06 Μαΐου 2017

Διακοπή Ρεύματος (πράγμα) απ`την ΔΕΗ είναι ΚΛΟΠΗ (ΠΚ 372). Νομική τεκμηρίωση. Στείλτε όλοι αυτό το e-mail



ΑΙΤΗΣΗ
Του ….όνομα, διεύθυνση,
Αριθμός μετρητή, παροχής κλπ
ΠΡΟΣ ΔΕΗ
Αριστείδου 5-7, 10559 Αθήνα
Θέμα: Η μονομερής Διακοπή ρεύματος από την ΔΕΗ συνιστά Κλοπή (ΠΚ 372)

Αγαπητέ Κε
Θέλω σχετικά να σας ενημερώσω για τα εξής:

1) Σύμφωνα με τον νόμο (ΠΚ 372, ΑΚ  947) (και σχετική οδηγία της ΕΕ) (*) το ρεύμα είναι ΠΡΑΓΜΑ, που βρίσκεται στα χέρια και κατοχή του καταναλωτή. Συνεπώς η «βίαιη» και χωρίς την συναίνεσή του αφαίρεσή (διακοπή) του από την ΔΕΗ (παραγωγού/προμηθευτή/διανομέα) για οφειλές του δανειολήπτη προς αυτήν, συνιστά την Διάπραξης εκ μέρους της ΔΕΗ,  ΚΛΟΠΗΣ…! (ΠΚ 372).

Συνεπώς, η ΔΕΗ (παραγωγός/προμηθευτής/διανομέας) μπορεί μόνο να διεκδικήσει στα αστικά δικαστήρια τη χρηματική οφειλή (ενοχή) ή την απόδοση του «πράγματος» (ρεύμα) σύμφωνα με τις διατάξεις του ΑΚ και ΚΠολΔ, αλλά πάντα μόνο με εκτελεστή δικαστική  απόφαση κι ΟΧΙ δια μονομερούς και «βίαιης» διακοπής του ρεύματος (κλοπής του).

Οι τυχόν διαφορετικοί με τα παραπάνω, όροι στην σύμβαση μεταξύ της ΔΕΗ (παραγωγού/προμηθευτή/διανομέα) και του καταναλωτή, είναι ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΙ και παράνομοι και δεδομένου της ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΗΣ φύσης και θέσης της ΔΕΗ (βλ. παρακάτω).

(*) αρ.947 παρ.2 ΑΚ 372 και  αρ.372 παρ.2 ΠΚ ενέργεια = πράγμα.
Κατά κοινοτικό δίκαιο = εμπορεύσιμο αγαθό. (ΔΕΕ C-6/64, C-393/92, C-206/06, C-158/94, C-97/98) Ελλάδα παροχή από προμηθευτή σε καταναλωτή = πώληση πράγματος, ενδ. Π. Πρωτ.Θ 24446/99. Ρεύμα: πώληση προέλευση από ενεργειακές πηγές (ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ Δίκαιο της ενέργειας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) Σημασία πρέπει να δοθεί ότι ο ηλεκτρισμός ειναι αναγνωρισμένο κοινωνικό αγαθό.

ΤΥΧΟΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ:
Σύμφωνα με το Παρ. Β` και το αρ.8 της σελ. 8 της Σύμβασης της ΔΕΗ με τους καταναλωτές, οι τελευταίοι έχουν αποδεχτεί την διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών των προς αυτήν από την κατανάλωση ρεύματος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ:
1) Κανένας όρος Σύμβασης (όπως το παραπάνω αρ. 8 της Σύμβασης) ΔΕΝ υπερισχύει των Νόμων Δημόσιας Τάξης, όπως είναι το αρ. ΠΚ 372 περί Κλοπής!
Με άλλα λόγια, είναι απαράδεκτο κι άκυρο νομικά (και λογικά) να μπορεί ο πολίτης νόμιμα να δίνει το δικαίωμα (για οποιοδήποτε λόγο) στον κλέφτη να τον κλέβει νόμιμα!...ή να τον βιάζει, ή να τον βασανίζει, ή να…τον σκοτώνει !
2) Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι όροι της Σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ και των καταναλωτών είναι –μπορεί να προσβληθούν- ως καταχρηστικοί και παράνομοι, διότι είναι όροι μιας Σύμβασης με ένα ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ, εμπρός στο οποίο ο καταναλωτής ΔΕΝ μπορούσε να μην υπογράψει τους όρους του, γιατί δεν είχες άλλη επιλογή.

Ευχαριστώ                                      Όνομα

Ελπίζω να στείλετε το μήνυμα αυτό στην ΔΕΗ και κάθεστε σαν κότες να κλαίτε την μοίρα σας (Δημ. Αντωνίου)



Πηγή:Ζωηδοσια. blocspot.com







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου