07 Απριλίου 2017

Τρομοκρατική επίθεση Στοκχόλμη: Σοκάρουν οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων


Τρομοκρατική επίθεση Στοκχόλμη: Σοκάρουν οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων
Τρόμος απλώνεται πάνω από τη Στοκχόλμη, μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε την Παρασκευή (07/04), όταν ένα φορτηγό έπεσε σε πολυκατάστημα «θερίζοντας» τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.
Σκηνικό χάους επικρατεί στην σουηδική πρωτεύουσα από το μεσημέρι της Παρασκευής με έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμος της Στοκχόλμης να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Εκατοντάδες αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια, ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, άνθρωποι να κείτονται στο δρόμο σκεπασμένοι με κουβέρτες, αυτές είναι οι δραματικές εικόνες που μεταδίδονται αυτή την ώρα από τη σουηδική πρωτεύουσα.
bodu1
Η τρελή πορεία του φορτηγού, που όπως αποδείχτηκε ήταν κλεμμένο, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα πέντε άνθρωποι, με το συνολικό των τραυματιών να ξεπερνά τους 20.

«Η Σουδία δέχτηκε επίθεση», είπε ο Στέφαν Λεβέν, ανακοινώνοντας στον λαό της χώρας του ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η δολοφονική πορεία του φορτηγού στο κέντρο της Στοκχόλμης ήταν τρομοκρατικό χτύπημα.

«Άκουσα μία έκρηξη, μετά ουρλιαχτά. Πνίγηκα από τον καπνό»

«Άκουσα ένα θόρυβο σαν να σκάει βόμβα, αμέσως άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από την είσοδο του καταστήματος και μετά πνιγήκαμε από τον καπνό», περιγράφει η 66χρονη Leander Nordling, η οποία την ώρα που το φορτηγό καρφώθηκε στο πολυκατάστημα, βρισκόταν στο τμήμα των αρωμάτων του Ahlens.
Όπως ήταν φυσικό μέσα στο κατάστημα επικράτησε πανικός και οι πελάτες μαζί με το προσωπικό κρύφτηκαν στην αποθήκη. «Υπήρχαν πολλοί φρουροί που μας υποδέχτηκαν έξω και μας συμβούλευσαν να απομακρυνθούμε από την περιοχή αμέσως», περιγράφει ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.
«Βρισκόμασταν μέσα σε ένα κατάστημα παπουτσιών όταν ξαφνικά άκουσα έναν κρότο... και μετά ανθρώπους να ουρλιάζουν», ανέφερε η Jan Granroth στην εφημερίδα Aftonbladet, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.
«Πήγαινα στον κεντρικό δρόμο, όταν ένα μεγάλο φορτηγό ήρθε από το πουθενά. Δεν μπορούσα να δω πως, αλλά βγήκε εκτός ελέγχου. Είδα να έχει πέσει πάνω σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους. Έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα από εκεί», λέει αυτόπτης μάρτυρας με το όνομα Δημήτρης, στην εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου