12 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση Β.Πούτιν και κατά Ελλάδας…εξαιτίας του Τσίπρα-αφού από την Σούδα ξεκίνησαν τα αμερικανικά πολεμικά πλοία. «Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ κούνησαν το κεφάλι τους σαν μαριονέτες στα…





 … κελεύσματα των ΗΠΑ για την Συρία»





Μετά την έκφραση που θα μείνει στην ιστορία κατά των Αμερικανών, «σιγά κορίτσια έχετε γίνει πολύ βαρετά», ο Β.Πούτιν συνεχίζει  τις λεκτικές προς το παρόν επιθέσεις εναντίον και των συμμάχων των ΗΠΑ χαρακτηρίζοντας τους μαριονέτες που απλά κούνησαν το κεφάλι. Μια δήλωση που περιλαμβάνει βέβαια και την Ελλάδα αφού από την Σούδα ξεκίνησαν τα αμερικανικά πολεμικά πλοία.
«Οι ΗΠΑ έχουν  παραβιάσει το διεθνές δίκαιο, από την στιγμή που  ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές στη συριακή  βάση, ενώ δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού χρησιμοποίησε χημικά όπλα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανώς εκνευρισμένος.

«Πώς αντιδρούν όμως οι σύμμαχοι  του ΝΑΤΟ; Όλοι τους κούνησαν το κεφάλι τους σαν μαριονέτες, χωρίς να αναλύσουν  τα γεγονότα. Πού είναι η απόδειξη ότι οι συριακές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά όπλα; Καμία. Υπήρξε παραβίαση του διεθνούς δικαίου; Ναι, υπήρξε. Αυτό είναι ένα γεγονός», δήλωσε ο  Πούτιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό «Mir».

Ο ίδιος  τόνισε ότι χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε μια επίθεση σε ένα κυρίαρχο κράτος.
«Παρά το γεγονός ότι έχουμε σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, όλοι συμφώνησαν σε αυτήν, το δέχτηκαν και άρχισαν να γνέφουν καταφατικά», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του σταθμού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον έφθασε την Τρίτη στη Μόσχα στο αποκορύφωμα της κρίσης των σχέσεων  Ρωσίας-ΗΠΑ, μετά από την υποτιθέμενη χημική επίθεση στη Συρία και την αεροπορική επέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα αυτή.

Ο Τίλερσον συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά δεν συναντήθηκε με τον Πούτιν, ο οποίος τον απέπεμψε σκιωδώς από την χώρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος την παραμονή της άφιξης της υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι το «περιστατικό» στην Ιντλίμπ ήταν «σκηνοθετημένο» και ότι υπάρχουν μυστικές πληροφορίες για την προετοιμασία νέων αμερικανικών  δράσεων.

Ο Τίλερσον κατά το ταξίδι του στη Μόσχα παρέδωσε «τελεσίγραφο» στην Ρωσία από την  πλευρά των  ΗΠΑ και των συμμάχων τους, είτε να συνταχθεί με την δύση , είτε με την πλευρά  του Ιράν, της Χεζμπολάχ και του Μπασάρ Άσαντ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών οι  διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ είναι πλέον «στο πιο δύσκολο» σημείο ακόμη και από την εποχή του ψυχρού πολέμου.

Ο Πούτιν έκανε παρέμβαση και για τους Ρώσους Τσετσένους που πολέμησαν ή πολεμούν με τους Τζιχαντιστές στην Συρία φοβούμενος νέο μέτωπο από τον Καύκασο.
«Η απόφαση για τη χορήγηση ρωσικής υπηκοότητας θα ανακληθεί για εκείνους που έχουν προσχωρήσει στο ισλαμικό κράτος»,  δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Σύμφωνα με το ρωσικό σύνταγμα, δεν είναι δυνατόν σε κανέναν να στερηθεί την ιδιότητας του πολίτη. Ωστόσο, είναι δυνατή η ακύρωση ορισμένων αποφάσεων που χρησιμεύουν ως βάση για την απόκτηση ρωσικής υπηκοότητας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό «Mir 24».
Το όλο σκηνικό «μυρίζει μπαρούτι» και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Εάν και εφόσον όπως δείχνουν τα πράγματα,  δεν διεξαχθεί μια σύνοδο κορυφής από ΗΠΑ, Ρωσία και λοιπούς συμμάχους για το μέλλον της Συρίας,  η όλη κατάσταση θα εκτραχύνεται συνεχώς και είναι πάρα πολύ πιθανό να έχουμε ακόμα και ευθεία σύγκρουση των δύο υπερδυνάμεων εφόσον επικρατήσουν οι «θερμοκέφαλοι».

pentapostagma.gr



.

 Ενδιάμεση ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου