμή ο δήμιος της Ελλάδας

Ελληνική βόμβα θα τίναζε στον αέρα τον δήμιο της Ελλάδας Β. Σόιμπλε, καθώς σήμερα πρωί το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού όταν εντοπίστηκε πακέτο με ύποπτο περιεχόμενο.

Μετά από έρευνες πυροτεχνουργών και της γερμανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, το απόγευμα ανακοινώθηκε από τις Αρχές ότι το πακέτο περιείχε εκρηκτικό μίγμα, το οποίο ήταν ικανό «να βλάψει σοβαρά όποιον το άνοιγε».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Märkische Allgemeine Zeitung, το πακέτο είχε αποσταλεί προς τον Wolfgang Schaeuble προσωπικά, ενώ ο αποστολέας είχε ελληνική διεύθυνση.

Σύμφωνα με επίσημες αρχές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), το πακέτο παραδόθηκε στην αλληλογραφία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στις 10 π.μ. τοπική ώρα και περιείχε έναν ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό.

Εκτός του ότι αναγραφόταν ελληνική διεύθυνση αποστολέα, το πακέτο έφερε επίσης ελληνική ταχυδρομική σφραγίδα, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η γερμανική αστυνομία έχει ήδη επιβεβαιώσει το περιστατικό και διαβεβαίωσε ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Μόλις οι πυροτεχνουργοί αντελήφθησαν ότι το πακέτο περιείχε όντως εκρηκτικές ύλες, το απομάκρυναν από το σημείο και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή Grunewald, νοτιοδυτικά του Βερολίνου.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το πακέτο περιείχε ένα «εκρηκτικό μείγμα», χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες.
Σε περίπτωση που το δέμα είχε εκραγεί, τότε θα είχε προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.

Η αστυνομία απομάκρυνε όλο το προσωπικό από την ταχυδρομική υπηρεσία του υπουργείου και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω από αυτό όταν εντοπίστηκε το πακέτο, που οι δυνάμεις επιβολής της τάξης αρχικά χαρακτήρισαν «ύποπτο».

Μια ακτινογραφία του πακέτου δεν επέτρεψε να προσδιοριστεί το περιεχόμενό του και μεταφέρθηκε ως ασφαλή χώρο, όπου διαπιστώθηκε πως η ουσία που περιείχε ήταν πράγματι επικίνδυνη.

newsnea.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου