16 Μαΐου 2017

Ο Ευ. Τσακαλώτος το πολιτικο καθήκι που δηλωνε θα παραιτηθεί τώρα λέει: Δεν παραιτούμαι για το αφορολόγητο, έφερα τα αντίμετρα


Ευ. Τσακαλώτος: Δεν παραιτούμαι για το αφορολόγητο, έφερα τα αντίμετρα

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους βουλευτές της ΝΔ, Χρήστο Σταϊκούρα, Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον Υπουργό Οικονομικών να παραιτηθεί, από τη στιγμή που παλαιότερα είχε δηλώσει, ότι θα αφήσει το χαρτοφυλάκιο του, αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τα 6.000 ευρώ.  


Ο Τσακαλώτος, ωστόσο, αρνήθηκε να παραιτηθεί, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση έφερε τα αντίμετρα και συνεπώς δεν τίθεται κανένα θέμα! «Τον Μάιο του 2016 είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους Θεσμούς που ήθελαν να πάρουν κοφτά μετρά. Δώσαμε μάχη να μην κοπεί το αφορολόγητο. Ήθελε το ΔΝΤ να την επιβάλλει και εμείς πήραμε τα αντίμετρα, αυτή είναι η διαφορά», τόνισε χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις μομφές της αντιπολίτευσης.
Νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε εγκαλέσει τον Υπουργό Οικονομικών για την αθέτηση της υπόσχεσής του. «Παντελονάκια δεν φοράτε, είπατε θα παραιτηθείτε με αφορολόγητο στα 9.000 ευρώ και το πήγατε στα 5.000 ευρώ», είπε και έδωσε την σκυτάλη στον Μάκη Βορίδη. «Τη δέσμευση παραιτήσεως δεν σας την επέβαλε κανείς, εσείς το θέσατε ως προσωπικό στοίχημα, εσείς είπατε δεσμεύεστε αν το αφορολόγητο πέσει θα φύγετε. Αυτό ήταν το στοίχημα που βάλατε το Μάη», σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε σε έντονο ύφος: «Το πολιτικό ερώτημα παραμένει. Αποτυγχάνετε, γιατί δεν παραιτείστε;»

Από την πλευρά του ο φερόμενος Υπουργός, αφού παραδέχτηκε ότι δεν σκοπεύει λόγω… αντιμέτρων να τηρήσει την υπόσχεσή του στάθηκε στη φράση Λοβέρδου για τα «παντελονάκια». «Για το παντελονάτος που λέτε και για ότι είπε ο Κασιδιάρης περί μαντάμ Τσακαλώτου: οραματιζόμαστε μια κοινωνία όπου ό,τι είναι αρσενικό δεν θα είναι απαραίτητα και καλό και ότι θηλυκό δεν θα είναι απαραίτητα κακό». Τον λόγο πήρε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, η οποία επιτέθηκε στον Α. Λοβέρδο, κάνοντας λόγο για σεξιστικά σχόλια.
(Φωτογραφία: Sooc)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου