27 Απριλίου 2017

Η Ορθόδοξη Ρωσία ασπίδα της Σερβίας απέναντι στην Αλβανία

«Τι να κρύβεται άραγε πίσω από τις στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Σερβίας, και γιατί η Σερβία αποτελεί κύριο στόχο του Πούτιν; Η απάντηση είναι απλή , η Ρωσία θέλει πάση θυσία να σταματήσει τη διεύρυνση της ΕΕ, και για αυτό θα πράξει τα πάντα», αναφέρει ο Σέρβος διεθνής αναλυτής Πάβιτς.

Το ίδιο ισχύει και για το ΝΑΤΟ , διότι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αμερική, και τώρα η ΕΕ  ιστορικά ποτέ δεν δίστασαν να δείξουν απροθυμία απέναντι στη Σερβία, εκβιάζοντας την χώρα αυτή σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, κάτω από διαφορετικές συνθήκες , κατά τη διάρκεια διαφορετικών κοινωνικών συστημάτων, κυβερνώντων κομμάτων, τα ονόματα των οποίων  βρίσκονται στην εξουσία.

Ο Σέρβος αμυντικός διεθνής αναλυτής Α.  Πάβιτς προσπαθεί να τοποθετήσει τα πράγματα σε σχέση με τα Βαλκάνια στην ορθή θέση , μιλώντας για «φωτιά » στον άξονα , Βελιγράδι -Σκόπια -Αθήνα ( λόγω ΔΝΤ) .

Οι ΗΠΑ και ΕΕ σίγουρα δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αφήσουν την πολύ «σκληρή δουλειά» που έχουν κάνει στα Βαλκάνια τα τελευταία 25 χρόνια μόνο και μόνο για να πέσει στο κενό και θα ωθήσουν την περιοχή  μέσα στο χάος, αντί να επιτρέψουν σε κάποιον άλλο (Πούτιν), τον οποίο θεωρούν γεωπολιτικό αντίπαλο, «να βάλει για τα καλά πόδι στην περιοχή», τονίζει ο ίδιος.

Τα Βαλκάνια  είναι ως επί το πλείστον καταλαμβάνουν μια σημαντική μερίδα  της γεωπολιτικής, της εξωτερικής πολιτικής , και του δόγματος  των ΗΠΑ πάνω από το οποίο θα πρέπει να ασκηθεί  περαιτέρω πίεση στη Ρωσία.

Και οι τρεις διαδικασίες της Δύσης, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν αμέσως μετά την περιβόητη συμφωνία του «Ντέιτον», ήταν και  οι τρεις ήταν αντι-σερβικές  αλλά και αντι-ρωσικές.

Η πρώτη αφορά την  υποστήριξη της απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου, και ο εφοδιασμός του αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.

Το δεύτερο ήταν η υποστήριξη της απόσχισης του Μαυροβουνίου, η οποία προήλθε μέσω του  Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Η τρίτη διαδικασία είναι η αποδυνάμωση της Δημοκρατίας της Σερβίας και η ενδεχόμενη κατάργησή της, η οποία (μέχρι τώρα) δεν πραγματοποιήθηκε και ούτε πρόκειται ελέω Ρωσίας.

Οι δυτικοί έκαναν τα πάντα ότι  μπορούσαν και ότι δεν μπορούσαν για να  αγοράσουν τα Βαλκάνια , αλλά η ψυχή  των κατοίκων που μένουν εδώ (εκτός από τους Αλβανούς)  δεν ανήκει στην  Δύση αλλά στην Ρωσία και έτσι το όλο έργο των δυτικών έπεσε στο κενό.
«Η πλειοψηφία όλων αυτών που ζουν σε αυτήν την «σεισμογενή χερσόνησο» δεν πουλούν την ψυχή τους για ευρώ. Και σε όλους εκείνους που διαβάζουν  αυτές τις  λέξεις και τις σκέψεις, να το έχουν υπόψη τους», υπογραμμίζει ο Σέρβος ειδικός  .

Το τελευταίο μήνυμα του Πούτιν στον Τράμπ ήταν: «Μην αγγίζετε το Μαυροβούνιο και τη Σερβία!». Αν δεν ήταν επιτυχημένο παγκόσμια το ρωσικό φαινόμενο δεν θα φοβόταν τώρα η δύση μην χάσει όλα όσα θεωρούσε κεκτημένα και στα Βαλκάνια  .
Πρόκειται για ένα πλέγμα δεσμών» που θέλουν να «αλυσοδέσουν» τους κατοίκους από το εκπαιδευτικό  σύστημα, τις ένοπλες δυνάμεις, την κοινωνία την θρησκεία κά, τονίζει ο Πάβιτς .

Η επίδραση της διαδικασίας της Μπολόνια για παράδειγμα στην εκπαίδευση για περισσότερο από μια δεκαετία μέχρι σήμερα, θέτει το σοσιαλιστικό σύστημα ως ρυθμιστή της εκπαίδευσης και των προγραμμάτων, τα οποία έχουν «γεννήσει» μια ολόκληρη γενιά νέων που είναι δεκτικοί σε οτιδήποτε προέρχεται από τα δυτικά κέντρα παραπληροφόρησης    .

Μετά την εκπαίδευση σειρά πήρε ο στρατός … Όποιος και αν είναι ο στρατός, ειδικά όταν η Σερβία  δεσμεύθηκε «για την συνεργασία για την  ειρήνη» με το ΝΑΤΟ,  εισήχθη αμέσως ο θεσμός της «επαγγελματοποίησης», βάσει συμφωνίας  με την ΕΕ, για τον εξορθολογισμό και τη δυτική αναμόρφωση του αμυντικού συστήματος της χώρας.
Στην ουσία όμως αυτό αφορούσε στην «απομάκρυνση» του λαού από τις ένοπλες δυνάμεις τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε έως σήμερα.

Προσπάθησαν με αγωνία οι δυτικοί να «φυτέψουν» δυτικά όπλα και  πρότυπα του ΝΑΤΟ στην σερβική δημοκρατία για να εξαρτιέται η χώρα αποκλειστικά από την δύση και το ΝΑΤΟ, αλλά απέτυχαν παταγωδώς.

Μετά, με την αμέριστη βοήθεια φιλο-δυτικών μέσων ενημέρωσης έκαναν την εμφάνιση τους οι ΜΚΟ και οι «περιστασιακοί κρατικοί θεσμοί» επαναλάμβαναν συνεχώς ότι θα πρέπει να φύγουν από την χώρα , χωρίς όμως να κάνουν τίποτα  για αυτό.
Το σίγουρο είναι ότι τώρα ετοιμάζουν τον διαμελισμό της ΕΕ και των Βαλκανίων , διότι πολύ απλά δεν τους βγαίνει το σχέδιο και για αυτό θα αφήσουν πίσω τους « στάχτη και ερείπια», όπως έκαναν δηλαδή πάντα.

Στο εθνικό επίπεδο πλέον η  Ευρασιατική κατεύθυνση είναι η μόνη λογική κίνηση για να μπορέσει η Σερβία να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό , ΗΠΑ, ΕΕ, και ΝΑΤΟ.
Μιλώντας για τα οικονομικά, και τις  δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές, όλες  διέπονται από συμφωνίες με «δυτικούς εταίρους» με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, στις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων.

Παρόλα αυτά το «παιχνίδι», τουλάχιστον όπως το σχεδίαζαν οι δυτικοί όχι με μόνο δεν τους βγαίνει αλλά θα χάσουν τα πάντα από τον «οδοστρωτήρα»  Πούτιν σε συνδυασμό με την κινεζική διείσδυση.
Υπάρχει σχεδόν κάθε μέρα που κάποιος δυτικός αξιωματούχος ή διπλωμάτης, ακόμη και υψηλόβαθμος είναι σε επιφυλακή για την αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας στην  ευρύτερη περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η Δύση έχει το μονοπώλιο σε όλες αυτές τις διαδικασίες που αφορούν την πρώην Γιουγκοσλαβία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τονίζει ο Αλεξάντερ Πάβιτς, ο οποίος  ισχυρίζεται ότι η Δύση έχει αναλάβει «εργολαβία» την Σερβία με στόχο πλέον  την κατάρρευση της.
Τέτοιες ημέρες  ακριβώς ήταν το 1999 που  ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της Σερβίας από το ΝΑΤΟ , και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Η ουσία είναι σύμφωνα με ξένα δυτικά κέντρα, ο άξονας Βελιγράδι-Σκόπια-Αθήνα είναι αυτός που θα δεχθεί την μεγαλύτερη πίεση , για να προκληθεί χάος και καταστροφή στα Βαλκάνια, και αυτό είναι κάτι το οποίο σήμερα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ.

Πηγή: triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου