04 Απριλίου 2017

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ- Άνεργοι οι Έλληνες… αλλά δεν υπέβαλλαν αιτήσεις για 1.000 θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις!




 Δημοσιογραφική επιμέλεια:Μανώλης Μάνου

Δυσκολία αντιμετωπίζει το υπουργείο του Π. Καμμένου το ΓΕΕΘΑ και  οι Ένοπλες Δυνάμεις στο να συγκεντρώσουν τον αριθμό των 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.)
που αναζητούν ώστε να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες τους σε προσωπικό.

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί  απο το υπουργείο του Καμμένου οι 1.000 αυτοί ΟΒΑ θα μοιράζονταν σε 600 στον Στρατό Ξηράς εκ των οποίων οι 300 θα ήταν για τις Ειδικές Δυνάμεις και οι υπόλοιποι για άλλες μονάδες ενώ το Πολεμικό Ναυτικό θα λάμβανε 200 και η Πολεμική Αεροπορία άλλους 200.

Παρά το γεγονός πως η προθεσμία έληγε στις 27 Μαρτίου, ο πολυπόθητος αριθμός δεν συγκεντρώθηκε μιας και οι νέοι της χώρας δεν επέδειξαν ενδιαφέρον για αυτού του είδους την επαγγελματική αποκατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα τρία Όπλα μόνο η Πολεμική Αεροπορία πήρε τους 200 που ζητούσε ενώ ο Στρατός Ξηράς μέχρι στιγμής φαίνεται να μην έχει καλύψει ούτε το 50% των αναγκών του, ενώ και το Πολεμικό Ναυτικό κινείται κοντά στα ίδια ποσοστά, σύμφωνα με το ergasianews.gr.

Στο πλαίσιο αυτό το ΓΕΕΘΑ έκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών ενδιαφερομένων να καταταγούν ως ΟΒΑ στο Στρατό Ξηράς και στο Πολεμικό Ναυτικό, έως τις 10 Απριλίου 2017.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κάποιοι  ανώτεροι αξιωματικοί σε σχολές της βόρειας Ελλάδος μιλώντας σε εκπαιδευόμενους τους μακάριζαν  για το <<πόσο τυχεροί είναι που βρήκαν δουλειά στον στρατό, ενω αλλα παιδιά στη ηλικία τους  δεν έχουν να πιούν καφέ ενω  όλη μέρα βρίσκονται στίς καφετέριες >>. Και τούς επόμενους μήνες τα παιδιά αυτά -τα  στρατευσιμα  εκπαιδευόμενα  έμειναν  απλήρωτα για το γελοίο  χαζιλίκι των 108 ευρώ το μήνα,  και έκαναν χριστούγεννα χωρίς ευρω στην -τσέπη ούτε για καφέ και αφού υπέστησαν την σκληρή σαδιστικού τύπου  εκπαίδευση στην στρατιωτική σχολή τους-  σύν έξοδα μετακίνησης δικών τους των γονέων κ.α .

Η πληροφορία ειναι συγκεκριμένη και απόλυτα διαταυρώμένη το fyllokaiftero1.blogspot.com είχε θέσει συγκεκριμένο προφορικό ερωτημα για τις δημοσιογραφικές αναγκες του ρεπορτάζ   το διαστημα των αρχών του Φεβρουαρίου 2017 και ως  δια μαγείας οι στρατεύσιμοι πρωτοετείς συγκεκριμένης σχολής της Βόρειας Ελλάδος πληρώθηκαν σε ένα τριήμερο.- μετά την παρέμβαση μας.

Συντριπτικό   ποσοστό γονέων, με όλη τηα αβάσταχτη φτώχεια τους , αποτρέπουν τα παιδιά τους απο μια τέτοια επιλόγη μία  στρατιωτική "εργάσια" " Κρέας για το κανόνι" ιδιαίτερα στις σημερίνες συνθήκες που επικρατούν όχι μόνο λόγο των εξωτερικών εχθρικών  συμπεριφορών σε εξαρση (των εξ ανατολής γειτόνων) αλλά και των εσωτερικών, δεύτερη γερμανική οικονομική κατοχή. - λαθροεσβολείς.

Τέλος εν κατακλέιδι,  ποιός να πεί στον αξιωμάτάκο της σχολής αυτής ο οποίος "εκφοβιστικά" προτρέπει τους νέους να πάνε στον στράτό ότι η μόνη καλή  υπηρέσία πρός την πατρίδα είναι η σύλληψη των προδοτών του λαού ; γιατί χωρίς αυτούς και η Τούρκία θα είχε κάτσει "στα αυγά της" καθώς και οι δυνάστες της γερμανικής ΕΕ και σαν αποτελεσμα αυτού οι νεοι μας θα εργαζόταν σε δημιουργικούς τομεις της οικονομίας προς όφελος όλων, .. και της πατρίδας ;

Με αρχική πληροφορία: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου